Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РАДНО ВРЕМЕ ЗА БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ: Ево како ће радити апотеке, продавнице и пијаце у БЕОГРАДУ

05.01.2022. 13:52
Пише:
Србија Данас/Блиц
Tržni centar u Beču
Тржни центар у Бечу / Извор: Профимедиа

Градски превоз широм Србије ће 7. јануара бити редукован.

После новогодишњих на реду су божићни празници током којих ће неки имати по три-четири слободна дана, односно један прави продужени викенд.

Зато, све што треба да завршите, посебно ако је реч о државној администрацији, банкама или поштама, најбоље је да обавите током данашњег дана пошто ће на Бадњи дан многи радити скраћено, док ће скоро све остати затворено за Божић, али и предстојећи викенд.

Све државне службе, било да су републичког градског или општинског нивоа, баш као и већина пошта и банака, биће затворене од петка до понедељка када ће поново примати странке.

"ЧЕКАМО ИСПРЕД АМБУЛАНТЕ ДЕСЕТ САТИ" Да ли смо то ушли у ПЕТИ ТАЛАС КОРОНЕ? Огромни редови за преглед и тестирање на ковид

"ЧЕКАМО ИСПРЕД АМБУЛАНТЕ ДЕСЕТ САТИ" Да ли смо то ушли у ПЕТИ ТАЛАС КОРОНЕ? Огромни редови за преглед и тестирање на ковид

ЈКП "Јавно осветљење" наставља да ради пуном паром, појачано одржавање расвете у целом граду

ЈКП "Јавно осветљење" наставља да ради пуном паром, појачано одржавање расвете у целом граду

БОЖИЋ ПОД ВЕЛОМ ЕПИДЕМИЈЕ: Проћи ће још један без традиционалног ЛОМЉЕЊА ЧЕСНИЦЕ испред Храма Светог Саве

БОЖИЋ ПОД ВЕЛОМ ЕПИДЕМИЈЕ: Проћи ће још један без традиционалног ЛОМЉЕЊА ЧЕСНИЦЕ испред Храма Светог Саве

Најмање проблема имаћете са шопингом пошто ће сви супермаркети и тржни центри на Бадње вече бити отворени до 18 часова, а једино ће им врата остати затворене на Божић.

Градски превоз широм Србије ће 7. јануара бити редукован, на снази ће бити недељни ред вожње, док ће таксисти вожњу наплаћивати другом, скупљом тарифом. А оно што највише радује возаче, 7. јануара у зонираним деловима градова неће бити наплаћивано паркирање.

Тржни центри

Када су у питању тржни центри, њихово радно време ће 6. јануара бити такође скраћено до 18 часова, а Божић ће за све бити нерадан. Изузетак ће, међутим, бити биоскопи у шопинг моловима који ће 7. јануара имати пројекције у послеподневним часовима.

Од суботе, 8. јануара, сви тржни центри биће регуларно отворени.

Супермаркети

Скоро сви највећи трговински ланци - Идеа, Рода, Mercator, Лидл, Maxi, Спер Веро, Univerexport ће у четвртак, на Бадње вече, имати скраћено радно време и биће отворени до 18 часова, док ће скоро сви, уз тек понеке изузетке, остати затворени за Божић. Од суботе 8. јануара све се враћа у нормалу. У петак 7. јануара, на нерадни дан, радиће ИДЕА маркети на Копаонику и Златибору.

Пијаце

pijace
пијаце / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Зелене пијаце у Београду ће радити нормално у четвртак 6. јануара, док ће за Божић скоро све бити затворене. Ипак, 7. јануара биће отворене зелене тржнице "Земун", "Баново брдо", "Беле воде" и "Душановац" и то од 6.00 до 14.00 часова. А ево и детаљног распореда за сваку од њих.

Зелене пијаце – За Божић, 07. јануара (субота и петак) неће радити.

Пијаце "Земун", "Баново брдо", "Беле воде" и "Душановац" 07. јануара (петак) радиће скраћено од 06:00 до 14:00 часова,

Пијаца цвећа "Крњача" – 07. јануара (петак) неће радити.

Пијаца "Палилула" – У петак, 07. јануара неће радити. Дана 06. јануара (четвртак) пијаца "Палилула" радиће од 07 до 18 часова.

Гаража на пијаци Палилула неће радити 07. јануара (петак), док ће 06. јануара (четвртак) радити до 19:00 часова.

Гаража на пијаци "Земун" - 07. јануара (петак) радиће од 00:00 до 24:00 часа.

Гаража на пијаци "Зелени венац" неће радити 07. јануара (петак)

Будите спремни и да понуда буде веома сужена пошто традиционално пре и после божићних празника велики број трговаца остаје код куће.

Поште

У четвртак 6. јануара, поште са целодневним радним временом радиће скраћено – до 17 часова, а 27 пошта у Србији радиће до 18 часова.

За Божић скоро све поште у Србији биће затворене, изузетак су дежурне попут Главне поште у Таковској 2 у Београду, на Аеродрому "Никола Тесла", као и објекти на готово свим граничним и административним прелазима. Оне ће углавном радити нон-стоп.

Како затим следи викенд, многе ће отворити врата тек у понедељак.

Банке

Banka
Банка / Извор: Профимедиа/илустрација

Радно време скоро свих филијала 6. јануара биће скраћено до 13 часова, осим оних које се налазе у тржним центрима, које ће бити отворене до 18.00. Нерадни дан за банке биће 7. јануар, а како затим следи викенд, филијале ће своја врата отворити тек у понедељак 10. јануара.

Апотеке

И за апотекаре је 7. јануар нерадни дан па ће сви објекти у петак бити затворени осим дежурних по градовима. Списак дежурних апотека у Београду можете погледати на овом сајту. Наравно, приватници могу да одлуче да раде и за државни празник.

Стално дежурне апотеке

  • Свети Сава, Немањина 2
  • Први мај, Краља Милана 9
  • Богдан Вујошевић, Булевар маршала Толбухина 30
  • Земун, Главна 34
  • Горњи град; Др Ђорђа Ковачевића 27, Лазаревац

Током празника поред стално дежурних апотека, дежураће још неке:

"Мр Матеј Ивановић'' - Кнез Михаилова бр.27, Стари град - 7. јануар - од 9 до 21 час

ДМ дрогерије

Продајни објекти ДМ дрогерија ће на Бадњи дан, 6. јануара, остати отворени до 17 или 18 часова, у зависности од конкретне локације. Божић ће бити нерадни дан за све дм дрогерије. О детаљном радном времену сваке конкретне дм дрогерије током празника купци могу да се информишу на овом линку.

Школе/вртићи

Ђаци у целој Србији, како основци тако и средњошколци, од 31. децембра су на заслуженом зимском распусту, тако да ће све школе бити затворене до 24. јануара (у Војводини до 17. јануара).

Вртићи ће бити затворени у петак 7. јануара, те ће почети са радом од понедељка, 10. овог месеца.

Градски превоз

Током предстојећих празника доћи ће до измена на градским, приградским и локалним линијама јавног превоза, а на снази ће 7. јануара бити недељни ред вожње са редукованим бројем полазака.

Foto: Profimedia
Фото: Профимедиа / Извор: Профимедиа

Такси

Када је у питању такси превоз, таксисти ће на Божић 7. јануара возити по другој, скупљој тарифи. Ипак, будите спремни и да дуже чекате на слободно возило јер ће многи остати код куће.

Паркинг

"Паркинг сервис" неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града 7. јануара када ће бити затворени и шалтери за рад са странкама. Све јавне гараже, посебна и СМС паркиралишта биће непрекидно отворена.

Болнице

На овом линку можете погледати списак свих дежурних клиника и болница у Београду током празника, од 1. до 9. јануара.

Ковди амбуланте и вакцинални пунктови

Како је речено, Министарство здравља је пре новогодишњих празниа доставило допис у коме се наводи да вакцинације неће на Божић, 7. јануара. Што се тиче рада ковид амбуланти, оне ће радити, али скраћено - од 8 до 18 часова.