Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЦЕЛА АМЕРИКА ТРАГА ЗА НЕСТАЛОМ АНОМ ИЗ БЕОГРАДА! Полиција саопштила нове детаље - једна ствар продубљује МИСТЕРИЈУ

07.01.2023. 17:06
Пише:
Србија Данас
Nestala Beogradjanka
Нестала Београђанка / Извор: Фото: Инстаграм Printscreen/anawalshe

Детективи из Масачусетса и остале безбедносне агенције даноноћно траже несталу 39-годишњу Београђанку Ану Волш, мајку три дечака којој се сваки траг изгубио када је 31. децембра кренула да се укрца на авион на аеродрому Логан у Бостону.

Мистерија је продубљена када је локана полиција објавила да је кућа нестале у којој је живела, изгорела!

Полиција из Кохасета, Масачусетс, одржала конференцију за новинаре у петак како би пружила најновије информације о случају. Шеф полиције Вилијам Квигли рекао је да детективи његове агенције и неколико других, укључујући државну полицију Масачусетса, раде "даноноћно" на случају.

МИСТЕРИОЗНИ НЕСТАНАК БЕОГРАЂАНКЕ: Муж пријавио да је нема тек три дана касније - породица страхује од најгорег (ФОТО)

МИСТЕРИОЗНИ НЕСТАНАК БЕОГРАЂАНКЕ: Муж пријавио да је нема тек три дана касније - породица страхује од најгорег (ФОТО)

РХМЗ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Понедељак нам доноси велику промену времена, издато УПОЗОРЕЊЕ (ФОТО)

РХМЗ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Понедељак нам доноси велику промену времена, издато УПОЗОРЕЊЕ (ФОТО)

УПУЋЕН ХИТАН АПЕЛ СТАНОВНИЦИМА ПИРОТА: Морају пазити на сопствену безбедност, власти су кренуле у акцију

УПУЋЕН ХИТАН АПЕЛ СТАНОВНИЦИМА ПИРОТА: Морају пазити на сопствену безбедност, власти су кренуле у акцију

"У овом тренутку ради се о истрази нестале особе", рекао је Квигли. "Само покушавамо да лоцирамо Ану и да је безбедно вратимо кући. Немамо ништа што би потврдило било шта сумњиво или криминално", преноси nbcboston.com.

Док истражитељи трагају за Аном Волш, изгорела је кућа у којој је живела до прошле године.

Пожар је букнуо у петак у бившој кући породице Волш на Јерусалем Роаду у Кохасету. Иселили су се у априлу, наводи полиција, а у петак је било прерано рећи да ли је то повезано са њеним нестанком.

Ватрогасци су реаговали нешто пре 14.30 часова. након што су становници пријавили да су осетили мирис дима, а затим видели ватру. Евакуисане су три одрасле особе, укључујући дадиљу и 21-месечно дете.

Нико није повређен, рекао је у петак увече шеф ватрогасне службе Џон Докреј.

Ватра се на крају подигла у тавански простор, а ми смо имали изузетне потешкоће у покушају да приступимо тавану, а када је ватра почела да излази кроз кров, морали смо да извучемо све чланове из зграде и пређемо на спољашњи напад. - рекао је Докреј.

Није познато где је избио пожар. Докреј је рекао да је Ватрогасна канцеларија Масачусетса укључена у истрагу о узроку.

- Требало нам је добар сат да угасимо јаку ватру, а онда смо јурили за много џепова јер се кров урушио - рекао је Докреј, и додао: Било је тешко приступити ватреним џеповима да бисмо их угасили.

„Ана је изванредна жена“, рекао је њен пријатељ Питер Кирби. „Она је моћан руководилац, она је мајка пуна љубави, она је један од најистакнутијих људи које познајемо, и веома смо уплашени. Много нам недостаје и само се молимо да буде безбедна."

Ова 39-годишњакиња је последњи пут виђена у својој кући у Кохасету око 4 или 5 сати ујутро на Нову годину. Њен нестанак је у среду пријавио њен муж, а полицију је истовремено упозорио њен послодавац у Вашингтону да није виђена.

Шефица Квигли је рекла да је полицији речено да она планира да се укрца на авион за Вашингтон на путовање везано за посао. Полиција је од тада потврдила током истраге да се никада није укрцала у авион, али није могла да потврди да ли је ушла у услугу дељења вожње или не, рекао је начелник.

Волшева је имала авионску карту за Вашингтон, где је путовала недељно на посао, резервисану 3. јануара, а не 1. јануара, рекао је Квигли, али се претпоставља да је покушавала да добије ранији лет због хитне ситуације на послу. Она ради у управљању имовином, а пар има градску кућу и возило у Ваингтону.

Речено је да је Анин муж потпуно кооперативан. Полиција није могла да прати електронски отисак на Волшевој откако је нестала. Шеф Квигли је рекао да шира заједница, а не само Кохасет, треба да пази на Волш, истичући њене везе са Вашингтоном и пријатељима „широм земље“. Полиција у Кохасету сарађује са властима у Вашингтону, које су претражиле и нису пронашле трагове Волш на њеном имању.

Полиција Кохасета је већ извршила претрес користећи своју јединицу К9 у кући и суседној области, и вероватно ће поново посетити тај петак.

„У фокусу је управо покушај да је лоцирамо“, рекао је шеф Квигли. „Било да јој је потребан само мали одмор или тајм-аут. Ако је то случај, ми само тражимо да она позове – све што је потребно је телефонски позив да нам каже да је добро.“