Почиње Београдска недеља ресторана
Велики гастрономски фестивал биће одржан у 50 угоститељских објеката у престоници
Под слоганом „Сви сте позвани!“ велики гастрономски фестивал Београдска недеља ресторана, ове године биће одржан од 1. до 7. октобра у 50 одабраних угоститељских објеката у престоници.
У свим ресторанима који су део Београдске недеље ресторана, гости ће имати прилику да уживају у креацијама шефова кухиња по јединственој цени од 1.200 динара. Посебни јеловници састоје се од најмање три следа: предјела или супе, главног јела и десерта, а састављени су тако да госте проведу кроз аутентична и упечатљива јела која на најбољи начин представљају филозофију и концепт конкретног ресторана.
- Ресторане које смо укључили у Недељу ресторана пажљиво су одабрани тако да њихови јеловници покрију широк спектар кулинарских школа, те регионалних и националних кухиња. Уживаће и љубитељи меса, као и вегетаријанци, али и они који преферирају рибу, пасте, бургере или егзотичне укусе Далеког Истока - рекао је Игор Луковић, испед организације Недеље ресторана.
Он је додао да Недеља ресторана ставља Београд на мапу светских метропола у којима се ова манифестација одржава већ две деценије.
- Почело је у Њујорку 1992. године, када је одржана прва Недеља ресторана, а наставило се широм света, у великим градовима који могу да понуде разноврсност кухиња и да доведу велики број гостију у ресторане. Београд је одавно заслужио овако нешто, јер у гастрономском смислу заиста има шта да понуди - додаје Луковић.
У београдском хотелу "Marriott Courtyard" представљени су ресторани који учествују у Недељи ресторана, а представници медија имали су прилику да уживају у сласним залогајима шефа Ненада Јовановића и винима винарија Звонко Богдан, Ластар и Тонковић. Посебну медијску подршку манифестацији пружио је популарни телевизијски канал 24Kitchen.
Списак свих ресторана, који учествују у манифестацији, са специјалним фестивалским јеловницима доступан је на сајту www.nedeljarestorana.rs.
Организатори су позвали љубитеље добре хране да одаберу своје фаворите, резервишу места у ресторанима и крену у гурманску авантуру!