Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"КРВАВИ НОЖ И ТРАГОВИ НЕ ЗНАЧЕ НИШТА, КУЋА ЈЕ ИЗНАЈМЉЕНА" Шок изјава мајке нестале Ане Волш: Он је њу обожавао, троје деце му је родила

10.01.2023. 11:02
Пише:
Србија Данас/Телеграф
Ana Volš
Ана Волш / Извор: Фото: FacebookPrintscreen/Ana Walshe/PrintscreenTwitter/Mari Салаз

Миланка Љубичић, мајка нестале Београђанке Ане Волш, којој се од 1. јануара губи сваки траг, дан након што је њеном зету Брајану одређен притвор, каже да она не верује да је Брајан наудио њеној ћерки, и истиче да ју је обожавао.

Каже да су је јако потресле јучерашње вести, али да упркос свему има јаку наду да ће се све позитивно решити у наредна два, три дана. То што је полиција нашла трагове крви и крвав нож у подруму куће, не приписује никако зету, већ каже да су могући неки остаци, јер је кућа у којој живе изнајмљена.

Миланка каже да са Аном није успела да се чује да честитају једна другој Нову годину, и да је уместо тога, од старије ћерке Александре која живи у Канади сазнала да је она нестала. 

- Како могу да реагујем? Могу само да се секирам. Али, не могу да верујем новинама баш 100 одсто - каже најпре Миланка на питање како је реаговала на вест да је зету Брајану одређен притвор.

ОТКРИВЕНО ШОК ПИСМО АНЕ ВОЛШ О БРАЈАНУ: Ево шта је написала нестала Београђанка о свом супругу

ОТКРИВЕНО ШОК ПИСМО АНЕ ВОЛШ О БРАЈАНУ: Ево шта је написала нестала Београђанка о свом супругу

ЗНАЛИ СУ СВАКИ ЊЕГОВ КОРАК, МУЖ АНЕ ВОЛШ БИО ПРАЋЕН: Истражитељи у потрази за КЉУЧНИМ ДОКАЗИМА, Брајан невешто прикривао трагове?

ЗНАЛИ СУ СВАКИ ЊЕГОВ КОРАК, МУЖ АНЕ ВОЛШ БИО ПРАЋЕН: Истражитељи у потрази за КЉУЧНИМ ДОКАЗИМА, Брајан невешто прикривао трагове?

"ПОНАШАЊЕ БРАЈАНА ВОЛША ПОДСЕЋА НА УБИЦУ" Домаћи стручњаци анализирали случај нестале Београђанке

"ПОНАШАЊЕ БРАЈАНА ВОЛША ПОДСЕЋА НА УБИЦУ" Домаћи стручњаци анализирали случај нестале Београђанке

На констатацију да су пронађени трагови крви и крвав нож, каже да то ништа не мора да значи.

- То је изнајмљена кућа. Могуће да су то неки остаци остали од раније. Све то ништа не мора да значи. Видећемо. Ја не верујем да јој је он наудио - изричита је Миланка:

- Колико човека знам, он је њу обожавао. Троје деце му је родила. Не верујем да би он било шта лоше могао да уради. Полицијска процедура је, и ви знате, одмах се испитују најужи чланови породице.

Миланка је код Ане била два пута по шест месеци и једном четири месеца.

- Никада нисам приметила да је било неких несугласица међу њима. Они су увек тако расположени. Причају, смеју се, гласни су, иначе, по природи. Ја ништа, али ништа нисам приметила лоше, нити ми се Ана некад пожалила. Друго, зет апослутно није агресиван. Он је веома мирољубив, обожава Ану. И, зато ме цела ова прича страховито потресла - прича Миланка и потврђује Анине речи из писма, које је слала суду, када је прошле године ухапшен, да јој је Брајан једном спасао живот:

Ana Volš
Ана Волш / Извор: Фото: InstagramPrintscreen/anawalshe/Printscreen/Twitter/Mari Салаз

- Последњи пут када сам била сам остала сам 4 месеца и то зато што сам имала здравствених проблема. Мој зет је мене чуо са спрата, ја сам била у приземљу, и позвао ћерку из другог дела куће. Имала сам излив крви на мозак. Он ми је спасао живот. 

Венчање након дуге везе са једним прекидом

Прича да су се Ана и Брајан венчали 2015. године након неколико година забављања. Имали су један прекид у вези, која је обновљена након две године када се Брајан поново јавио. 

- Моја Ана од почетка студија, а завршила је Филолошки -  француски, енглески и шпански, била је на размени студената по неколико месеци. Тамо је мало и радила и показала се јако добро. Где год да се појави изузетно је цењена, поштована, сви је воле, позитивна је, хоће да помогне.

- Брајана је тамо упознала. Био је неки прекид у вези, онда се он јавио накнадно након две године. Били су у вези неколико година и венчали су се 2015. године. Долазио је он овде. Воли Србију, воли нашу храну, један сасвим нормалн човек - испричала је Миланка.

Анини и Брајанови дечаци имају 2, 4 и 6 година. Анин пријатељ је изјавио да их је преузела социјална служба. Миланка не зна за то, мисли да су они код њене прије, односно код Брајанове мајке, Анине свекрве.

- Ја тако претпостављам...

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Са Аном се последњи пут чула 25. децембра. Баш тада јој је писала да дође код њих сутрадан. 

- Много ми је жао што нисам отишла када ме је звала. 25. децембра ми је послала поруку: "Мама, да ли можеш да дођеш сутра". Оне су тад тек тако рећи отпутовале. Биле су ми обе ћерке у новембру, 27. су дошле саме. Ана је отишла 7. децембра, а Александра 16. децембра. Александра је у Канади. Прекоокеанске земље, доста далеко. За мене у овим годинама је далеко. Ја сам размисљама после Нове године да одем код Ане пошто она има троје дечице, да јој се мало нађем.

За нестанак сазнала од старије ћерке

- Тад када ми је писала, ја се ухватила пресвлачења постељине, прања, сређивања. Нисам очекивала да ће то да ме питам. Одговорила сам јој да не знам да ли могу сутра, али да ћу се потрудити прекосутра, али да би ми највише одговарало да дођем после 1. јануара, да могу натенане да се спремим.  Тад ми је рекла:" Мама, не мораш у јануару, хајде да видимо у фебруару". После тога нисмо комуницирале, ни поруком, ни viberom - присећа се Миланка:  

- Она је покушала мене да добије за Нову годину тачно у 12 сати, и звала ме је и у 1. Ја сам само онако подигла главу, била сам у дубоком сну, видела колико је сати и кажем себи зваћу децу сутра, 1. јануара. Тако сам и урадила. Ана се није јављала. Онда сам звала и следећег дана, није се јављала, а пошто знам да је заиста преоптерећна послом, да по цео дан ради, није ми ново да се не чујемо сваки дан. Рекла сам јавиће се. 1. јануара сам звала око 7, 8 сати по нашем времену. Они су спавали вероватно. Али, кад устану, виде поруке, увек одговоре. Међутим, порука није било. Зета нисам звала. Не знам толико енглески па са зетом не могу да комуницирам. Комуницирају моја ћерка и зет. Они се чују се њим, али он ништа посебно није знао па није мого ни да каже.

Да је Ана нестала сазнала је од старије ћерке.

- Рекла ми је: "Мама, не знам да ли могу да ти кажем, али Ана је нестала". Рекох јој: "Шта кажеш?" Нестала.  Од тада ја немам мира. Све ишчекујем неке вести. Живим сама, супруг ми је преминуо пре четири године, а обе ћерке су у иностранству. Можете мислити како је да сте у свему овоме потпуно сами и болесни. Размишљала сам да одем, али и старија ћерка ми каже да док траје истрага није згодно путовати. И ја тако мислим, а и свакако бих отишла и на мало дуже јер имам и визу - говори Анина мајка која не губи наду да ће се све позитивно разрешити:

- Ја се све нешто надам да ће се ово решити позитивно у наредна два, три дана. Тако ми нека нада, искрено да вам кажем...

Најновија информација је да су инспектори који претражују локалну депонију у Пибодију, пронашли доказе у вези са Аниним нестанком. 

На снимку који су објавили локални медији види се како истражитељи у заштитним оделима и полицајци са псима трагачима претражују депонију Њубери у Пибодију.

Полиција је у недељу увече саопштила да је Анин супруг Брајан ухапшен због обмањивања полиције током истраге.

На јучерашњем саслушању Брајана Волша, супруге нестале Ане Волш, мајке троје деце родом из Београда, суд је саопштио да је у подруму куће пронађен оштећени крвави нож. Он је ухапшен и оптужен за обмањивање полицијских службеника током истраге. Брајану Волшу одређена је кауција од пола милиона долара. Он се изјаснио да није крив.

Најновије вести о несталој Српкињи Ани Волш читајте кликом ОВДЕ