ДА ЛИ ЋЕМО НОСИТИ МАСКЕ И У КАФИЋИМА? Ове мере се морају поштовати од 4. маја
Кафићи и ресторани широм Србије поново ће бити отворени од 4. маја.
За угоститељска предузећа је одређен читав сет мера која ће морати да се поштују, а подељен је у две групе - једне које се односе на госте и друге на запослене.

СВИ ДАТУМИ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ: Ево како ће по данима попуштати мере, први на реду су ПАРКОВИ И ТРЕНИНЗИ

Др Кисић Тепавчевић: "Још увек смо у опасности од короне, ево зашто високе летње температуре нису гаранција"

НАЈЛЕПША ВЕСТ ДАНАС! У Вишеградској прави БЕЈБИ БУМ, оборен РЕКОРД РЕГИОНА по броју новорођенчади
Шта им је све наложено да испуне обелоданили су људи из Удружења угоститеља Новог Сада, али и отворено поручили: "Добили смо смернице за даљи рад, биће проблема".
Гости
1. Гост мора да прође кроз подну дезо баријеру/може да буде влажна Или сува.
2. За госта на улазу (и у башти и у унутрашњости објекта; уколико улазе гости у тоалет а седе напољу) мора да постоји дезинфекционо средство за руке на бази алкохола/гел, прскалица ручна, влажне марамице.
3. У затвореном простору на 1 госта мора да буде 3,5м2 и једно седеће место, на отвореном на 1 госта 2,5м2 и једно седеће место.
4. На месту предвиђеном за госта потребно је да буде средство за дезинфекцију руку (гел, прскалица ручна, влажне марамице) све на бази алкохола.
5. У тоалетима за госте пожељно је да стоји безконтактни дозер за руке и убрусе.
6. Гости не треба да имају рукавице и маске јер пију пића или једу…. а дезинфиковали су се при уласку…
Достава робе
1. Угоститељски објекти морају да имају дезо баријере (суве или влажне), на персоналном улазу, улазу у производни део, на улазу у услужни део.
2. Добављачи обавезно при испоруци да прођу основну дезинфекцију обуће и руку средствима на бази алкохола.
3. Угоститељски радници обавезно да, робу који су примили, дезинфикују ( испрскати са дезинфекционим средством на бази алкохола), затим извадити из транспортног паковања; то паковање одмах одложити у ђубре; робу дезинфиковати И правилно складиштити.
4. Угоститељски радници који су у сервисном и производном делу за време рада морају да имају заштитне маске преко носа – уста, рукавице.
5. Хигијену обуће вршити са алкохолним дезинфекционим средством за раднике у сервисном делу.
6. Радници у сервисном и производном делу су обавезни да раде у униформама које су правилно хигијенски чисте, уз обавезно свакодневно облачење нове униформе (опране на 90 Ц), испеглане са пеглом Или са воденом паром.
Неки угоститељи неће моћи одмах да раде
Председник Удружења угоститеља Новог Сада Драган Станојевић за 021.rs наводи да су објављене смернице очекиване, али да вероватно неће сви угоститељски објекти одмах почети да раде, посебно не ноћни клубови, јер неки неће моћи одмах да примене све мере.
- Биће проблема с обзиром да мора да се држи велика дистанца међу гостима и међу столовима, али рачунамо да све ово неће трајати вечно и да ће мере временом бити ублажене. Очекујемо да ће се све завршити већ крајем маја и да ћемо онда почети нормално да функционишемо - наводи Станојевић.

ДР КОН САОПШТИО ЛЕПЕ ВЕСТИ: Испуњен је УСЛОВ за ублажавање мера у Србији

ТИОДОРОВИЋ ОДУШЕВИО СРБИЈУ: Од данас се отварају паркови, а овог ДАТУМА креће ГРАДСКИ ПРЕВОЗ

ДР КИСИЋ ОТКРИЛА: Ево како корона вирус утиче на стопу МОРТАЛИТЕТА У СРБИЈИ

НАЈНОВИЈИ ПОДАЦИ: Позитивне још 222 особе, у последња 24 часа од корона вируса преминуло 6 људи

НЕ ГУБЕ ДУХ! Нови снимак наших медицинара: Погледајте шта раде након 12 часова у комбинезону (ВИДЕО)