Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БРАЈАН ВОЛШ ЈЕ ХТЕО ДА СЕ ПРОМЕНИ: Имао је трауматично детињство, научен да лаже, а онда је постао члан ОВЕ групе

15.01.2023. 10:32
Пише:
Србија Данас/Информер
Ana Volš
Ана Волш / Извор: Фото: Shutterstock/Facebook/Printscreen/Ana Walshe/CBS Бостон/Глас Америке ВОА

Нови детаљи о личности Брајана Волша

Брајан Волш, супруг нестале Београђанке Ане, био је члан лајфкоучинг групе које су обећавале да ће чланове инспирисати на лојалност, поверење, љубав и саосећање у њиховим везама. 

КЛУПКО СЕ ОДМОТАВА: "Дешавања иза затворених врата откривају мотив" - ЕВО шта ће бити у фокусу истраге о нестанку Ане Волш

КЛУПКО СЕ ОДМОТАВА: "Дешавања иза затворених врата откривају мотив" - ЕВО шта ће бити у фокусу истраге о нестанку Ане Волш

КУЋА АНЕ ВОЛШ ОДИШЕ ЛУКСУЗОМ, ДОМ ОД МИЛИОН ДОЛАРА: У овом подруму је пронађен сломљен нож и трагови КРВИ (ФОТО)

КУЋА АНЕ ВОЛШ ОДИШЕ ЛУКСУЗОМ, ДОМ ОД МИЛИОН ДОЛАРА: У овом подруму је пронађен сломљен нож и трагови КРВИ (ФОТО)

НАЈСТАРИЈИ АНИН СИН УКАЗИВАО НА ПРОБЛЕМ! Показао колико се боји Брајана: Ово је бол који долази од оца (ФОТО)

НАЈСТАРИЈИ АНИН СИН УКАЗИВАО НА ПРОБЛЕМ! Показао колико се боји Брајана: Ово је бол који долази од оца (ФОТО)

Полазници овог програма памте Брајана као рођеног вођу који је добио надимак "Глава и рамена“ (Хеад анд Схоулдерс) због свог луксузног изгледа, а кажу да је одавао утисак "кул особе“.

Чланови Брајанове групе, у којој је било око 30 људи, рекли су у изјави за "The Пост" да су изненађени недавним насловима у којима се наводи да је њихов некадашњи друг можда умешан у нестанак његове супруге Ане.

Цела ова ситуација у којој се нашао представља потпуни шок за мене - рекао је Али Оздемир.

Он је додао да је Брајан био особа са којом су сви желели да се друже и у чијој су близини волели да буду.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Брајан Волш се уписао у четворомесечни програм у јануару 2020. године, а цео курс који укључује 16 сеанси платио је 2.997 долара. Часови били током викенда и трајали су више од 12 сати. Пријавио се по наговору супруге Ане, која је сличан курс похађала годину дана раније.

Оздемир истиче да је знао да Брајан има супругу и троје деце и да су му увек деловали као срећна породица.

Када сам их посматрао увек сам говорио да и ја желим тако нешто за себе. Да имам предивну жену и децу, да учим и проводим време са њима - рекао је он.

Чланови групе међутим, тада нису имали појма да се он суочава са оптужбама због преваре. О томе какав је утицај на Брајан имао овај програм, у писму које је послала суду говорила је и Ана.

- Доживела сам трансформацију и све о чему сам размишљала је колико ће овај програм значити и Брајану. Током овог програма схватио је шта је интегритет, као и одговорност, као и колико је битна добра комуникација - написала је тада Ана.

Иначе, како су раније писали локални медији Ана Волш, бранећи од оптужба супруга, рекла је судији да је њен супруг Брајан Волш патио од „сталне“ трауме и да је у детињству „научен да лаже и крије“.

Признање је сачувано у писму из септембра 2021. које је написала судији тражећи да размисли о изрицању благе затворске казне за њеног мужа због преваре.

Брајан, који је ове недеље ухапшен у вези са нестанком своје супруге, признао је да је те године продао две лажне слике Ендија Ворхола купцу на еБаи-у за 80.000 долара. Још чека на изрицање казне за тај злочин.

Док је хвалила Брајана који је издржавао њихову петочлану породицу и учествовао у добротворним акцијама, Ана је тврдила да је претрпео трауматично детињство од стране родитеља насилника које је утицало на њега током његовог одрастања.

Научен је да лаже и да се крије. Речено му је да је губитник, да родитељи нису требали да га имају, да нема шансе да направи нешто од себе у животу и да је изгубљен случај. Његовим животом управљао је дубок осећај стида - написала је Ана.

Ана је написала да је Брајану било тешко дозволити другима да му се приближе, укључујући његову жену, јер се „плашио веза“.

У годинама пре него што је написала писмо дивљења о свом супругу, Ана је рекла полицији Вашингтона да је претио да ће убити њу и њене пријатеље, али за није оптужен.

Брајан, за кога је Ана тврдила да има „велико срце“ и да је „љубав њеног живота“, ухапшен је у недељу и оптужен да је довео полицију у заблуду током истраге поводом њеног нестанку.

Ana Volš
Ана Волш / Извор: Фото: СД/илустрација

Ана је нестала на Нову годину, али Брајан три дана није пријавио нестанак мајке своје троје деце.
Полиција је пронашла крв у породичном подруму и крвави, оштећени нож. Такође су открили тестеру за метал, секиру, крв, употребљене потрепштине за чишћење и тепих на станици за смеће у Пибодију, нешто више од сат времена удаљеној од куће пара.

Брајан је такође наводно тражио на интернету „како да одложим тело жене од 52 килограма“.

Све вести о несталој Српкињи Ани Волш читајте кликом ОВДЕ.