Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МЕСТО ЉУБАВИ И УМЕТНОСТИ: Доживите магични Ловефест и осетите чари краљице бања

03.08.2023. 03:57
Пише:
Србија Данас
lovefest
ловефест / Извор: Фото: ЛивеПродуцтион

Велики фестивал у граду у ком се одмара и тело и душа.

Ловефест је један од најпознатијих музичких фестивала у Србији који се одржава сваке године у идиличном окружењу Врњачке Бање. Овај фестивал, који је први пут организован пре шеснаест година, постао је синоним за љубав према музици, уметности и позитивној енергији.

Ловефест и званично 35. фестивал на свету!

Ловефест и званично 35. фестивал на свету!

ЛЕП ЛЕТЊИ ДАН ПРЕД НАМА, А ОНДА ПРЕОКРЕТ: Стиже невреме, ОВИ делови Србије биће на удару снажних пљускова са грмљавином!

ЛЕП ЛЕТЊИ ДАН ПРЕД НАМА, А ОНДА ПРЕОКРЕТ: Стиже невреме, ОВИ делови Србије биће на удару снажних пљускова са грмљавином!

ВРЊАЧКА БАЊА - КРАЉИЦА СРПСКОГ ТУРИЗМА: Најлепша бања у Србији нуди ПРИРОДНА БОГАТСТВА и богат ЗАБАВНИ ПРОГРАМ, а за свачији џеп је

ВРЊАЧКА БАЊА - КРАЉИЦА СРПСКОГ ТУРИЗМА: Најлепша бања у Србији нуди ПРИРОДНА БОГАТСТВА и богат ЗАБАВНИ ПРОГРАМ, а за свачији џеп је

Овај град у Србији одувек је пружао дивне тренутке туристима, узевши у обзир да је поред познатих термалних извора ту и планина Гоч, дивни паркови, чист ваздух и велики културни садржај. 

Врњачка Бања постаје центар окупљања љубитеља електронске музике из разних делова Србије и света током трајања Ловефест-а. Фестивал се традиционално одржава током летњих месеци, пружајући посетиоцима могућност да уживају у врхунском музичком доживљају, упознају нове људе и створе незаборавне успомене.

Ове године фестивал нуди могућност да чујете врхунске извођаче у периоду од 03. - 05. 08. Цена карте за сва три дана трајања фестивала је 55 евра, али уколико желите ВИП карту, онда ћете издвојити 100 евра за три дана или 250 ако желите стејџ карте.

На чак пет музичких бина у Врњачку Бању стижу легенде светске електронске сцене и најпопуларнија имена на планети међу којима су Марцо Царола, Charlotte де Witte, Адам Beyer, 999999999, Seth Troxler, Енрицо Сангиулиано, Пан-Пот, William Ђоко, Фјаак, Chris Лиебинг, Dennis Цруз и више од 100 извођача.

lovefest
ловефест / Извор: Фото: Printscreen

Ловефест је недавно проглашен за 35. најбољи фестивал на свету, а у протеклих деценију и по фестивал је посетило више од 800.000 људи из земље и света, као и преко  4.000 извођача међу којима су највећа светска имена, као и најслушаније звезде из региона и земље.

Још један важан аспект Ловефест-а је његов еколошки приступ. Организатори фестивала посвећени су очувању природе и подстицању посетилаца да буду еколошки освешћени. Кроз различите иницијативе за рециклажу и смањење отпада, Ловефест промовише одрживост и бригу о животној средини.

Захваљујући Ловефест-у, Врњачка Бања постала је место музичке магије током неколико дана фестивала, где се слушаоци електронске музике осећају као код куће и стварају непроцењиве успомене које ће носити са собом заувек.

Када се фестивал заврши, или у паузи између ваших омиљених извођача, треба да нађете времена за шетњу по граду и тиме себи додатно улепшате провод.

Замак Белимарковић  је поред врњачке Цркве најстарији објекат у Врњачкој Бањи. Изграђен је на падини изнад извора минералне воде "Топла вода" по узору на северно италијанске пољске дворце тог времена.  

Zamak kulture
Замак културе / Извор: Фото: Оксана Скенџић

До седамдесетих година прошлог века у њему су живели наследници генерала Белимарковић, када је откупљен за намену културе.

У Замку културе се данас налази Завичајни музеј који је комплексног типа и односи се на територију Врњачке Бање и околине, са археолошком, етнографском, историјском (збирка графичко-туристичке пропаганде Врњаца, збирка градитељског наслеђа, збирка старих разгледница, збирка фотографија, збирка старих фото негатива на стаклу), уметничком збирком (скулптуре, слике, графике…) и природњачком. 

Поред замка, можете обићи најстарији и најпознатији извор минералне воде "Топла вода", који је судећи по случајним археолошким налазима, била позната још у праисторији, а потом коришћена и у римском периоду од И до ИВ века наше ере.

park
парк / Извор: Фото: Оксана Скенџић

Оно што је сигурно најупечатљивије у Врњачкој Бањи јесте велика количина зеленила и паркова, који су благослов за тело и душу, а приде сте и у тим безбрижним шетњама изложени уметничким делима која вас окружују. 

Четрдесет пет скулптура дуж корита Врњачке реке представља савремена дела југословенских и светски познатих вајара настале након одржавања симпозијума Скулптура на отвореном простору 1965.

park
парк / Извор: Фото: Оксана Скенџић

Међу парковима, најпознатији је "Мост љубави," иконично место где парови стављају катанце са својим иницијалима, симболизујући вечну љубав.

Врњачка Бања је право место за све оне који траже комбинацију природе, здравља, културе и забаве.