Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ГОТОВО ТРИ МЕСЕЦА ОД НЕСТАНКА! Ане Кнежевић још увек нема: Брат изнео СРЦЕПАРАЈУЋУ молбу "Никада нећу престати да се борим за своју сестру"

26.04.2024. 08:32
Пише:
Србија Данас/Телеграф
Nestala Ana Knežević
Нестала Ана Кнежевић / Извор: Printscreen/Youtube/WPLG Лоцал 10

Породица верује да је за нестанак одговоран супруг.

Ана Марија Кнезевић Хенао нестала је пре скоро три месеца у Шпанији, а истрага о њеном нестанку тапка у месту. Последње што је познато широј јавности јесте да је њен случај прешао на суд за насиље над женама што отвара спекулације да постоје индикације да јој је наудио неко "веома близак".

Од како је Ана Кнежевић нестала из свог стана у Мадриду након што је дошла из Америке, сви полемишу где је и шта ради. Битна информација за целу причу јесте да се она пре пута у Шпанију раздвојила са мужем и покушала да започне нов живот. Управо због тога, Анина породица верује да је муж, пореклом из Србије, главни кривац за њен нестанак.

Муж је убрзо након што је његова супруга нестала, наводно распродао део имовине коју су имали у Америци, због чега је додатно пробудио сумњу код свих.

14 чињеница о Ани Кнежевић

1. Рођена је у Колумбији;

2. Осим у Форт Лодердејлу, живела је у другим деловима Флориде, укључујући Оакланд Парк, Мајами, Дирфилд Бич и Корал Спрингс;

3. Она је сестра Фелипа Хенаоа и најбоља пријатељица Сане Рамо;

4. Анин супруг је српско-амерички бизнисмен;

5. Ана је пет година старија од супруга и са њим је поседовала компанију за техничку подршку. Заједнички су водили посао са некретнинама и поседују шест некретнина, укључујући кућу вредну 900.000 долара;

6. 2011. године она и муж су се венчали и преселили у Форт Лодердејл;

7. 26. маја 2023. напунила је 40 година;

8. У јануару 2024. године Ана и Давид су се раздвојили, након тога је отишла на одмор у Мадрид;

9. 2. фебруара 2024. године, мушкарац, који је на глави носио мото-кацигу, попрскао је боју преко две сигурносне камере у згради где је Ана живела у изнајмљеном стану у Саламанци у Мадриду;

10. око 14.00 часова. 3. фебруара 2024, њени пријатељи су са њеног налога на WhatsApp-u примили чудне текстове на шпанском у којима се тврди да је упознала неког дивног човека и да одлази са њим;

11. 5. фебруара 2024. године званично је проглашена несталом након што се није нашла са пријатељем са којим је требало да отпутује у Барселону;

12. Шпанске власти су ушле у траг најмање двојици мушкараца са којима је разговарала у апликацији за састанке Бумбле пре него што је нестала;

13. 8. фебруара 2024. године њена најбоља пријатељица Сана Рамеау отишла је у Мадрид како би помогла у потрази док је за то време њен муж напустио Флориду и отишао у Србију;

14. Анин брат Филип се 13. марта 2024. појавио у емисији "Куомо" и демантовао извештај о биолошким остацима пронађеним у њеном стану.

Ана се и даље води као нестала.

Муж одбио полиграф

Муж је одбио да се повргне полиграфском тестирању у склопу истраге, преносе шпански медији.

Истрагу воде ФБИ и Национална полиција које су мужу предложиле детектор лажи, али је он наводно одбио тестирање. Иначе, полиграф је у неким државама дозвољен, као што је Флорида, али осумњичени мора да да свој пристанак и добровољно му се подвргне.

С обзиром на околности Аниног нестанка, у акцију потраге укључио се и СОС Десапарецидос, а председник удружења Хоакин Амилс, који је сада и портпарол Анине породице, каже да чекају даљи развој догађаја. Такође, он је једном приликом прокоментарисао и став њеног мужа према целом случају.

- Он не сарађује ни на информативном, ни на економском, а ни на моралном нивоу. Комуникације нема, а и кад је има, била је претећим тоном - рекао је о опхођењу Аниног мужа према свему што се дешава.

Брат се плаши да јој се догодило оно најгоре

Њен брат недавно се појавио у јавности са очајничким молбом, а онда је споменуо и да је ФБИ демантовао извештај о наводним остацима и да породица и даље очајнички тражи одговоре.

- Желимо да знамо истину. Желимо да знамо где је моја сестра. Ако неко има било какве информације, било какве савете, молимо да се обратите ФБИ или шпанским властима - рекао је Фелипе.

На питање о наводном открићу биолошких остатака у њеном стану, Хенао је рекао да је питао ФБИ да ли је извештај тачан и "рекли су ми да није".

- Трудимо се да не губимо наду и никада нећу престати да се борим за своју сестру. Борићу се док је не нађемо - рекао је и истакао да су мале шансе али да никада неће одустати.

Разлог разлаза била љубавница?

Наводно је Анин супруг био у љубавној вези са неком другом женом.

- Имао је љубавницу у Боготи. Био је са њом и то док сам ја покушавала да решим ствари са њим уз помоћ терапеута за парове - написала је Ана у поруци.

У тој поруци је истакла и да су њих двоје имали свађу.

- У међувремену је урлао на мене да сам к**** што сам га испитивала пред другима ('Зашто сам само ја лош', 'Само ја сам проблем'), а он је правио планове са њом. Сазнала сам за то након што ме је оставио као пса на улици у Београду - написала је Ана наводно пријатељици.

Амерички медији подсећају да је супругов адвокат претходно тврдио да је у питању био споразумни развод "јер им више није ишло".

- То је један од разлога због чега су се разводили. Ипак, нису ангажовали адвокате већ су се договарали да ангажују само једног адвоката да то реши - рекао је.

Подсетимо, Ана је последњи пут виђена 2. фебруара испред врата стана који је изнајмила у луксузном делу Мадрида у децембру, а након што се растала од супруга.

Извор: Србија Данас/Телеграф/Аутор: Ана Ђокић