Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"БЛИСКИМ ЉУДИМА УПЛАЋИВАЛА КОВИД ДОДАТКЕ, А ДА НИСУ НИ ПРИШЛИ ЦРВЕНИМ ЗОНАМА" Махинацијама директорке Дома здравља Земун нема краја!

19.01.2023. 08:46
Пише:
Србија Данас
dr Aleksandra Cvetković
др Александра Цветковић / Извор: Фото: Србија Danas/YouTube Printscreen/Gradska Општина Земун

Нема краја самовољном и бахатом понашању в.д. директорке Дома здравља Земун др Александре Цветковић!

Након низа скандалозних и контроверзних одлука в.д. директорке Дома здравља у Земуну др Александре Цветковић, која је уместо неопходног ултразвучног апарата потребног трудницама купила ситан инвентар, због чега грађани Батајнице пролазе кроз праву тортуру, испливавају нове информације које сведоче о безобзирном понашању поменуте директорке.

Колики је степен бахатости директорке Цветковић, говори податак да је због њених срамних одлука доктор Дома Здравља у Земуну Жељко Раниловић у новембру 2021. године штрајковао глађу 13 дана и спавао у колима испред поменуте установе, због чега је завршио на болничком лечењу!

"МУЧЕЊЕ ТРУДНИЦА У БАТАЈНИЦИ И ИЗБИЈАЊЕ ПАРА ИЗ ЏЕПА" Директорка Дома здравља у Земуну срамном одлуком натерала труднице да се приватно прегледају

"МУЧЕЊЕ ТРУДНИЦА У БАТАЈНИЦИ И ИЗБИЈАЊЕ ПАРА ИЗ ЏЕПА" Директорка Дома здравља у Земуну срамном одлуком натерала труднице да се приватно прегледају

Директорки Дома здравља у Земуну битнији ситан инвентар од ултразвука за труднице? Шерифовским понашањем онемогућила ултразвучне прегледе у Батајници

Директорки Дома здравља у Земуну битнији ситан инвентар од ултразвука за труднице? Шерифовским понашањем онемогућила ултразвучне прегледе у Батајници

Доктор Раниловић је ступио у штрајк, због како наводи, мобинга које је трпео од поменуте директорке. Раниловић је током 13 дана штрајка упозоравао јавност на незаконите поступке директорке Цветковић, услед чега му је позлило, па је због здравственог стања опасног по живот, био приморан да обустави штрајк.

- Због вишегодишњег мобинга и дискриминације, као и незаконитог приступа информацијама о личности, нелегалном конкурсу за специјализацију на којем сам грубо оштећен, а који је потом правним путем поништен, неисплаћених 20 месеци ковид додатака, непоштовања одлука Владе Републике Србије које према мени и другим колегама спроводи в.д. директора Александра Цветковић, 1. децембра ми је позлило, после поподневне смене. Хитно сам смештен у КБЦ Земун. Због здравственог стања опасног по живот, морао сам да обуставим штрајк - рекао је др Раниловић. 

Доктор Раниловић је за портал Србија Данас навео низ разлога због којих је ступио у штрајк, а између осталог открива и махинације које је директорка починила са ковид додацима током короне. 

- Била је корона, практично је у свим службама било мање кадра, јер су колеге биле ангажоване у ковид амбулантама. Радио сам на терену на Служби кућног лечење. Ми смо једина служба из примарне здравствене заштите, поред ковид амбуланти, које су радиле са позитивним пацијентима на терену. Обилазили смо тешке болеснике који су били спречени да дођу у здравствену установу, тестирали их и прегледали, некада смо улазили у станове где је цела породица заражена, уводили им терапију, упућивали их по потреби у болнице. Дакле, комплетан третман, а били смо једина служба која није добијала ковид додатак. Када смо се жалили, нама је то објашњено од стране директорке Цветковић како нисмо препознати од стране фонда, затим смо нашли ту одлуку Владе која је била јасно децидна и ту се испоставило да смо ми практично 20 месеци радили у црвеној зони без динара на плату. Нама је ретроактивно исплаћено тек после мог штрајка глађу, када се јавност узталасала и када смо поднели тужбе и тако даље. Дакле, тек нам је након 20 месеци ретроактивно исплаћено за све што нам је дуговано. То је урађено да се угаси пожар - наводи Раниловић и даље открива да су додатке примили и људи који су блиски директорки, а који нису радили у црвеним зонама. 

- Она је нама отворено признала да постоје људи који су добијали ковид додатке, а нису радили у црвеној зони. Они су се водили као да раде у ковид амбулантама и добијали 30 одсто на плату, а да нису ни пришли црвеним зонама. А ми који смо радили на терену и којима је припадало 10 одсто, нисмо ни то добијали, па смо морали ретроактивно да наплатимо. Рекла нам је и који су то људи. То су особе које су јој блиске. Све време се подругљиво смејала и говорила како су ти људи писали распореде за ковид амбуланте. - закључује др Раниловић за наш портал.

dr Cvetković
др Цветковић / Извор: Фото: Град Београд/СД Илустрација

Он је још током штрајка у новембру 2021. године упозорио јавност да је директорка Цветковић крива за неисплаћене ковид додатке и да је његов штрајк глађу покушала да искористи за личну промоцију!

- У петак је в.д. директора Александра Цветковић заказала састанак управе, синдиката и свих запослених на служби кућног лечења. Тема састанка били су неисплаћени ковид додаци за запослене наше службе, по одлуци Владе из марта 2020. године са ступањем на снагу 1.4.2020. године, што је укупно 20 месеци неисплаћених додатака за запослене у нашој служби. Као разлог, навела је грешку у тумачењу одлуке Владе, ко остварује право на ковид додатак и истакла да ће свима ретроактивно одређеном динамиком бити исплаћен сав новац.

На састанку је покушала да максимално искористи мене и мој штрајк глађу за своју личну промоцију, па је најавила и нове униформе, као и нове ЕКГ апарате за нашу службу. Већина њених доскорашњих најближих сарадника, како на самом састанку, тако и после састанка, ми је пришло и пружило подршку, као и већина колега са службе. Данас је дошла у моју канцеларију и замолила ме да поразговарамо насамо у четири ока, али сам то одбио, и рекао да су такве могућности исцрпљене - рекао је др Раниловић тада за медије.

Сада је за портал Србија Данас открио да је управо након састанка, који је одржан током 13ог дана његовог штрајка, добио напад гушења и плућну емобилију. 

- Тог дана сам добио страшан напад гушења. Хтео сам да останем, али су ме колеге натарале да одем у КБЦ Земун, тамо су ми нашли плућну емболију. Нисам то очекивао, мислио сам да је пролазно - каже др Раниловић.

Тринаест дана штрајка глађу Раниловићу су се придружиле и колеге које су обуставиле рад како би га подржале. Тада су за медије рекли да ће употребити све законске начине како би стали на пут великим проблемима са којима се сусрећу.

Aleksandra Cvetković
Александра Цветковић / Извор: Фото: YouTube Printscreen/TVStudioB/Facebook/Televizija Земун/Гоогле Maps

Међутим, иако су радници поменуте установе још 2021. године упозорили на бахатост и самовољне одлуке директорке Цветковић, проблем није решен. Услед низа срамних одлука др Александре Цветковић, о којима смо писали раније, Управни одбор Дома здравља Земун упутио је захтев за њену смену министарки здравља др Даници Грујичић. У захтеву је наведено да је директорка погрешним чињењем изазвала незадовољство запослених и посебно се истиче да др Цветковић од 2019. године није извршавала одлуке Управног одбора, чиме је прекршила низ финансијских и правних закона и других прописа Републике Србије.