Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ХИТНО ЈЕ! Даница из Крушевца помагала свима, а сад је њој ПОТРЕБНА ПОМОЋ! Са троје деце остала без крова над главом, УКЉУЧИТЕ СЕ

30.01.2024. 18:33
Пише:
Србија Данас/Телеграф/Аутор: Јелена Перановић/Пренео: П.С.
Kruševac
Крушевац / Извор: Фото: Facebook Printscreen

Помоћ можете уплатити на жиро рачун: 150 - 7701002678431 - 38

Мајка троје малолетне деце у само једној секунди, на дан крсне славе, остала је без крова над главом. Даници П. коју цео Крушевац, а и Србија, памти и зна по доброчинству сада треба помоћ. Њена двојица синова и ћерка више немају свој топли дом, а њихова мајка даноноћно расклања олупине које су остале од стана који је пре 3 дана изгорео у пожару.

Цео Крушевац удружио се како би помогао овој жени и њено троје деце. Сваког дана на друштвеним мрежама појави се нека нова акција коју покрену или они који су учествовали у хуманитарним акцијама са Даницом, или они којима је ова племенита жена помогла.

Овом делу Србије прети и до МИНУС 12, а онда шок обрт: Стиже осетно отопљење, овог дана се све мења!Magla

Овом делу Србије прети и до МИНУС 12, а онда шок обрт: Стиже осетно отопљење, овог дана се све мења!

КРАЈ АГОНИЈИ: Пронађена девојчица Јелена (15) након десет данаFoto: DruÅ¡tvene mreže

КРАЈ АГОНИЈИ: Пронађена девојчица Јелена (15) након десет дана

ТУГА НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Преминуо вољени Лесковчанин - клиповима на Тик Току засмејавао преко пола милиона људиSveće

ТУГА НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Преминуо вољени Лесковчанин - клиповима на Тик Току засмејавао преко пола милиона људи

"Морамо да средимо цео стан, са децом расклањам у току дана, јер кад падне мрак буде много теже", прича Даница за Телеграф.

Како је навела, помоћ добрих људи сада јој је преко потребна, јер и пре несреће која је задесила њену породица, ова жена живела је веома скромно.

"Иако нисмо имали пуно, увек сам се трудила да помогнем људима, моја група на Фејсбуку "Прикључи се и ти" помогла је многима, немоћнима и болеснима. Сада је мени и мојој породици помоћ потребна", прича с тугом у гласу Даница додајући да је захвална свима који су се покренули у жељи да помогну њој и њеној деци.

Осим тога што више нема кров над главом, ова жена доживела је невероватан стрес, јер је у време избијања пожара њен старији син био сам код куће и за длаку избегао трагедију.

"Пола метра је фалило да га ватра прогута, успео је некако да побегне у други улаз, у чарапицама и трегер мајчици, само га је Бог спасио", присећа се мајка.

Андријана Минић замолила је све да помогну жени која се њој нашла и то када јој је било најпотребније.

"Мојој драгој пријтељици Даници треба наша помоћ, она је мени у мојој тешкој ситуацији за два дана скупила 60.000 , то јој никад нећу заборавити", написала је Андријана у свом апелу.

Подсетимо, у суботу, 27. јануара у крушевачком насељу Расадник у избио је огроман пожар. Даницу је назвао старији син да јој каже да им се запалила кухиња, уплашена мајка успела је само да каже детету да напусти стан, након тога линија се прекинула.

"Када смо отишли на приредбу у једном моменту зазвонио ми је телефон, видим зове ме син, одмах сам се јавила. Он ми каже "Мама уплалила се кућа, гори кухиња", претрнула сам од страха, успела сам само да му кажем да одмах изађе из стана, а онда се веза прекинула", открива наша саговорница.

Даница се истог тренутка упутила ка кући, упорно је звала сина, али он се није јављао. Стигла је испред стана, ватра је куљала, тамо су били и ватрогасци, молила их је да уђе јер јој је дете заглављено.

"Међутим они мени ту кажу да у стану нема никог. Мени још горе, свашта ми пада на памет, шта ако се нагутао дима?", прича уплашена мајка.

На сву срећу, тринаестогодишњак успео је да побегне у суседни улаз, у чарапицама и трегер мајчици.

"Тамо су му комшинице помогле, обукле га. Давали су му шећер и воду, дете се престравило", истиче мајка додајући да је пресрећна што су сви само живи и здрави, а да су неисправне инсталације највероватније урзок овог пожара.

"Пола метра га је делило од ватре, само толико је имао простора да изађе, али срећом успео је".

Нажалост, мука ове породице није остала само на пожару. У стану је изгорело апсолутно све, осим молитвеника који је остао након ручка на столу и иконе Исуса Христа, а породица мора да врати стан у стање какво је било пре пожара.

"Ми смо подстанари, газде нам траже да вратимо све како је било и да се све среди, да ништа не мирише на гареж. Све је потпуно уништено, а ми ионако немамо средства", с тугом каже Даница.

Мајка троје малолетне деце сада мора да прикупи средства како би реновирала стан који је уништен, а за то јој је потребна наша помоћ. Молимо све људе добре воље да се јаве овоју жени и помогну јој.

Помоћ можете уплатити на жиро рачун: 150 - 7701002678431 - 38.

Србија Данас/Телеграф/Аутор: Јелена Перановић/Пренео: П.С.