Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

За само 48 сати испливао сав прљав веш опозиције: Ко је кога оптужио и за шта

21.02.2018. 17:13
Пише:
Србија Данас/Телеграф
Vuk Jeremić, Aleksandar Šapić, Dragan Đilas, Saša Janković
Вук Јеремић, Александар Шапић, Драган Ђилас, Саша Јанковић / Извор: СД/илустрација

Невероватно

Готово да не прође ни сат времена у последња два дана, а да неко од опозициних лидера не оптужи неког од својих колега било за злоупотребе, било за непринципијалност, било за сарадњу са владајућим странкама. Готово као матрице се понавља ситуација да бивши страначки или коалициони сарадници сада износе озбијне оптужбе на рачун некадашњих најближих колега.

Почело је са лидером покрета Доста је било Сашом Радуловићем и кандидатом за градоначелника Београда Александром Шапићем.

Radulović i Šapić
Радуловић и Шапић / Извор: СД/илустрација

Радуловића је првобитно две кривичне пријаве против председника општине Нови Београд Александра Шапића због злоупотребе службеног положаја, те да је тиме незаконито и бесплатно стекао имовину градске општине Нови Београд, у вредности већој од 1,5 милиона динара. Убрзо је уследила још једна кривична пријава. Овог пута због, како тврди лидер ДЈБ организовања криминалне групе са циљем вршења кривичних дела уперених против његове безбедности.

Међутим, овде се није стало. Дуел је настављен око тога ко је избегао ТВ дуел. Различито виђење, готово из минута у минут Радуловић и Шапић износе на својим твитер налозима.

Ни нови Радуловићев коалициони партнер Бошко Обрадовић, лидер Двери, као што је познато српској јавности није гадљв на дуеле.

Boško Obradović
Бошко Обрадовић / Извор: Србија Данас

Прво је ушао у сукоб са својим дојучерашњим коалициним партнером Демократском странком Србије. Обрадовић их је позвао да одговоре да ли су леци које је штампала СНС завршили код њих.

Уследио је одговор од председника ДСС Милоша Јовановића и његовог саветника Драгана Маршићанина, који су поручили да ДСС није "прилепак" СНС-а и да сама финансира своју кампању.

Међутим, Обрадовић је у сукобу и са другим представницима деснице на политичкој сцени. Прозвао је председника Српске радикалне странке Војислава Шешеља и позвао га на ТВ дуел. Шешељ се експресно похвалио на Твитеру да је прихватио телевизијски дуел, уз поруку да ће га развалити и прочистити политичку сцену.

- Прихватам телевизијски дуел с Бошком Обрадовићем. Биће ми велико задовољство да тог разулареног љотићевца дефинитивно политички развалим и упропастим пред целом нацијом, како би се српска политичка сцена бар мало прочистила - написао је Шешељ.

Лидер СРС је затим позвао бираче да обавезно погледају дуел у суботу увече на телевизији "Студио Б":

- Браћо Срби и сестре Српкиње, Грађани Србије, политичко разваљивање Бошка Обрадовића можете уживо да гледате у суботу, 24. фебруара на ТВ "Студио Б" у 21 час, ако Бошкић буде имао храбрости да се појави.

 

Љуби чика

А пост shared by Аве Бели (@ljubisa.preletacevic.beli) он

Поред наведених страначких лидера, у општу папазјанију на опозиционом полу укључили су се и Лука Максимовић, алијас Љубиша Прелетачевић Бели и Драган Ђилас.

Најпре је Бели у свом стилу Ђиласу одговорио на оптужбе да је бот Александра Вучића

Кладионице прогнозирају: Шапић и "Иницијатива Не давимо Београд - Жута патка" у паду, док Бастаћ и ПОКС расту

- Драгане, ако вам је толико стало до мојих гласова све што треба је да кажете мени и мојим другарима из опозиције јесте да вам је дупе зинуло за мојим гласовима и ја ћу повући кандидатуру. Све време спинујете да сам ја СНС-ов човек и сад улажете жалбу управном суду и они ако то одобре тек ће бити да сам ја СНС-ов човек. Само реците "зинуло ми је дупе за твоје гласове" и ја дајем реч да ћу повући своју кандидатуру - написао је Максимовић на свом твитер профилу.

Онда је Управни суд поништио листу Максимовића за предстојеће изборе у Београду, уз образложење да нису испуњени услови да се та листа прогласи.

ljubisa-preletacevic-beli
љубиса-прелетацевиц-бели / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Том одлуком управни суд је усвојио жалбу подносиоца М.А на решење Градске изборне комисије.

Међутим, у штампаним међима се појавила информација да је проблем са листом, чији је носилац Бели, имао функционер ПСГ Сава Пилиповић и члан Градске изборне комисије (ГИК) испред коалиције коју предводи Драган Ђилас. Убрзо су из ове коалиције демантовали те наводе.

Ипак, овај деманти је доведен у питање твитом Владимира Тодорића, шеф правног тима Вука Јеремића у Народној странци, који је поздравио одлуку Управног суда.

Шешељ поручује: Србија има велики дуг према генералу Дражи Михајловићу - мост назвати по њему!

Како због обарања листе Белог Прелетачевића "гори" Твитер", на њему је реаговала и социолошкиња Весна Пешић која подржава листу ДС Драгана Шутановца. Она се сложила са тврдњама једног твитераша, који је написао да је Драган Ђилас опљачкао Демократску странку, а да сада заједно са Сашом Јанковићем обара конкурентске опозиционе листе уочи избора у Београду.

А ни Саша Јанковић није остао ван приче. По њему је поново оплео глумац Бане Трифуновић, један од потписника апела 100 и његов некад близак сарадник.

Saša Janković
Саша Јанковић / Извор: Профимедиа

Трифуновић који је још раније раскрстио с Јанковићем, када је, према сопственим речима, схватио да он није способан да води никакав покрет и да је смешно што себе назива опозицијом, реаговао је на текст на једном порталу под насловом "Саша Јанковић поново прича о покојном Глоговцу и сад нам је дефинитивно мука".

Не заборавимо да до избора има још 11 дана. Биће интересантно наредних дана.