Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИЗМАСАКРИРАО ЧОВЕКА ЈЕР МУ ЈЕ СВИРНУО?! Очајна супруга убијеног Београђанина: "Убицо матора, живот си ми уништио!"

16.02.2024. 19:15
Пише:
Србија Данас/Информер
Horor
Хорор / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Није му било спаса...

Мушкарац (65) мачетом је усмртио човека (35), испровоциран што му је свирао из аутомобила како би га упозорио да се склони са улице да би могао да прође! У наступу беса, буквално га је измасакрирао тако што му је сечивом откинуо нос па му пресекао препону, услед чега је мушкарац на месту искрварио!

"АКО МЕ ЧУЈЕ, ЖЕЛИМ ДА ЈОЈ СЕ ИЗВИНИМ" Мајка девојчице коју је ЗВЕРСКИ усмртио дечак-убица проговорила о монструму: Као да ју је брат убиоFoto: Srbija Danas/Printscreen/DruÅ¡tvene mreže

"АКО МЕ ЧУЈЕ, ЖЕЛИМ ДА ЈОЈ СЕ ИЗВИНИМ" Мајка девојчице коју је ЗВЕРСКИ усмртио дечак-убица проговорила о монструму: Као да ју је брат убио

"ИСКРЕНО НАМ ЈЕ ЖАО" Огласила се компанија чијих је 10 радника повређено у руднику у Бору, ОВО СУ ДЕТАЉИ НЕЗГОДЕRudar

"ИСКРЕНО НАМ ЈЕ ЖАО" Огласила се компанија чијих је 10 радника повређено у руднику у Бору, ОВО СУ ДЕТАЉИ НЕЗГОДЕ

СВАЂА У КАФАНИ ДОВЕЛА ДО КРВАВОГ ОБРАЧУНА: Демолиран локал у Обреновцу (ВИДЕО)Demoliran lokal u Obrenovcu

СВАЂА У КАФАНИ ДОВЕЛА ДО КРВАВОГ ОБРАЧУНА: Демолиран локал у Обреновцу (ВИДЕО)

Стравичан злочин одиграо се 16. фебруара 2015. у Улици светог Рафаила Шишатовачког у Батајници. Жртва је са супругом била у свом аутомобилу и сиреном упозорио пешака, који је ходао по сред улице, да се склони. Овај га је прво извређао и ударио кроз отворен прозор, а када је овај изашао из кола, насилник га је измасакрирао по лицу и препонама, пресекавши му артерију.

Блокирао улицу

Супруга жртве је касније посведочила да су она и супруг кобне вечери кренули до града и да се све одиграло на само десет метара од зграде у којој станују.

- Нисмо се ни померили од паркинга, када смо видели тог човека како иде по средини улице. Мој муж му је свирнуо једном, а онда још једном, док се овај није мало померио, тек толико да прође наша 'дачија сандеро' - изјавила је удовица за медије.

Док су пролазили поред пешака, како је додала, муж је отворио прозор и рекао му: "Куд идеш човече? Види колика је улица."

- Овај је одмах почео да га вређа и удара кроз отворен прозор. У шоку, држала сам мужа и нисам му дозвољавала да изађе, али овај га је упорно изазивао. Када га је још једном ударио и опсовао му мајку, супруг се отргао и изашао из кола. Док сам откопчала појас и отворила врата, већ је све било готово. У комешању, пали су обојица на земљу и ја сам отргла мужа. Он се придигао и наслонио на ауто. Лице му је било крваво. Рекао ми је: "Душо, ова будала ми је откинула нос" и почео полако да клизи низ ауто...

Policija
Полиција / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Нападача је, како је казала, видела само на тренутак

- Носио је тамно зелену јакну и капу. У левој руци је држао неку торбу, ону за пијац, а у десној белу кесу која је била сва крвава. Нисам видела сечиво. Окренуо се и отишао, док сам ја покушавала да помогнем мужу. Левом руком сам му држала нос, а десном сам покушавала да му извучем језик да се не угуши. Вриштала сам и дозивала помоћ. Када је престао да дише, покушала сам да га оживим 'уста на уста'. Чинило ми се као вечност док нису стигли полиција и Хитна помоћ. Питала сам лекара: 'Јел жив?', а он ми је одговорио: 'Не'.

Убица је после злочина побегао. Ухапшен је после пет дана на основу снимака са сигурносних камера из околних улица, трагова крви на чизмама и сведочења супруге жртве. Никад није признао да је он "касапин из Батајнице", како су га медији прозвали, а ни мачета никад није пронађена.

- Те вечери отишао сам у продавницу да тетки купим хлеб. Кад сам се враћао, видео сам много полицајаца на улици, а комшија ми је рекао да је један мушкарац убијен. Ништа више нисам чуо о том злочину. Знам само да немам никакве везе с тим. Нисам никог убио, нисам убица и касапин из Батајнице! Неко други је крив - бранио се он пред Вишим судом у Београду.

Осуђен на осам година

Sudnica
Судница / Извор: Профимедиа

Две године касније првостепено је осуђен на пет година затвора, пошто је судско веће утврдило да је у питању био "нехат, а не намера", што је изавало бурну реакцију жртвине удовице која није могла да се обузда. На сав глас је у судници викала: "Убицо матора, живот си ми уништио!" У једном тренутку је чак кренула ка окривљеном, али ју је судска стража у томе спречила. Она је наставила да негодује и по изласку из суднице, очигледно незадовољна висином казне.

Крајем 2017. године Апелациони суд је нападачу повисио казну и правоснажно га осудио на осам година затвора. Та казна му је истекла прошле године.

Нехат, а не намера

На крају је одговарао за наношење тешких телесних повреда са смртном последицом, а не тешко убиство, како је то било наведено у оптужници. Приликом изрицања пресуде, истакнуто је да "није доказано да је код окривљеног постојао умишљај".

- Смрт је последица нехата оптуженог. Осим тога, суд је ценио и налазе вештака саобраћајне струке из којих произилази да су кобном догађају претходиле грубе речи. Као олакшавајуће околности узете су у обзир његове породичне прилике, године живота и чињеница да никада до сада није осуђиван - рекла је председница већа Снежана Гаротић.

Срвија Данас/Информер