Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Радуловић мало хоће, мало неће: Захтевам уживо дуел са Шапићем, ако сме!

22.02.2018. 08:42
Пише:
Србија Данас
Saša Radulović i Aleksandar Šapić
Саша Радуловић и Александар Шапић / Извор: СД/илустрација

Сукоб опозиције се наставља

 "Доста је било" позвао је четири телевизије да организују предизборни ТВ дуел уживо председника ДЈБ Саше Радуловића и председника Општине Нови Београд Александра Шапића. 

Вукан Немањић јуриша на ПРЕСТО - на листи ЛДП: Морамо препознати жељу младих да остану (ФОТО)

Јанковић и Јеремић БЕСНИ: Ђилас усред кампање отишао код девојке у Турску

- Због великог интересовања јавности, молимо Вас да у што краћем року организујете ову емисију. Тема дуела су предстојећи београдски избори. Саши Радуловишу одговара било који дан и време - наводи Д ЈБ у допису, који је, како је саопштено, упућен генералном директору РТС Драгану Бујошевићу, генералној директорки ТВ Прва и ТВ О2 Мањи Грчић и главном и одговорном уреднику информативног програма ТВ Н1 Југославу Ћосићу.

Sađa Radulović
Сађа Радуловић / Извор: Србија Данас

Цео сукоб је почео зато што је Саша Радуловић рекао да је Шапић лопов. Лидер покрета Доста је било, Саша Радуловић, "прозвао" је Александра Шапића, председника општине Нови Београд и кандидата за градоначелника Београда, на друштвеној мрежи twitter. Радуловић га је назвао лоповом, а убрзо се огласио и Шапић.

- Када злоупотребљавате јавне ресурсе, преко својих приватних пливачких клубова и фирми за организовање излета извлачите новац за себе, онда то није питање различитог мишљења. Онда сте лопов. Тога наравно нема у спорту. И место вам је у затвору - рекао је Шапић.

Радуловић је између осталог, поручио Шапићу да му је место у затвору.

Шапић му је поручио да такве увреде "никад у свом животу нисам чуо међу спортистима".

Тражили дуел уживо?!

Новинар Србије Данас поставио је питање о коме бруји јавност, зашто се Саша Радуловић није појавио на заказаном дуелу на Балкан инфо каналу, добили смо одговор:

- Што се тиче ТВ дуела, он је требало да буде уживо и ми још увек тражимо тај термин уживо. Нажалост у понедељак док се разговарало о снимању уживо, одбијено је то снимање, негде око 17 х је било јасно да тога неће бити и онда смо рекли Балкан инфо да мора уживо- рекао је Радуловић на конференцији за штампу.

Aleksandar Šapić
Александар Шапић / Извор: МН Press

Контактирали смо Александра Шапића поводом ових оптужби Радуловића, али је он одбио да да одговор на наша питања.

Радуловић све знао, па отказао

Аутор и водитељ емисије „Балкан инфо“ Марко Јеремић, који је рекао да је Радуловић од почетка знао да емисија не иде уживо:

- Ја сам организовао ту емисију и требало је да будем водитељ. Био сам у непрестаном контакту са ПР службом ДЈБ, са Иваном Павловић, са Пеђом из Доста је било и са Александром Шапићем. Интервју је коначно договорен у суботу поподне, за шта ја имам поруке да то и потврдим, где је написано "Саша је потврдио, видимо се у понедељак у 19.00 часова" - рекао је Јеремић за наш портал и додао да је емисија била договорена, а Саша Радуловић је на Твитеру писао неистине да он уопште није знао да је то договорено у 19.00 часова.

- Из Доста је било су највише притискали да се организује дуел, јер из неког разлога нису хтели да он буде на њиховом Фејсбук каналу, где се Шапић нудио да гостује уживо. Нико њима није обећао емитовање уживо, јер ми то не радимо, нити је нас неко питао да ми то радимо уживо, да би у понедељак у 14.00 часова, 5 сати пред почетак снимања, мене контакт из ДЈБ, односно Ивана из службе, питала да ли би могло евентуално уживо, што значи да су они знали да не иде уживо - објашњава аутор и водитељ "Балкан инфо" емисије.

Marko Jeremić
Марко Јеремић / Извор: Foto:YoutubePrintscreen/Dokumentarne Емисије Балкан

Јеремић каже да су у ДЈБ знали како функционише рад продукције "Балкан инфо".

-Сваки интервју се емитује без сечења. Из ДЈБ су то знали и они говоре потпуне неистине, Саша Радуловић говори потпуне неистине о томе да није договорен интервју. Можда је он стварно мислио да ће то ићи уживо, али зашто је мени онда написано у 14.00 часова "да ли би могло да иде уживо"? Ја сам онда питао Пеђу из ДЈБ шта се дешава, наше прекуцавање и разговори трајали су од 14.00 до 17.00. Он је мени око 16.00 или 17.00 написао "ако није уживо, онда Радуловић на то не може да пристане“, и ту се завршио наш разговор. Ја два сата пред почетак интервјуа нисам хтео да јавим Шапићу да не долази и он је дошао. Исто то би ми дозволили Радуловићу, да се Радуловић појавио, а Шапић не, дозволили би му да се слика. Ако је неко испао будала овде, то смо ми, што смо хтели Радуловићу да изађемо у сусрет, и на крају он који је инсистирао на том дуелу је "испалио" и није дошао само из њему знаних разлога. Мене политика ни Шапићева ни Радуловићева лично не интересује, немам симпатије ни према једнима ни према другима, само се професионално односим према раду. Немам никакав ни емотивни ни лични уплив да навијам за једне, а за друге не, него једноставно браним истину - закључује Јеремић.