Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Синиша Мали обишао Крњачу: Потребно решење канализационог система и решење леве обале Дунава (ФОТО)

25.01.2018. 16:36
Пише:
СрбијаДанас
Siniša Mali
Синиша Мали / Извор: БеоИнфо

Ово је само један у низу пројеката који су предвиђени за наредни период

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас насеља Крњача и Котеж и том приликом истакао да проблем са канализацијом на левој обали Дунава мора да буде трајно решен. Он је такође подсетио на план према којем ће све улице на општини Палилула бити „пресвучене” новим асфалтом до краја следеће године. 

- У протеклих годину и по дана на општини Палилула реконструисано је више од 50 улица, а том приликом постављено је преко 30 километара новог асфалта. Током текуће и наредне године реализоваћемо план према којем ће свака улица на општини Палилула добити нови асфалт било да је у питању категорисани или некатегорисани пут. То смо обећали грађанима и сада то обећање испуњавамо – истакао је Мали.

Према његовим речима, у блоку Браћа Марић урађена је канализациона мрежа у дужини од 1,2 километра. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

– Непостојање адекватне канализационе мреже практично на читавој левој обали Дунава јесте проблем који би морао да буде трајно решен. У овом делу Београда то је апсолутно највећи проблем, у шта сам се уверио у разговору са грађанима. Веома брзо ћемо обезбедити финансирање и то ће бити фонд који је дефинисан искључиво за леву обалу Дунава – нагласио је Мали. 

Током обиласка реконструисане амбуланте у насељу Котеж, Мали је истакао да је у питању проширено здање на 340 квадратних метара, па ће сада грађани овог дела града имати амбуланту два пута веће површине него што је до сада био случај.

Развој општине у последњих 18 месеци 

- Добили смо 220 милиона динара од Града Београда за асфалтирање некатегорисаних улица. До краја пролећа асфалтираћемо 50 од 110 неасфалтираних улица. Грађани су нестрпљиви по питању канализације, али сигурно виде да се коначно нешто ради по том питању. Заменили смо и пет километара старих азбестних цеви у водоводном систему. Када је канализациони систем у питању, надамо се да ће град уговором обезбедити додатних 38 милиона евра, што би потврдило динамику радова за наредних пет, шест или 10 година- председник општине Палилула Александар Јовичић. 

– Веома брзо амбуланта ће бити опремљена и то је заиста важно за 4.500 људи који живе у околини. То је само део програма који спроводимо на територији читавог града и подразумева да сваки грађанин у комшилуку има здравствену станицу, како не би морао да путује у удаљене делове града због здравствене заштите – додао је Мали и најавио реконструкцију амбуланте  у Крњачи.

Град обнавља Спомен-костурницу у Лазаревцу: Ускоро први музеј посвећен Великом рату (ФОТО)

Градоначелник је подсетио да су Котеж и Крњача добили два реконструисана дечја игралишта, док је у Овчи пре неколико дана отворен вртић, који ће моћи да прими 50 малишана. 

- Убрзо креће изградња комбиноване установе, централне кухиње и још једног вртића, па ће сви вртићи на левој обали Дунава бити снабдевани оброцима из исте кухиње. У Овчи нас такође веома брзо очекује отварање Дневног центра за децу са сметњама у развоју, а не би требало заборавити ни 500 радних места која су створена у Борчи отварањем „Шопи” тржног центра. За неколико месеци кренућемо у изградњу Дома здравља у Борчи, што су становници тог дела града чекали 40 година. Новац за то је обезбеђен и након издавања грађевинске дозволе, што очекујемо у марту или априлу, кренућемо у одабир извођача радова – додао је Мали. 

Београђани имају РАЗЛОГА за РАДОСТ: Председник Вучић најавио ПРВУ ЛИНИЈУ МЕТРОА до 2022. године!

Градоначелник је истакао да је важно да се сваки део ове општине развија равномерно и на прави начин. 

– Као и друге општине, Палилула се мења тако што се побољшава квалитет живота. Људи морају да знају да су део Београда, да није битно долазе ли из рубне или градске општине. Све то значи да сви грађани Београда морају да имају асфалтирану улицу, водовод и канализацију, вртић, школу и амбуланту, наравно све у близини места становања. Захваљујем председнику општине Палилула  који се свакодневно бори за бољи живот својих суграђана. Комуникација са грађанима нам је веома важна, слушамо њихове сугестије, коментаре, али и критике. Желимо да завршимо пројекат и изградњу целокупног канализационог система леве обале Дунава, укључујући црпне станице, постројења за прераду отпадних вода. Ту мислим и на фекалну и на кишну канализацију јер без свега наведеног нема задовољавајућег квалитета живота ни на једној општини. На почетку смо решења овбог проблема и за неколико месеци, када средства буду обезбеђена, кренућемо са радовима улицу по улицу и томе ћемо, надам се, испунити највећи захтев људи који овде живе – закључио је Мали.