Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СТЕФАНОВИЋ: Једнако се боримо за сваки део Београда

29.01.2018. 17:33
Пише:
Танјуг
Nebojša Stefanović
Небојша Стефановић

Не обећавамо чаробни штапић, али резултати говоре за себе, сматра Стефановић

Српска напредна странка ће се једнако борити за насеље Кијево као што се бори за било који други део Раковице или Београда, изјавио је потпредседник те странке Небојша Стефановић који је, заједно са кандидатом за одборника са листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Гораном Весићем разговарао са становницима тог насеља.

Стефановић је рекао да у Кијеву има доста проблема који треба да буду решени.

- Нама је брига о људима важна, а то подразумева да морате некад да чујете и оно што вам се не свиђа и да одговорите шта може да се уради јер има много тога што смо заједнички започели и много тога што можемо да урадимо. Није све лако, не обећавамо чаробни штапић јер нисмо неодговорни људи који кажу да ће све решити за три дана и три ноћи јер то није реално - рекао је Стефановић.

nebojsa-stefanovic
небојса-стефановиц / Извор: Србија Данас

Проблеми су се годинама нагомилавали, навео је он и поручио:

- Морамо да их решавамо један по један. Ми хоћемо једнак развој у Београду и да покажемо људима да су једнако Београђани, без обзира да ли живе у центру или приградским деловима града. Наш инетерес је да развијамо цео наш град, да се сваки наш цовек у свом граду осећа комфорно и нормално и да имате све услове као и други - истакао је.

Стефановић је рекао да је садашња власт почела да гради систем здравља који ће боље и брже радити за све грађане, те да је у последње три и по године повећан број вртића.

Тотална доминација СНС: Ево које познате даме су подржале изборну листу Александар Вучић - Зато што волимо Београд

- Хоћемо да радимо нове пројекте - истакао је и додао да се под тим подразумева отварање нових радних места и запосљавање људи.

- Успели смо да постигнемо да нам земља биде економски снажнија, имамо нешто више новца у буџету и тај новац хоћемо да потросимо на људе, али да га потросимо тако што ћемо да разговарамо са људима и питати их шта је то што је најважније да се уради...нас инересује да ви будете задовољни у крају у којем живите - нагласио је Стефановић.

Весић је рекао да се садашња градска власт у последње четири године борила и показала да су јој сви делови града једнаки. 

Goran Vesić
Горан Весић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Град Београд је у последње четири године уложио 350 милиона евра у приградске делове града, додао је он.

- То наравно није довољно јер да бисмо све проблеме решили треба нам много више, али је чињеница да не постоји ниједан део града где нешто нисмо урадили и чињеница је да смо ми једини који раде нешто у приградским деловима града и једини који имамо план шта ћемо урадити. За последње четири године у Кијеву смо реконструисали део водоводне мреже у Пролетерској улици, урадили канализацију у улици Боривоја Милојевића...урадили доста на уређењу школа и уредили више улаза у стамбене зграде - навео је Весић.

Навео је да је разлика између, како је рекао, нас и других то што ми радимо и решавамо проблеме људи.

Српска напредна странка: Ђиласа и опозицију није брига за грађане, циљ је враћање Србије у време пљачке и расипништва

- Ја знам да овде постоји десетине проблема и да, када бисмо их набрајали, има много више проблема него што смо урадили и много више проблема од онога што желимо и можемо да урадимо али је чињеница да не постоји део Београда где нешто нисмо урадили и чињеница је да се по први пут, у последње четири године, на једнак начин третира центар града и приградска насеља - истакао је Весић.

Како је додао, чињеница је да садашња градска власт решава инфраструктурне проблеме који се нису решавали деценијама.

- Да бисмо имали паре у буџету неопходно је да земља буде политички стабилна - рекао је он и поручио грађанима да, када виде да председник Србије Александар Вучић разговара са председницима светских земаља, то говори да је Србија политички стабилна. 

Важно је, каже, да знате да су градски избори повезани и са Владом Србије и са председником. Не може Кијево да се развија ако немамо исту власт у општини, Граду, Влади Србије и председника Републике који је спроводе. 

vlada-srbije
влада-србије / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Ти који вам причају да то може, лажу вас. Не само да немају идеје како да се ради него вас лажу и зато је важно да на изборима 4. марта гласамо за политику Александра Вучића јер је то политика и за Београд, и за Раковицу и за Кијево. Само ако будемо спроводили ту политику можемо да гарантујемо да оно што смо обећали можемо да спроведемо - нагласио је Весић.

Он је поручио свим грађанима да је веома важно да изађу на изборе.

- Ови избори нису неважни. Ови избори јесу градски, али на њима се одлучује о судбини читаве Србије. Београд није безначајна локална самоуправа, Београд је 40 одсто бруто друштвеног производа земље. Оно што се деси у Београду пресликава се на целу земљу и зато је важно да сви гласамо за Александра Вучића и његову политику - каже Весић.

Зоран Радојичић, први на листи СНС: Београд је одувек био мој ИЗБОР

Истакао да у Србији постоји само једна политика, а то је политика промене и развоја.

- Кренули смо са њом када је Александар Вучић 2012. године добио поверење грађана. Немојмо да допустимо да сада одустанемо од те политике јер ако сада не искористимо шансу да ову земљу коначно променимо, да променимо Кијево, Раковицу, да променимо Београд нећемо нову имати - поручио је Весић.

Догађају су, између осталих, присуствовали председник општине Раковица Владан Коцић и државни секретар у МУП-у Милисав Миличковић.