Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ВОЛЕЛА БИХ ДА ИМАМ ГДЕ ДА МУ ЗАПАЛИМ СВЕЋУ" Проговорила ћерка чувеног Џамбе! Џеју је писао стихове, завршио ЗАЗИДАН У БЕТОН

20.02.2024. 13:50
Пише:
Србија Данас/Мондо
Isa Lera Džambo
Иса Лера Џамбо / Извор: Фото: Printscreen/Facebook

Потресна исповест.

Леро је рођен 10. јуна 1953. године, а одрастао је у Добрачиној улици на Дорћолу у истом дворишту са својим братом Џејом.

СКАНДАЛОЗНЕ ОБЈАВЕ АНТИВАКСЕРА: "Богиње су од БОГА ЗАТО СЕ ТАКО ЗОВУ!" ИЗБИО РАТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА! Народ се поделио у два ТАБОРАVakcina

СКАНДАЛОЗНЕ ОБЈАВЕ АНТИВАКСЕРА: "Богиње су од БОГА ЗАТО СЕ ТАКО ЗОВУ!" ИЗБИО РАТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА! Народ се поделио у два ТАБОРА

ФБИ СЕ УКЉУЧИО ПОТРАГУ ЗА СРПСКОМ СНАЈКОМ! Сви трагају за Аном Кнежевић - пријатељица открила нове ШОКАНТНЕ детаљеFoto: Facebook/Printscreen

ФБИ СЕ УКЉУЧИО ПОТРАГУ ЗА СРПСКОМ СНАЈКОМ! Сви трагају за Аном Кнежевић - пријатељица открила нове ШОКАНТНЕ детаље

ХИТНЕ МЕРЕ! ОГЛАСИО СЕ МУП: Казне и до МИЛИОН ДИНАРА! Ево и због чегаznačka policije

ХИТНЕ МЕРЕ! ОГЛАСИО СЕ МУП: Казне и до МИЛИОН ДИНАРА! Ево и због чега

Недавно је изашао филм "Недеља" који је посвећен животу покојног певача Џеја Рамадановског, а у њему се појављује лик Иса Лера Џамбе који је Џејев брат од тетке. Нестао је под мистериозним околностима 23. децембра 1992. године, а ни дан данас нема званичних информација о његовој судбини.

Од ране младости се бавио џепарењем и шибицарењем. Обрео се 1976. године у Централном затвору у Београду, јер је отимао ташне и тукао се на Београдској аутобуској станици.

У затвору, будући да је научио Кривични законик, давао је правне савете другим затвореницима. Има оних који и данас тврде да ниједна жалба коју је он написао није скроз оспорена и да је макар делимично усвојена. Они који су га познавали тврде да се никог није плашио.

Џамба је брату Џеју је написао чак пет великих хитова. Ову информацију, као и многе детаље из живота краља Дорћола у својој првој исповести за Еспресо открила је његова ћерка Исабела Леро.

- Не знам за друге певаче,али знам да је стрицу Џеју написао пет песама и да су неке од њих велики хитови. Јесте, био је боем, волео је да пише поезију, имао је смисла за то. Знао је и сам да пева, био је емотивна душа, дечак из дома. Није давао на себе. Могу да кажем да сам поносна што сам његово дете и да не бих волела да је другачије и док сам жива увек ћу причати о њему и нећу дозволити да буде заборављен - казала је у великој исповести Џамбина ћерка.

Иначе, Исабела сплетом животних околности никада није упознала свог оца. Исо Леро нестао је 23. септембра 1992. године, а два и по месеца касније родила се Исабела. Леро је ћерку добио са својом великом љубави Снежаном Леро која је у граду била познатија под надимком Нена.

Isabela Lero
Исабела Леро / Извор: Фото: Printscreen/Facebook

- Увек је постојала нека празнина кад је мој отац у питању. Шта би било кад би било... Неправда, бес, празнина... Осећај да вам је нешто одузето. Али одрасла сам уз очуха који је пазио да ми ништа не фали и одгајио ме је с пуно љубави. Не могу да кажем да нисам осетила очинску љубав. Што се тиче мог оца, знам из приче да је јако желео ћерку и да је био пресрећан што ће постати тата. Увек су ми тешко падале приче о њему, али сам исто тако волела да их слушам јер сам имала осећај да се тако повезујем с њим и да га познајем - испричала је Исабела.

Исабела је погледала филм "Недеља", а ево шта каже о улози њеног оца коју је тумачио наш познати глумац Марко Јанкетић.

- Марко Јанкетић је одличан глумац, мени један од омиљених и свидело ми се како је он то изнео, за њега све похвале. Што се тиче филма, крај ми је јако тешко пао, јер нисам била упућена тотално у сценарио, знала сам отприлике како ће се прича одвијати, али не и сам крај. Све је то јако тешка тема - казала је.

film "Nedelja"
филм "Недеља" / Извор: Фото: Printscreen/Facebook

- Нисам никад јавно коментарисала на ту тему. Прво ме је мама штитила од тога, а после је мени самој постало напорно. Тај чувени 23. септембар, никад решен случај који и дан данас скупља прашину у фиоци. Никад пронађено тело и одузета шанса да има своје место где му могу запалити свећу и помолити се. Мислим да то ниједна душа на овој планети не заслужује. Елем, што се тиче саме приче, сви знамо шта се десило и како. Не бих се ту понављала. Људи који су били одговорни за то нису живи, тако да је и њих стигла иста судбина. Пробала сам приватно да сазнам детаље, али народ се плаши да прича, а држава наводно не може да помогне јер нема доказа. Све се зна, али се ништа не зна. Бесна сам што слушам годинама исте приче, а кад покушам да сазнам нешто више, информације се гасе и људи се повлаче. Све иде у круг. Могу само да се надам да ће једног дана истина изаћи на видело. Само имам жељу да имам где да одем да запалим свећу и да знам где му је место. Ако икад ико буде спреман да помогне да се то све реши, радо ћу причати о томе више- завршила је своју исповест на ову болну тему Џамбина ћерка Исабела.

Исо је последњи пут жив виђен када је ушао у коцкарницу на шестом спрату Београђанке коју је тада обезбеђивала агенција "Делије", а чији је власник био Жељко Ражнатовић Аркан. Наводно, на улазу се Џамба сукобио са момцима из обезбеђења чији шеф је био Вукашин Вуле Гојак.

Извор:Србија Данас/Мондо