Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ХАОС У СТУДИЈУ - ПАЛЕ ТЕШКЕ РЕЧИ! Марић се посвађао са адвокатом: Колико си био у затвору? (ВИДЕО)

14.11.2021. 17:43
Пише:
Србија Danas/Mondo.rs
Jovan Marić
Јован Марић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Jutarnji Програм ТВ Happy

Јован Марић тврди да син Матеја хоће да га избаци из стана. С друге стране Матејин адвокат каже да они хоће да иселе Александру Марић, Јованову другу супругу. Супругу, за коју Марић тврди да годинама не живи у том стану.

Сага о исељењу некада редовног професора Медицинског факултета и бившег амбасадора Србије у Нигерији Јована Марића из његовог стана се наставља. И што више одмиче цела прича чини се је све мање јасно чији је стан.

НАЈНОВИЈИ КОРОНА ПРЕСЕК: Бројеви у благом паду, преминуло 58 особа

НАЈНОВИЈИ КОРОНА ПРЕСЕК: Бројеви у благом паду, преминуло 58 особа

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Ево какво нас време очекује до краја месеца и када ће ПАСТИ СНЕГ

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Ево какво нас време очекује до краја месеца и када ће ПАСТИ СНЕГ

ЦЕО СВЕТ ПРИЧА О ОВА ДВА ЛЕКА ПРОТИВ КОРОНЕ: Домаћи фармаколог открива све о помоћи против короне

ЦЕО СВЕТ ПРИЧА О ОВА ДВА ЛЕКА ПРОТИВ КОРОНЕ: Домаћи фармаколог открива све о помоћи против короне

До сада смо чули да се Марић жали како ће га син Матеја избацити из стана који му је он поклонио. Ако га избаци, тврди Марић, он ће спавати на степеницама. Али онда се убацио Матејин адвокат и рекао да они не исељавају Јована Марића већ Александру Марић. Ко је она? Па друга супруга Јована Марића. А што њу? Па, њен је стан. Како њен, зар није Јованов и како он поклања Александрин стан?!

Верујемо да ни вама није ништа јасно док ово читате. Али да чујемо актере ове приче - шта кажу Јован Марић и Немања Јоловић, Матејин адвокат. 

- Спаваћу на степеницама. Па да видим како ће да ме износе. Ако то није срамота да бившег амбасадора и бившег редовног професора универзитета да избацују на улицу онда нек то чине. Нек чини то мој син. А све може да се удеси да ме остави. Ја имам 80 година, болестан сам, видите да једва ходам. Нек ме остави још 2-3 године колико ћу живети у том стану. Стан је његов после кад ја умрем. И шта ће му стан а има 20 година, шта хоће од тог стана? - пита се Јован Марић.

Адвокат Немања Јоловић каже да Марић покушава да заменом теза изазове сажаљење на својој страни и "осуду тог дивног дечка који има тек 19 година и који доживљава ужасне душевне патње".

- Ово што ради господин Марић је насиље у породици јер нарушава душевни мир тог детета. Од свега овога што је рекао је једино тачно да је он поклонио стан сину Матеји Марићу. Господин Марић је 1999. покренуо поступак за развод брака са Александром Марић и у тој тужби је навео да је са њом престао да живи седам година пре тога - почео је излагање Јоловић, па наставио:

- Када је трећа супруга господина Марића покренула поступак за развод брака он да би се њој осветио чини насиље у породици. У том периоду он иде даље и врши замену браве на вратима ходника а потом и на вратима стана. Ми успевамо да преко суда издејствујемо, донета је пресуда, да његов син који тада има 10 година и његова мајка добију примерак кључева како би могли да уђу у тај стан и да у њему живе. Међутим ми тада сазнајемо једну фрапантну чињеницу коју господин Марић упорно избегава да каже а то је да у том стану живи Александра Марић (његова друга супруга) - рекао је адвокат Јоловић.

Да резимирамо - по свему судећи стан је купљен док су Марић и његова друга супруга били у браку. Развели су се званично 2003. Матеја је рођен у ванбрачној заједници 2001. Када је имао само 7 месеци добија поменути стан на поклон од оца. Дакле, Марић му поклања стан који је заједничка имовина њега и његове друге супруге. Поклања га сину његове треће супруге. И шта се дешава онда?

- Тада сазнајемо да је господин Марић направио договор са Александром. Прво је она поднела тужбу за поништај уговора о поклону, да би он потом у своје и у име свог малолетног сина Матеје признао тужбени захтев. Проблем је што он на то није имао право. Морао је тада да интервенише Центар за социјални рад али се то није десило јер је судија био несавестан - каже адвокат Јоловић.

Дакле - Александра (Марићева друга супруга) тужи Марића и његовог сина због уговора о поклону. Марић у своје и синовљево име признаје да је погрешио, самим тим признаје тужбу и суд поништава уговор о поклону. Стан је поново Јованов. Додуше био је у његовом власништву само пар дана пошто Марић својих 50 посто продаје Александри. И тада она постаје стопостотни власник поменуте некретнине.

У међувремену се у студију Марић изнервирао.

- Он прича глупости, ја не могу да га слушам. Научите се да причате концизно а не да причате пола сата. Стан је био намењен ћерци као награда ако заврши медицину. Јесам поклонио Матеји али то нисам смео и могао јер нисам био стопостотни власник стана. Стан је купљен док сам био у браку са другом супругом - образложио је Марић.

На то се надовезао адвокат Јоловић:

- После поништења уговора о поклону, стан је сада власништво Јована Марића и он одмах после тога Марић закључује уговор о подели брачне тековине са супругом Александром. Он јој признаје да је власник 50 посто стана а другу половину стана после три дана продаје Александри. И онда она постаје стопостотни власник стана.

- Како сте могли стан који сте наменили супрузи и ћерци да поклоните сину?!, питао је адвокат.

- А како ви можете да будете адвокат кад сте били у затвору годину дана?, упитао је њега Марић.

- Нисам био.

- Колико сте били у затвору због подмићивања судија?, упорно је инсистирао Марић.

На крају је адвокат саопштио да је накнадном одлуком суда донета пресуда да се Александра исели са свим лицима и стварима. 

- Ми не исељавамо Јована Марића већ Александру са свим лицима и стварима - прецизирао је адвокат.

Да ли у та "лица" спада и Јован Марић, остаје да се види.