Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КОЛУВИЈА ИЗНЕНАДИО СУДИЈУ: Понуђен ми је статус сведока-сарадника ако оптужим Андреја Вучића!

29.12.2020. 13:18
Пише:
Србија Данас/Српски телеграф
Predrag Koluvija
Предраг Колувија / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Rtv Стара Пазова

Колувија је, износећи одбрану, јуче пред већем Специјалног суда замолио судију да га не прекида током излагања

Предраг Колувија изјавио да му је био понуђен статус сведока-сарадника ако оптужи Андреја Вучића. У овој афери мета је председник Србије, тумачи Љубан Каран.

ВЛАДА УСВОЈИЛА МЕРЕ КРИЗНОГ ШТАБА! Угоститетљски објекти за Нову годину до 18х, продавнице до 20х

ВЛАДА УСВОЈИЛА МЕРЕ КРИЗНОГ ШТАБА! Угоститетљски објекти за Нову годину до 18х, продавнице до 20х

ХРИЗОСТОМ: Духовна порука Иринеја јесте да ЧУВАМО ЈЕДИНСТВО Срба кроз нашу цркву

ХРИЗОСТОМ: Духовна порука Иринеја јесте да ЧУВАМО ЈЕДИНСТВО Срба кроз нашу цркву

ШТА ЈЕ СВЕ РЕКАО КОЛУВИЈА НА СУЂЕЊУ? Начелник полиције га терао да лажно оптужи Андреја Вучића

ШТА ЈЕ СВЕ РЕКАО КОЛУВИЈА НА СУЂЕЊУ? Начелник полиције га терао да лажно оптужи Андреја Вучића

Првооптужени у афери "Јовањица" Предраг Колувија тврди да је апсолутно монтиран судски процес који се против њега и деветорице његових колега са пољопривредног газдинства води пред одељењем Специјалног суда за организовани криминал. Оно што је застрашујуће јесте да је већински власник Јовањице, који је оптужен за нелегалну производњу и стављање у промет опојних дрога, именовао високопозициониране људе из МУП, означивши их као рушиоце актуелне власти кроз монтирани процес који је имао за циљ и конспирацију домаћих безбедносних служби.

Колувија је, износећи одбрану, јуче пред већем Специјалног суда замолио судију да га не прекида током излагања, односно да га не опомиње када буде помињао утицајне људе из безбедносних структура или власти јер то чини у сврху доказивања невиности. Рекао је да му је Душан Митић, "начелник оперативе" у МУП, нудио да постане сарадник полиције и призна да је радио са братом председника Србије Андрејом Вучићем и Звонком Веселиновићем.

- Ова оптужница је монтирана. Разне интересне групе стоје иза овог. Кад сам ухапшен, питали су ме и за Безбедносно-информативну агенцију и шта ја петљам с њима. Митић ми је нудио да сарађујем са полицијом тако што ћу оптужити Андреја Вучића и Веселиновића, али нисам пристао да лажно оптужим и да лажно сведочим против породице Вучић. Помињали су директора БИА и да ли ја њему носим паре. Потом је у просторију ушао и инспектор Слободан Миленковић, а питали су ме и како је начелник Центра за безбедност у Београду знао за мене и тражио да са мном разговара. Убрзо је Миленковић добио позив или поруку, не могу да се сетим, и шапнуо Душан Митићу, који је највише питања постављао, да је тужилац Саша Дрецун испред канцеларије и да треба да идем с њим - рекао је Колувија. Он је истакао да је њему јасно било да му се пакује афера јер су полицајци у аферу намерно увлачили људе на функцијама.

- Показали су ми слику Зорана Бабића и питали да ли га знам, као и шта сам с њим радио на имању. Рекао сам им да Бабића нисам знао пре његовог обиласка Јовањице. После су ми показивали слику Александра Вулина и питали ме шта петљам с њим, а чинило ми се као да је инспектор добијао инструкције преко телефона шта да ме пита. Рекао сам да је дошао јер смо ми преко Бироа тражили сезонске раднике - навео је Колувија.

Првооптужени се осврнуо на тренутак хапшења на ауто-путу, као и после на саслушању, наводећи да су му се полицијски службеници подсмевали, те да су му рекли да зове тадашњег министра полиције Небојшу Стефановића.

Кад смо дошли у станицу, полицајци су били доста непријатни, малтене су се подсмевали и имали неке интерне форе између себе. У једном тренутку један од присутних полицајаца рекао ми је да зовем Небојшу Стефановића док још могу. Не знам шта је то требало да значи јер ја нисам пријатељ с њим - рекао је Колувија.

Љубан Каран, пензионисани потпуковник КОС, коментарише да је у афери "Јовањица" на мети, у ствари, председник Александар Вучић.

Jovanjica
Јовањица / Извор: Фото: YoutubePrintscreen/ Ртв Стара Пазова/МУП Србије

- Директно или индиректно, преко брата, иако баш никакав доказ или инсинуација не постоји у вези са некаквом њиховом кривицом у вези са "Јовањицом" и тим криминалним радњама. Неко константно покушава да им подметне и да од тога направи велику аферу. То није успело, али покушаји и даље трају. Чудно је како их нису научили да се некакве афере, дезинформације и сличне пропагандне ствари не могу заснивати на потпуним лажима и да је то контрапродуктивно и такве методе блаћења садашње власти и породице Вучић су контрапродуктивне и не доприносе ономе што је прави циљ - категоричан је Каран.

Предраг Колувија је приликом изношења одбране истакао и да је сазнао да је тужилац у овом поступку Саша Дрецун овај случај добио након ургенције његовог кума, иначе директора регионалног центра БИА.

- Овај предмет је, дакле, на поступање преко везе додељен заменику тужиоца Саши Дрецуну, који је недавно из Вишег јавног тужилаштва у Београду упућен у Тужилаштво за организовани криминал - рекао је Колувија, који ће наставити да износи одбрану.