Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВАЖАН АПЕЛ ГАЋЕША ИЗ БЕОГРАДА ЧИЈЕ ТРИ ЋЕРКЕ БОЛУЈУ ОД ЦЕРЕБРАЛНЕ ПАРАЛИЗЕ! Ако желите да помогнете прво прочитајте ово “Оне су наш Божји дар, нема одустајања” (ФОТО)

04.01.2024. 15:03
Пише:
Србија Данас/Блиц
porodica Gaćeša
породица Гаћеша / Извор: Фото: Instagram/Printscreen/@kevasii@_marija_g__

Породица Гаћеш апелује за подршку како би пронашли клинику за трансплантацију матичних ћелија за три сестре с церебралном парализом, док истовремено деле своју неизмерну љубав и храброст пред животним изазовима.

Осим Ине и најстарије Искре, њихове сестре Ирис, Инда и Ирина болују од неизлечиве болести - церебралне парализе.

НАМЕРНО ЗАПАЉЕН?! Изгорео "алфа ромео" председника адвокатске коморе Војводине Бељанскогautomobil u plamenu

НАМЕРНО ЗАПАЉЕН?! Изгорео "алфа ромео" председника адвокатске коморе Војводине Бељанског

ХАКЕРСКИ НАПАДИ У СРБИЈИ: Превара која је учестала у свету све ЧЕШЋА и код нас - ево како да се заштитите!Foto: Shutterstock

ХАКЕРСКИ НАПАДИ У СРБИЈИ: Превара која је учестала у свету све ЧЕШЋА и код нас - ево како да се заштитите!

НЕ ИЗЛАЗИТЕ БЕЗ КИШОБРАНА! У Србији данас наоблачење с кишом и локалним пљусковимаvremenska prognoza

НЕ ИЗЛАЗИТЕ БЕЗ КИШОБРАНА! У Србији данас наоблачење с кишом и локалним пљусковима

Родитељи, Марија и Ђорђе Гаћеша, желе што пре да пронађу клинику у којој ће моћи да се уради трансплантација матичних ћелија, јер верују да та терапија девојчицама може да помогне.

"Све што преостане проследићемо другој деци којој је помоћ потребна"

Према првом предрачуну, трансплантација матичних ћелија за све три, по три циклуса, коштала би 65.000 евра.

Ипак, родитељи истичу да су тек ушли у процес потраге ка најбољој опцији и сматрају да је још рано да им се шаље подршка у виду новца конкретно за лечење, јер још не знају све детаље.

Ипак, с обзиром на то да је реч о седмочланој породици, породици Гаћеша можете да помогнете за трошкове свакодневног живота у тренутку кад су пред највећим животним изазовом. Више него икад потребан им је ветар у леђа и што мање брига на путу ка бољем здрављу своје деце.

- И даље смо у потрази за најбољим решењем за трансплантацију матичним ћелијама. Знаћемо ускоро више и нисмо хтели до тада да излазимо у јавност са рачуном или било којим другим начинима помоћи. И нама лично се јављају људи и желе да помогну. Од срца свима хвала! Све што буде стигло и преостане ми ћемо проследити породицама и деци којој је помоћ потребна – рекли су родитељи Гаћеша после молбе „Блица“ да ипак објавимо број њиховог рачуна.

Како помоћи породици Гаћеша

Уколико желите да уплатите новац у знак подршке породици Гаћеша, то можете учинити на број текућег рачуна Банка Интеса, Марија Гаћеша: 160-5100103544052-52.

Деца су њихов Божји дар

Подсетимо, девојчице су рођене у априлу 2022. године, на Велики петак, и ове године пуне две године због чега је родитељима важно да што пре започну лечење матичним ћелијама, док се њихов мозак убрзано развија.

Од њих четири једино се Ина развија онако како и треба за свој узраст. Она им је репер какве би и остале три девојчице требало да буду, али, на жалост, нису. Ина седи и хода, самостална је. Ирис је почела да се подиже уз намештај, али још не може да седи самостално. Инда и Ирина само леже.

Не могу да седе без придржавања. Када смо хтели да поразговарамо са доктором у вези описа магнетне резонанце главе, доктор је рекао да по опису изгледају као три биљке. Показала сам му снимке и фотографије, јер девојчице су у односу на извештај магнетне резонанце ипак боље, а све захваљујући сталном раду с њима и физикалној терапији – прича нам мајка Марија Гаћеша.

"За моје ћерке и на Марс ако треба"

За Ђорђа и Марију предаја никада није била опција и неће ни бити. Поручују да они за тако нешто немају времена!

- Имамо времена и снаге искључиво за њих, одустајања нема. Да ми неко каже да треба да одем на Марс за њих пешке, наћи ћу начин да одем, само да њима буде боље. Као и сваки родитељ што би урадио за своје дете - прича нам Марија.

Кажу да њима дан траје много више од 24 сата и да су свесни да тако једноставно мора.

"Све нам се дешава на црквене празнике, оне су наш Божји дар"

- Нико не може да каже да је срећан када му је дете болесно, али сам убеђена да деца са проблемом бирају своје родитељеНема тога што би нама могло да замени њих пет и нашу љубав према њима. Никада се до сада нисам запитала зашто баш ми, и ако се вратим на причу о датумима, све нам некако дешава на црквене празнике. Зачете су на Свету Петку (инсеминацијом, прим. аут), на исти празник је за Ирис и Инду стигла потврда о церебралној парализи, рођене су на Велики петак, термин је био 4. август на Благу Марију, Иринина дијагноза је стигла на дан Василија Острошког. Невероватно! Али оне су наш Божји дар - закључује Марија.

Подсетимо, Марија је четворке зачела природним путем, а не вантелесном оплодњом.

За разлику од осталих четворки које су на свет дошле поступком вантелесне оплодње, у њој су бебе природно зачете путем инсеминације, што је заправо потпомогнута оплодња, а не вантелесна.

Четворке Гаћеша су једине четворке у Србији зачете природним путем.

Србија Данас/Блиц