Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ГДЕ ЈЕ САДА "ТАТИН СИН": Марко Милошевић је био "принц Југославије", отимао и претио моторном тестером (ВИДЕО)

01.04.2021. 20:42
Пише:
Србија Danas/mondo.rs
Marko Milošević
Марко Милошевић / Извор: Профимедиа

Серија "Породица" која се емитује свако вече на РТС-у, "запалила" је домаћу јавност због контроверзне теме којом се бави - породицом Милошевић и последњим моментима које су провели заједно у Вили Мир пре хапшења Слободана Милошевића и одвођења у Хаг.

Деца високо позиционираних политичара неретко воде специфичне животе. Углавном се крећу уз посебну пратњу, често иду у луксузне школе и имају могућности о каквим друга деца могу само да маштају. С друге стране, они живе и под великим притиском, одрицањем и понекад патњом. Ипак, из тог живота неко извуче најбоље, а неко пак најгоре.

Младић који је одрастао у политичком крему некадашње Југославије био је и Марко Милошевић, син бившег председника Слободана Милошевића. Рођен је 3. јула 1974. године у Београду, а док је његов отац био на власти о њему су писали бројни медији.

НЕ ШАЛИМО СЕ - Кликни ОВДЕ и освоји најновији Смарт Watch уређај!

НЕ ШАЛИМО СЕ - Кликни ОВДЕ и освоји најновији Смарт Watch уређај!

СЛОБИ ЈЕ ДОС ПОНУДИО "ДИЛ" ПРЕ ХАПШЕЊА: Дачић открио зашто је Милошевић изручен Хагу, и ко му је зарио нож у леђа (ВИДЕО)

СЛОБИ ЈЕ ДОС ПОНУДИО "ДИЛ" ПРЕ ХАПШЕЊА: Дачић открио зашто је Милошевић изручен Хагу, и ко му је зарио нож у леђа (ВИДЕО)

ОДБИО ДА ПРОМЕНИ ИДЕНТИТЕТ И НЕСТАНЕ: Милошевић се мирно обријао киселом водом уз агрегат и спремио за одлазак у затвор

ОДБИО ДА ПРОМЕНИ ИДЕНТИТЕТ И НЕСТАНЕ: Милошевић се мирно обријао киселом водом уз агрегат и спремио за одлазак у затвор

Аутомобилизам и упознавање са Владом Трефом

Још као мали је показао интересовање за аутомобиле и брзу вожњу, па се са 18 година, 1992. учлањује у ауто-мото клуб код Владана Ковачевића, познатијег као Влада Треф.

- Коначно је отац престао да ме грди што возим брзо и уништавам аутомобиле - изјавио је једном приликом Марко, алудирајући на вожњу за ауто-мото клуб, након што је раније наводно упропастио и слупао скоро 20 аутомобила.

Као професионални возач остварио је неколико успеха, међутим, касније је испливало да је наводно у неким тркама осталим учесницима "скретана пажња" на то са ким се тркају.  Кроз овај спорт, он постаје велики пријатељ са власником клуба, Владом Трефом.

Дискотека "Мадона", "Бамбиленд" и криминални послови

Током 1994. године, Марко Милошевић је отворио луксузни ноћни клуб "Мадона" на улазу у Пожаревац. У њему се наводно окупљала елита подземља источне Европе.Клуб је комплетно реновиран сваке године, а Марко није крио како му у томе помаже управо Влада Треф, са којим је био велики пријатељ.

У исто време, на плацу компаније "Бамби" он отвара забавни парк "Бамбиленд" који је, према одређеним спекулацијама, служио највише за прање новца. Међутим, у том периоду, Марко је почео да се све чешће јавно доводи у везу са незаконитим радњама, па се његово име повезује са шверцом цигарета, нафте, аутомобила па чак и наркотика.

Божидар Боб Радовић, задужен за шверц цигарета у Црној Гори, у једном интервјуу је рекао како су авиони са боксовима слетали на аеродром у Нишу, одакле су потом "растурани" по целој Југославији. Он је тврдио да би управо Марка Милошевића требало питати како долазе цигарете у СР Југославију.

Пребијање политичких неистомишљеника, рекетирање и отимање локала

Марко Милошевић нашао се на суду због отмице и пребијања активисте покрета "Отпор" Зорана Миловановића, ког су радници дискотеке "Мадона" напали, киднаповали и одвели у дискотеку пред ноге управо Марка Милошевића.

Тада је Марко Милошевић тражио од Миловановића да му каже колико пара, као активиста "Отпора", добија из иностранства, где се штампа материјал и ко је главни човек у "Отпору". Он је ишао толико далеко да је чак упалио и моторну тестеру и претио Миловановићу да ће га њоме исећи, а потом бацити у Велику Мораву.

После претњи, Владислав Ашанин и Бајић, који су били радници "Мадоне", одвели су Миловановића до града и избацили испред клуба "Фараон", наводно му запретивши да ћути о овом инциденту. Марко Милошевић је довођен у везу и са незаконитим преузимањем власништва над радио станицама, пекарама и продавницама по целој земљи.

Пред Општинским судом у Пожаревцу Марко је осуђен 2004. године на шест месеци затвора због кривичног дела принуде. Тада већ увелико није био у држави.

Пад Слобе и изгнанство

После свргавања режима његовог оца, Слободана Милошевића 5. октобра 2000. године, постојала је могућност за испитивање пословања Марка Милошевића. Претпоставка је да је из тог разлога, већ 7. октобра 2000. године напустио Југославију. Са лажним пасошем који је имао покушао је да оде у Пекинг, али је 9. октобра депортован у Русију у којој је и данас.

Према одређеним причама, Марко са супругом Милицом и сином Марком живи у луксузном делу Москве, а наводно је власник неколицине елитних дискотека по руској престоници.