Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДА ЛИ ЈЕ НАСИЉЕ ЈАЧЕ ОД ПРАВДЕ?! Батинаши Андреја Вучића ни после две године нису осуђени!

19.09.2016. 12:20
Пише:
Душан Марић
Andrej Vučić
Андреј Вучић / Извор: Србија Данас

Иронија правосуђа.

Данашња парада правих и лажних педера, хомосексуалаца, лезбејки, транвестита, полицајаца, 
политичара, страних дипломата, трансродних и несродних особа, Гордане Чомић и Наташе Беквалац у Београду подсетила ме на једну годишњицу.

СВЕДОЦИ НА СУЂЕЊУ ЖАНДАРМИМА: Видела сам како Андреја Вучића ударају пендреком по леђима...

За десетак дана се навршавају две године како су Андреј Вучић, који се још зове и брат премијера Србије Александра Вучића и Пеђа Мали, који се још зове и брат градоначелника Београда Синише Малог, по унапред смишљеном злочиначком плану, у намери да баце сенку на „параду педера“, ту велику тековину проевропске Србије, претукли сами себе. Брутално. У присуству власти. Прецизније речено, полиције. 

Andrej Vučić
Андреј Вучић / Извор: Србија Данас

И то не било које полиције, већ нишког одреда српске жандармерије. Јединице која је позната по својој мирољубивости. Али која има ту несрећу да сви грађани који се нађу пред њеним кордоном добију нагли нагон за самоповређивањем и суицидом. Па почну крвнички да бију. Сами себе. И тако брукају ове момке.

Поједини грађани у том мазохистичком налету беса ко главом кроз зид насрћу на њихове пендреке и чизме, а има и оних, као што је бивши народни посланик Борислав Пелевић, којима је успело да из њихових дугих и кратких цеви неким чудом измаме гумену метке...Право себи у лице.

Резултат су десетине грађана лакше повређених (међу њима је и тадашњи генерални секретар СРС Александар Вучић), неколико оних који су задобили тешке повреде (међу њима и аутор овог текста), а Ранко Панић, избеглица из Крајине, је ударајући главом, леђима, бубрезима и другим деловима тела, неколико минута, крвнички, у цокуле и пендреке нишких жандарма подлегао повредама. Само да би њима наудио.

Новинар Душан Марић на необичан начин подсећа на брутално премлаћивање Андреја Вучића и Предрага Малог од стране жандармерије пре две године

ИМА ЛИ КРАЈА ДИВЉАЊУ СРПСКИХ ЖАНДАРМА? Очекујем да неко на крају изјави да је Андреј Вучић тукао самог себе

И уместо да се, кад дођу себи, кад их прође нагон за самопремлаћивањем, јавно извину полицајцима, многи грађани иду даље, па се јавно жале на њих. Повређени са својим завојима, као старлете, позирају пред фоторепортерима, дају изјаве за новине, јадикују. Помињу људска права и сличне глупости. А има и несавесних грађана који их тужавају суду. Управо то су учинили Андреј Вучић и Пеђа Мали.

Suđenje žandrmima u palati pravde
Суђење жандрмима у палати правде / Извор: Србија Данас

Процес траје већ две године, али судије никако да пресуде и недужне жандарме ослободе одговорности. Иако се на снимцима камера, које су снимиле ову неравноправну борбу двојице разгоропађених Голијата и двадесетак мирољубивих Давида, јасно види да Вучић млађи и Мали млађи бију сами себе. Подмукло. Свом снагом. Са очигледном намером да се што више повреде. Само због тога да би имали повод да за то оптуже недужне специјалце.

Посебно је то очигледно у два-три наврата, кад специјалци показују иноваторску црту свог карактера и палице користе као лепезе. Па у жељи да на тај начин изазову струјање ваздуха и смање несносну врућину на београдском асфалту у трку и свом снагом замахују њима. И сваки пут, баш у тренутку кад палица достигне брзину од 150 км на сат, несавесни грађанин Андреј Вучић се баца пред њу. Главом, Леђима, бубрезима...Не бирајући. 

Да је Србија правна и демократска држава, његов брат и брат Синише Малог би одавно били осуђени. И лепо обавезани да жандармима надокнаде не само материјалну штету (оштећене палице, набијени жуљеви и неколико покиданих дугмади ), већ и душевну бол. Изазвану страхом који су преживели.

Јер можете замислити који је страх преплавио пристојне момке из Ниша, наоружане само са пендрецима и пиштољима, дакле голоруке, када су двојица кабадахија, наоружана пластичном флашицом киселе воде (извори из полиције тврде да су Андреј и Предраг били наоружани и са мобилним телефонима, али је након притиска премијера Вучића на тужилаштво тај податак избачен из предмета!?) кренула на њих двадесет. Јер како су сироти специјалци могли знати да Вучић и Мали неће да бију њих, већ себе!?

Овако, врло лако може да се догоди да славни суд пресуди да су специјалци, њих двадесет, иако бројчано инфериорни, претукли Малог и Вучића. Што би био не само скандал и изругивање здравом разуму, јер је неозбиљно и помислити да само двадесет полицајаца може да претуче славну браћу, него и још један доказ да у Србији влада диктатура. И да судови не суде по правди бога истинога и параграфима, већ по налозима диктатора Александра Вучића.