Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЛАГАО ПОЛИЦИЈУ КАКО БИ ПРИКРИО ТРАГОВЕ? Брајан се чудно понашао од самог почетка, ове три ствари кључне за истражитеље (ФОТО/ВИДЕО)

10.01.2023. 07:24
Пише:
Србија Данас/Курир
Ana Volš
Ана Волш / Извор: Фото: Instagram/Printscreen/anawalshe/Printscreen/WCVB Channel 5 Бостон

Брајан Волш (46), супруг мистериозно нестале Београђанке Ане (39), којој се траг изгубио 1. јануара рано ујутру у Масачусетсу, јуче се после хапшења пред америчким судом изјаснио да није крив, а онда мирно саслушао речи тужитељке, која је открила да су у подруму породичне куће супружника Волш пронађени трагови крви, као и поломљени крвави нож!

- Током истраге нестале особе Ане Волш, мајке троје деце, која је наводно последњи пут виђена у новогодишњој ноћи, прве индиције су показивале да је напустила кућу, позвала такси и отишла на аеродром. То је наводно био последњи пут да је виђена. Полиција је 4. јануара од запослених у компанији у којој је радила у Вашингтону добила информацију да се није појавила на послу и тада је пријављен њен нестанак. Утвђрено је да је имала карту за 3. јануар, али да се није појавила на лету, као и да такси није користила првог јануара - почела је тужитељка своје излагање.

ИСПЛИВАЛА КОНТРОВЕРЗНА ЧИЊЕНИЦА У ВЕЗИ ПРОШЛОСТИ НЕСТАЛЕ БЕОГРАЂАНКЕ: "Све је била обмана" - неочекивани обрт тресе јавност

ИСПЛИВАЛА КОНТРОВЕРЗНА ЧИЊЕНИЦА У ВЕЗИ ПРОШЛОСТИ НЕСТАЛЕ БЕОГРАЂАНКЕ: "Све је била обмана" - неочекивани обрт тресе јавност

МУЖ НЕСТАЛЕ БЕОГРАЂАНКЕ ИЗНЕО БИЗАРНУ ОДБРАНУ НА СУДУ: "Ишао сам сину да купим сладолед" - камере показале другачије

МУЖ НЕСТАЛЕ БЕОГРАЂАНКЕ ИЗНЕО БИЗАРНУ ОДБРАНУ НА СУДУ: "Ишао сам сину да купим сладолед" - камере показале другачије

ШТА МУ ЈЕ ТО НА НОГАМА? Један детаљ на мужу нестале Београђанке посебно привукао пажњу - да ли је ово КЉУЧНО? (ВИДЕО)

ШТА МУ ЈЕ ТО НА НОГАМА? Један детаљ на мужу нестале Београђанке посебно привукао пажњу - да ли је ово КЉУЧНО? (ВИДЕО)

Чудно понашање од самог почетка

Јавност у Америци данима је спекулисала о необичном понашању супруга Београђанке, Брајана Волша. Прво што је корисницима друштвених мрежа, који су и сами делили апеле за помоћ у потрази за несталом женом, јесте да је он њен нестанак пријавио тек три дана касније, 4. јануара и то тек пошто су му из компаније у којој она ради у Вашингтону јавили да су пријавили полицији да није дошла на посао. Иначе, велику пажњу изазвао је и Брајанов апел за помоћ у потрази за супругом, који су многи коментарисали "превише благим, као да наручује пицу, а не да моли за помоћ за несталом супругом".

Наводно ишао по сладолед

Она је открила и да је током истраге откривено да је телефон Ане Волш последњи пут лоциран у близини њене куће 2. јануара. Полиција је, како је додала, разговарала са Аниним супругом, јединим ухапшеним у овом случају, Брајаном Волшом, као и да је он рекао да је она кућу напустила 1. јануара. Рекао је и да је наредног дана, 2. јануара, ишао до маркета да купи сину сладолед.

- Међутим, камере су забележиле да је он заправо за 450 долара у кешу купио средства за чишћење, цераду, џогере, четке, крпе за чишћење, котур траке. Он је рекао, након што је Ана нестала, али пре него што је пријавио њен нестанак, да је излазио из куће и како би мајци у једној радњи купио намирнице, али да за то нема доказа - навели су из тужилашта.

Иако је у суд с лисицама на рукама приведен насмејан, док је слушао којим доказима располажу истражитељи, Брајан је деловао смртно озбиљно и изгубљено.

КОМШИЈЕ ИЗ БЕОГРАДА: Сви смо уз Анину мајку

Комшије Миланке Љубичић, мајке нестале Ане, која живи у Београду кажу да су Ану последњи пут видели у децембру и да је била насмејана.

- Ана је често долазила у Београд и обожавала је време које је проводила у Србији. Њена мајка је забринута и све комшије су јој ишле на врата или су је звали како би јој пружили реч утехе. Ту смо за све што јој треба, они су једна стара београдска породица и дивни су. Молимо се да се Ана појави однекуд - кажу Анине комшије из Београда.

- Полиција је претражила кућу као место злочина и открила крв у подруму, као и оштећени нож на ком је било трагова крви. Његова изјава у полицији, и све оно што је рако, указује за сада да је прикривао трагове злочина. Ана Волш још није пронађена - закључила је тужитељка, наводећи да се сумња да нестанак супруге није пријавио управо како би уклонио доказе и трагове.

Брајан Волш, иначе, за сада се не терети за убиство супруге, већ за ометање истраге јер је полицију наводио на погрешан траг. Суд му је јуче, после првог рочишта на које је изведен, одредио и кауцију од пола милиона долара у кешу. У његово име, говорила је адвокатица која је навела да је он био све време на располагању полицији и да није покушавао да побегне нити напусти кућу.

МИСТЕРИЈА ПОЖАРА: Изгорела им некадашња кућа

Још једна мистерија у случају нестанка Српкиње јесте и то што је 6. јануара, пет дана од њеног нестанка, избио пожар у кући у којој је Ана живела са мужем до априла 2022. године. Полиција је напоменула да је прерано рећи да ли је пожар повезан са нестанком жене. У време избијања ватре у кући је живела породица која је кућу купила од Волшових.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Однети џип и лопате

Волшу су истражитељи, подсетимо, лисице на руке ставили у недељу, тачно седам дана после нестанка Београђанке. Тога дана, њихова кућа је поново претресена, из ње су однете бројне ствари, а полицајци су најпре прегледали, а потом одвезли и Волшов "волво" џип. Према писању медија, полицајци су у рукама носили и лопате, па се не искључује могућност да су прекопавали делове терена око имања. Такође, заплењена је и Брајанова обућа.

Иначе, интересантно је и да Брајан Волш већ има криминални досије и да је прошле године признао кривицу по оптужбама за превару, везано за крађу и препродају две фалсификоване слике Ендија Ворхола за 80.000 долара.

Она значи није ни изашла из куће, ако је телефон лоциран тамо?

Миланка Љубичић, мајка нестале Ане Волш, каже да је у шоку откако је чула да је њен зет ухапшен. Миланка се скроз сломила након што је Брајан јуче изведен пред суд и након што је тужилац рекао да су у подруму нађени трагови крви и крвав нож. Мајка каже да не може ни да замисли да је њен зет Брајан наудио њеној ћерки.

- Ни у најлуђим сновима не бих могла да замислим да је мој зет наудио мојој Ани! - каже Миланка и додаје:

Ana Volš
Ана Волш / Извор: Фото: Facebook/Ana Walshe

- Куку мени, не могу да дођем себи! Надам се само да је жива, па макар и повређена. Чула сам да је нађена крв и нож у подруму, али не могу ни да наслутим да ли се нешто тако страшно десило. Миланка, која није могла да задржи сузе, рекла је да је Анин телефон лоциран и да је био доступан 2. јануара, дан након њеног нестанка.

- И даље верујем и надам се да јој Брајан није наудио, јер они су имали добар однос, а имају и децу. Ако су лоцирали њен телефон у кући, то значи да она из ње није ни изашла. Јадно моје дете, само да је жива - рекла је Миланка у очају. Иначе, несрећа жена је рекла да ју је ћерка последњи пут звала три сата пре нестанка да јој честита Нову годину.

- Нисам се јавила, јер сам спавала, рекла сам себи "зваћу је сутра". Не могу себи да опростим што се нисам јавила - рекла је она и додала да је Ана последњи пут у Србији била 27. новембра на 10 дана и да је сређивала папирологију.

- Тада ништа није слутило на невољу. Једино ми је чудно било што ме је око 20. децембра позвала и рекла ми да одмах дођем у Америку, али ја сам болесна имам терапију, па сам јој рекла да ћу доћи у јануару, а она ми је одговорила "да за јануар има планове са Брајаном" - испричала је Миланка.