Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Нападају јелку и новогодишњу расвету, А БЕОГРАЂАНЕ СУ ПОДЗЕМНИМ КОНТЕЈНЕРИМА ЗАДУЖИЛИ ЗА 250 МИЛИОНА (ВИДЕО)

23.12.2017. 16:19
Gađaju novogodišnju jelku na Trgu
Гађају новогодишњу јелку на Тргу / Извор: Фото: YoutubePrintscreen/ НезависнеДневне НовинеИНФОРМЕР

Чланови београдског одбора Демократске странке гађали су данас новогодишњу јелку жутим кесама у којима су били папирићи, као и тоалет папиром, док су постоље јелке облепили жуто-црном траком?!

Демократе које се бусају у груди својим елитизмо на делу су показали каква су стока уствари. Они су, наиме, новогодишњу јелку на Тргу републике гађали жутим кесама у којима су били папирићи, као и тоалет папиром, док су постоље јелке облепили жуто-црном траком! И то пред шокираним Београђанима и бројним гостима нашег града из инсостранства. 

ДРАШКОВИЋ СА ШАПИЋЕМ: Политичка злоупотреба деце у празничној атмосфери?

А да не заборавимо да су управо они, односно њихова врхушка која сад поново хоће да влада градом, оставили Београђанима више од 1.2 милијарде евра дуга. А сада још и праве ђубриште у центру града. 

"Где би друго био згрчени Јанковић, ако не са онима уз које ће своје муке моћи да лечи по хотелима у центру Беча?"

Срам вас било!

Вучичевић: Нападају јелку и новогодишњу расвету, А БЕОГРАЂАНЕ СУ ПОДЗЕМНИМ КОНТЕЈНЕРИМА ЗАДУЖИЛИ ЗА 250 МИЛИОНА

Главни и одговорни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић гостовао је на телевизији Пинк и говорио о наводној афери "новогодишња јелка". Вучићевић је подсетио је да је 169 милиона динара потрошено на подземне контејнере од стране Драгана Ђиласа, а да са каматама контејнери коштају више од 250 милиона динара.

- У писму Ђилас и сви који критикују јелку кажу да су урадили много за ГСП и да су купили аутобусе. Један Соларисов аутобус плаћен је 280 хиљада евра, а сви заједно коштали су 65 милиона евра. Икарбус је понудио 50.000 евра мање на тендеру, али је понуда одбачена. Тако је уништен српски Икарбус и српска привреда. Данас, на срећу, поново купујемо Икарбус аутобусе - рекао је Вучићевић за Пинк.

План Мишковића, Шапића и Ђиласа за рушење Београда: Обећавају шарене лаже, а народ се сећа како су их пљачкали

- Тужилаштво је покренуло истрагу о јелци, а три године не покреће истрагу о томе одакле Вуку Јеремићу стан од милион евра на Врачару. Зашто то није тема? Одакле Саши Јанковићу Ауди А8 од 120.000 евра или одакле му глисер? О томе се не прича, али главна тема је јелка - каже Вучићевић.

Да није уложен новац у новогодишњу расвету, како истиче, многи би питали зашто то није учињено.

- Данас на Теразијама тешко можете да чујете српски језик. Све врви од странаца! Београд је најлепше окићен град у региону и зато је градска каса у суфициту. Синиши Малом сви признају да је смањио дуг Града Београда за 500 милиона евра. Урадио је велики посао за Београд и жао ми је што га неки нису енергичније бранили. Јелка је данас велика афера, али нико не зна да није плаћена 83.000 евра као што се говори, већ 69.000 евра са украсима и гаранцијом од 10 година. Због медијске хајке није нас коштала ништа - подсетио је Вучићевић, додајући да је јелка висока 17,5 метара, а широка 6,30 метара.

Вучић: О Ђиласу кад се вратим у Београд

На јелци се налази 17.530 лед диода и украшена је са 680 комада украса.

- Добио сам информацију директно из фирме Кееп Light и свако ко је хтео могао је да добије информацију о јелци. Кееп Light је фирма која постоји од 1997, а послује са градом од 1999. године. Драган Ђилас и Ненад Богдановић су управо од ове фирме купили највише производа, иако је називају напредњачком - рекао је Вучићевић.

"Док се Ђилас богатио, Београд је пропадао"

Он је рекао да је на тендеру нуђена естонска јелка од 60.500 евра, пољска од 80.985 евра, а да јелка домаће фирме кошта 69.000 евра са порезом и царином.

- Прошлогодишња јелка је плаћена 83.000 евра, а ова јефтинија је отворила идеју за напад пред изборе. Синиша Мали је одреаговао тражећи поништење уговора, мада без разлога. Фирма Кееп Light решила је да поклони јелку и избегне медијску хајку - рекао је Вучићевић.

Поређења ради, како је истакао, јелка у Риму плаћена је 48.600 евра, али је реч о природној јелци која из тог разлога траје само једну годину. Јелка у Варшави кошта 97.000 евра, у Италији је за јелку висине 31 метар плаћено 400.000 евра.

СНС најавила: Председник Александар Вучић у понедељак јавно о Ђиласовим лажима

- Јелка испред Рокфелер центра, коју су поредили са јелком у Кнез Михаиловој, кошта 500.000 долара, док 25.000 долара кошта само јелка, без украса - рекао је Вучићевић.

Новогодишња расвета, како је објаснио, директно доноси новац у буџет.

- Не ваља им осветљење, урађене фасаде, отварање фабрика, хотела, смањена незапосленост. Тренутно је незапослено 88.000 Београђана и то је најнижа незапосленост у историји. Њихова идеја је вероватно бомбардовање Славије и ракетирање Београда на води - закључио је уредник Информера.