Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИЗВЛАЧЕ ЦЕЛЕ ПОРОДИЦЕ ИЗ БЕДЕ - Племенити ГЕСТ ОВИХ ЉУДИ доноси СРЕЋУ НАЈСИРОМАШНИЈИМА

31.07.2020. 16:47
Пише:
Промо
Sa Tamarom u akciji
Са Тамаром у акцији / Извор: Фото: Промо

Изненађењима никад краја!

Серијал “С Тамаром у акцији”, после девет сезона емитовања, сасвим сигурно је познат свима. Мерења гледаности показују да његова популарност непрекидно расте, али уједно указује и на тежину времена у коме живимо, у коме све већи број људи ил породица наше земље дели исте или сличне изазове у свакодневном животу.

Осећа се колективна несигурност, животи се мењају из дана у дан и те промене веома често нису најпријатније. Управо због тога је емисија “С Тамаром у акцији” пронашла место у срцима гледалаца, јер нас све ставља на место љубави, подршке и емпатије. Њен круцијални значај, ипак је у њеном хуманитарном карактеру, јер су се захваљујући реализацији овог серијала олакшали, већ изузетно тешки, услови живота великог броја породица широм Србије.

Емпатија је добар знак еволуције човечанства и има исцељујућу моћ, па сви наши осећаји који се пробуде када видимо у каквим животним тешкоћама и егзистенцијалним изазовима живе поједине породице, када чујемо срцем њихове тешке судбине, када видимо децу која немају основне ствари неопоходне за здраво одрастање, сасвим је у реду, а и редовно се догађа, да пустимо и коју сузу. Оно што нас још снажније дотиче је сама завршница емисија, када осетимо најискренију срећу породица, како деце, тако и њихових родитеља када први пут кроче у свој нови, реновирани дом, сада топао, удобан и прилагођен потребама целе породице. О томе да се људи не отварају лако, не можемо да говоримо у случају реализација емисија “Са Тамаром у акцији”. Начин на који Тамара Грујић, ауторка и водитељка ове емисије, уз подршку многобројних чланова екипе који реализују ове емисије, прилази породицама, саосећајући са њима и дајући све од себе да њихово домове оставе у срећи, са враћеном вером у живот и људе, нешто је што свакога од нас додатно мотивише да дајемо себе, да саосећамо и будемо бољи за оне којима је то најпотребније.

Поред хармоничне атмосфере коју ствара екипа емисије, цела прича не би имала тако сјајан и срећан крај да није подржана несебичним давањем Форма Идеале, која комплетно опрема намештајем домове породица које учествују у снимању. За опремање домова се не бира било који намештај, већ онај који се и практично и естетски најбоље уклапа у вешто осмишљене амбијенте, али и који одговара сензибилитету и потребама породица чији се домови реновирају.

Намештај за кухиње, трпезарије, дневне, спаваће, дечије собе, па И предсобља, којим заблиста сваки дом на крају емисије, изазива одушевљење код свих чланова породица, које је немогуће сакрити, често је праћено неверицом да се таква бајка дешава баш њима, а неретко и сузама радосницама које се не могу сакрити.

Ипак, верујемо да су свим породицама које су прошле кроз емисије “Са Тамаром у акцији” најлепши они тренуци када се камере угасе, када сви гости оду, а они остану у топлини и удобности свога дома да среде утиске и уживају у пажљиво одабраним Форма Идеале амбијентима.

Форма Идеале је спонзор емисије “С Тамаром у акцији” од прве епизоде емитоване 2016. године. Кроз 9 сезона опремљено је 115 кућа, почевши од Косова и Метохије, преко јужне, источне, западне, централне Србије, закључно са Војводином.

Оно што сте можда приметили гледајући све ове епизоде, посматрајући асортиман Форма Идеале којим су опремани домови породица, јесте да сви имамо бар нешто заједничко са њима. Како истраживања показују, чак 90 одсто домаћинстава у Србији има бар један комад полочастог или тапацираног намештаја Форма Идеале , па стога немојте да вас изненади ако сте баш део свог дневног боравка, спаваће собе или другог дела дома, видели у амбијентима на снимању емисије “Са Тамаром у акцији”.

Овај податак не изненађује, као што не изненађује и изузетно ваше велико интересовање за компанију Форма Идеале на друштвеним мрежама. Управо због тога ова компанија из Крагујевца је овогодишњи добитник награде “Мој Избор”, као омиљени домаћи бренд међу корисницима интернета у 2020. години.

За живот у идеалној заједници и борба против дискриминације

Друштвено одговорно пословање одувек представља једно од темељних начела пословања компаније Форма Идеале, које је препознато као значајно још од оснивања породичног предузећа 1995. године. Данас, активности компаније на овом пољу обухватају донације, спонзорства, као и разне друге видове подршке локалним заједницама и заинтересованим јавностима, као и учешће у ширим друштвеним иницијативама.

Такође, компанија Форма Идеале сваке године опредељује значајна средства за друштвено одговорно пословање, уз поштовање принципа равномерне заступљености прималаца донација према полном, генерацијском, географском, рурално/урбаном и осталим критеријумима.

Спектар друштвено одговорног пословања компаније има за циљ да проактивним приступом промовише теме и изазове са којима се сусрећу особе које чине најосетљивији део сваке средине – деца, особе са посебним потребама, суграђани који се суочавају са последицама климатских промена (поплаве, пожари…), као и мањине које су предмет дискриминације.

Сарадњом са фондацијама као што је Блицова “Срцем за децу” и емисијом “С Тамаром у акцији” кроз коју се намештајем опреми једна породица седмично у време трајања серијала, посебан акценат стављен је на подизање свести о проблемима вишечланим породицама које живе у социјално тежим условима широм Србије.

Форма Идеале до сада је остварила сарадњу са Црвеним крстом Србије, Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, центрима за социјални рад у локалним заједницама, бројним предшколским, образовним и здравственим установама, непрофитним, невладиним организацијама, фондацијама, медијима и локалним самоуправама.

Поносни су на допринос заједници који су до сада пружили и још одлучнији да наставе са друштвено одговорним активностима.