Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КОЛУМБИЈАЦ ОСТАВИО СВЕ ЗБОГ СРПКИЊЕ: Заљубио се у Тамару и Боготу заменио Крагујевцем - само једна ствар му РУШИ СРЕЋУ

31.12.2022. 07:28
Пише:
Србија Данас/П.И
Kolumbijac i Srpkinja
Колумбијац и Српкиња / Извор: Фото: Приватна архива

Зое Мартинез (27) из Боготе, није ни сањао да ће му студетски дани променити живот из корена. Наиме, он је током студирања боравио у Русији, где је упознао девојку из Србије у коју се заљубио. Велика љубав, на први поглед променила је његов поглед на свет, те је одлучио да из родног краја дође километрима далеко и остави све због осмеха наше суграђанке. 

- Моја девојка Тамара и ја смо се упознали у Белгороду, у Русији, где смо студирали заједно на уметницком факултету. После само 3 месеца наше везе, ја сам се вратио у Колумбију, где сам уписао мастер студије за композицију, а моја девојка је завршавала мастер студије за дириговање у Русији. Заједно смо скоро 5 година и док се нисам преселио у Србију, виђали смо се повремено. Било је врло тешко, јер је било периода када се нисмо видели и по годину дана. Ја сам долазио у Србију, Русију, а она у Колумбију. Из разлога што је било потребно много новца, нисмо могли често да планирамо наше сусрете - прича Зое за Србија Данас.

- Морали смо да одлучимо између Србије и Колумбије. Мислио сам да је боља опција за нас, као музичаре, да останемо у Србији. Свакако, ако се наши циљеви не остваре, идемо даље - додаје млади момак. 

На питање да ли га породица и пријатељи из Колумбије подржавају, није се много колебао - уследио је одговор "као из топа".

МЕТЕОРОЛОГ НАЈАВИО КАДА СТИЖЕ ОГРОМНА ПРОМЕНА: Неће нас заобићи ЛЕДЕНО ДОБА, али СПРЕМИТЕ СЕ - до тад у овом делу земље екстремних плус 20

МЕТЕОРОЛОГ НАЈАВИО КАДА СТИЖЕ ОГРОМНА ПРОМЕНА: Неће нас заобићи ЛЕДЕНО ДОБА, али СПРЕМИТЕ СЕ - до тад у овом делу земље екстремних плус 20

ОТВАРА СЕ НАЈСАВРЕМЕНИЈА ФАБРИКА У КРУШЕВЦУ: Посао ће добити више од 500 текстилаца

ОТВАРА СЕ НАЈСАВРЕМЕНИЈА ФАБРИКА У КРУШЕВЦУ: Посао ће добити више од 500 текстилаца

НЕУОБИЧАЈЕНО ВРЕМЕ! РХМЗ објавио додатну најаву - спремите се за ШОК, ево када ће нам бити потребни кишобрани

НЕУОБИЧАЈЕНО ВРЕМЕ! РХМЗ објавио додатну најаву - спремите се за ШОК, ево када ће нам бити потребни кишобрани

 

- Да, имамо велику подршку. Моји и њени родитељи су одувек веровали у нашу везу и подржавали наше одлуке.

Како и сам истиче, непријатности није доживљавао, а једна ствар му се посебно допада. 

- Уопште нисам имао непријатности. Људи у Србији су веома гостопримљиви и увек сам се осећао као код куће. Јако ми се допада српска кухиња, поготово јела, које спремају њена мама и баба - кроз осмех додаје млади уметник.

Zoe Martinez
Зое Мартинез / Извор: Фото: Приватна архива

Планове за будућност кроје заједно, а једна жеља им је посебно битна. 

- Ми живимо у Крагујевцу, одакле је моја девојка. Наша жеља је да живимо у Београду или Новом Саду, због више могућности за посао. Ја као композитор, имам жељу да будем у граду, који је центар свих дешавања, нарочито филма и музике. Јако сам се изненадио, што у Србији има мало оркестара. Једна од мојих највећих жеља је да се моја музика изводи у Србији. Такође, обожавам салсу и волео бих да сарађујем са музичарима, који желе да користе  латино ритмове у својој музици - објашњава Мартинез.

Српска култура и традиција му је одувек привлачила пажњу.

- За ово кратко време, које сам провео у Србији, успео сам да стекнем много пријатеља. Још увек се осећам као туриста, тако да ми се све свиђа и надам се да ће тако бити и убудуће. Морам још једном да казем за српску кухињу да је једна од најукуснијих, које сам пробао, а такође је на мене оставила велики утисак и ваша  култура и традиција. Србе сам упознао и пре него што сам дошао у Србију, док сам студирао у Русији. Моји цимери су били из Србије и мислим да бољи цимери не постоје. Поред њих, упознао сам много студената из целе Србије. Јос тада сам схватио да је српски народ увек весео, без обзира на све. У њиховом друштву сам први пут чуо и свирао вашу народну музику, играо коло и пробао вашу чувену ракију - додаје Зое.

Zoe Martinez
Зое Мартинез / Извор: Фото: Приватна архива

Са девојком Тамаром има велике планове и она му је све, али једина ствар која му "руши" срећу, јесте туга за породицом.

- Ја сам композитор. Пишем углавном музику за филмове. Тренутно немам сталан посао, надам се да ћу ускоро добити могућност да сарађујем са вашим продуцентима и редитељима. До тада, настављам да учим српски језик и да радим на својим пројектима.

- Морам да кажем да ми недостају породица и пријатељи. али одавно сам знао да хоцу да будем са Тамаром, тако да сам био спреман на то. Веома је било тешко напустити све, али сам због љубави одлучио да одем из своје земље и запоцнем нов живот - закључује Мартинез.