Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Директор маркетинга компаније Самсунг Милан Вујовић: Пројекат ,,Подели пријатељство" показује да и даље негујемо праве вредности

25.12.2018. 11:12
Пише:
а.е.
Milan Vujović
Милан Вујовић / Извор: Фото: Промо

-Желимо да за нашу децу градимо светлију, здравију будућност у којој неће бити дискриминације, у којој ће имати места за све и где ће свако имати једнаку шансу за успех, каже директор маркетинга компаније Самсунг за Адриатик регион Милан Вујовић.

Директор маркетинга компаније Самсунг за Адриатик регион Милан Вујовић у разговору о друштвено-одговорном пословању компаније открива на које пројекте је посебно поносан, којом стратегијом се компанија води када бира које ће пројекте подржати и на који начин брине о деци и младима.

На које кораке компаније Самсунг када је реч о друштвено-одговорном пословању сте посебно поносни?

Пуно је локалних пројеката на које сам поносан, јер су рађени са великим ентузијазмом, са пуно уложеног труда и рада. Један од њих је пројекат „Буди као Тесла“, који је развијен потпуно локално и на коме је радио наш локални тим. Иако једним делом јесте омаж нашем великом научнику, поносни смо на њега јер је показао младим људима да вреди следити Теслин пример, као и да несметано истражујући, кроз иновативну технологију, могу и они оставити дубок траг у науци.

Са посебном пажњом приступамо пројектима који се односе на децу и младе, са посебним фокусом на образовање. Образовање нам је заиста један од важнијих пилара друштвено корпоративне одговорности. Верујемо да само квалитетним образовним системом и унапређењем наставе, млади могу доћи до знања и вештина која ће им бити од користи у свакодневном животу. Да не говорим о развијању креативности, подстицају бржег начина размишљања и продуктивности. Потпуно смо опремили 24 дигиталне, паметне учионице у школама и факултетима у Србији и региону, јер смо желели да помогнемо дигитализацију образовања, верујући да је то сигуран пут ка даљем унапређењу учења.

На ове пројекте негде гледамо као на наш залог за будућност, наше деце. Јер, формално образовање је и те како важно. И то није фраза. Посебно данас, када нас све око нас изазива да увек размишљамо и планирамо по два корака унапред.

С обзиром на чињеницу да су Самсунг мобилни телефони једни од најпродаванијих у Србији и на статистику која показује озбиљан пораст насиља путем модерних технологија, на који начин се Сасмунг носи са овим озбиљним изазовом за цео свет? Имајући у виду да су деца посебно рањива категорија када говоримо о наведеном проблему, на које начине можемо да их заштитимо и које кораке предузима компанија Самсунг?

Нису ретки случајеви насиља путем друштвених мрежа. Заиста се трудимо да кроз одређене пројекте и панеле на ову тему, али и сарадњу са медијима, који могу имати шири утицај, покушамо да утичемо на подизање свести о постојању овог проблема. Едукација о вршњачком насиљу је самим тим и један корак ка решењу тог проблема. Врло је важно од малих ногу дете васпитавати и едуковати у правом смеру, подучавати га правим вредностима и моралу. Путем друштвених и масовних медија сви смо изложени различитим облицима дискриминације и насиља. Наравно, ми то не можемо да забранимо, али можемо да на овај свој начин подижемо свест о том проблем и објаснимо деци због чега такав вид понашања није добар, а ни здрав.

Компанија ,,Самсунг” је изузетно активна када је реч о деци и по други пут подржава пројекте Удружења ,,Друг није мета“ што јасно указује на бригу о заједници и њеној будућности. На који начин поред овога, Самсунг брине о деци и њиховим потребама?

Као компанија која се бави технологијом и технолошким иновацијама, у циљу нам је да што више искористимо предности управо тих модерних технологија. Данас исте те технологије омогућавају ефикасније и брже учење и праћење наставе, стицање правих знања и вредности. Стога су паметне учионице које смо отворили широм Србије и региона, један вид нашег улагања у децу и будућност. У заједницу. „Друг није мета“ је пројекат који смо подржали, јер смо чврсто против било каквог насиља. Желимо да за нашу децу градимо светлију, здравију будућност у којој неће бити дискриминације, у којој ће имати места за све и где ће свако имати једнаку шансу за успех. Звучи као идеал, али мислим да не смемо себи да дозволимо ништа мање од тога. Заиста мислим да би свако ово требао да разуме. Био родитељ или не.

Podeli prijateljstvo
Подели пријатељство

Крајем новембра реализован је пројекат ,,Подели пријатељство” који је Самсунг подржао и изазвао је одличне реакције укључене деце. Којом стратегијом се компанија води када бира које ће пројекте подржати?

Самсунг јесте познат по својим паметним телефонима и телевизорима, или чак кућним уређајима. Оно што настојимо да урадимо, је да у свакој нашој категорији, корисницима понудимо уређаје, услуге и производе који су дизајнирани да им олакшају живот. Међутим, такође верујемо да имамо значајне социјалне и економске обавезе према заједницама у којима послујемо. Покушавамо да кроз пројекте које развијамо или подржавамо, креирамо позитивне промене за људе, помажући им да живе боље, једноставније животе. Сматрамо да морамо да их инспиришемо, али и створимо бољу будућност кроз иновативне технологије, производе и дизајн који ће побољшати њихов свакодневни живот и комуникацију.

С друге стране, увек смо спремни да подржимо и овако афирмативне пројекте какав је „Подели пријатељство“. Овакви пројекти који су усмерени на подстицај комуникације, љубави, прихватања, пријатељства, показују да као друштво и даље негујемо исправне вредности.

Podeli prijateljstvo
Подели пријатељство

Да ли сматрате да су савремене дигиталне технологије довољно искоришћене за заштиту најмлађих и на који начин можемо додатно да се активирамо у овој области?

Савремене дигиталне технологије представљају велику предност када је реч о едукацији и образовању наше деце. Ми се, са наше стране, трудимо да их искористимо на најбољи могући начин. Дигитализација образовања и наш корак инвестирања у том правцу је добар показатељ наше активности у тој области. Кроз учење у дигиталним учионицама деца имају могућност да од раних година науче све о технологијама, покрену себе да креативно размишљају, пронађу инспирацију у учењу и сазнају многе нове ствари. Између осталог како користити Интернет, друштвене мреже, шта треба, а шта не радити. С друге стране, децу треба учити како да користе рачунаре, да би знали како у том домену да се понашају. Али, савремене дигиталне технологије много су више од тога. Оне могу трансформисати сам процес учења. И бити искоришћене на прави начин.

Какви су планови компаније за 2019. годину када је реч о друштвеној-одговорности?

Планови су увек, када је о нашој компанији реч, велики и инспиративни. Циљ нам је као и увек да кроз смислене пројекте, кроз технологије, производе и ресурсе којима располажемо, одговоримо на потребе локалне заједнице у којој послујемо.