Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАЈКА СА ДЕТЕТОМ УПАЛА У БУЈИЦУ КОД ВЛАДИЧИНОГ ХАНА! Жена се присећа језиве несреће: "Гута воду, дави се, глава му је у води"

22.12.2023. 16:19
Пише:
Србија Данас/Курир
Foto: Shutterstock
Фото: Shutterstock / Извор: Shutterstock

На том истом месту, пре неколико година, погинуо је један њихов суграђанин.

- Како је могло да буде, добро смо , не знам шта да вам кажем. Он се не жали ни на шта само је уплашен, мене мало боли у пределу леђа и лева нога - започиње причу узнемирена мајка (49) из Јелашнице, која је доживела јутрос праву драму када је са седмогодишњим сином упала у реку Јелашницу прелазећи преко дрвеног моста.

У исповести, она напомиње да је њен син од понедељка под прехладом, а јуче се појавила и висока температура због чега је дете одвела у Дечији диспанзер у Сурдулици.

СРПСКИ СИБИР Ово је најледеније место у Србији - измерено чак минус 40PeÅ¡ter

СРПСКИ СИБИР Ово је најледеније место у Србији - измерено чак минус 40

СРБИЈА ОКОВАНА СНЕГОМ: Пахуље веју тренутно у ОВИМ деловима земље, ево када можемо да очекујемо ОТОПЉЕЊЕvremenska prognoza

СРБИЈА ОКОВАНА СНЕГОМ: Пахуље веју тренутно у ОВИМ деловима земље, ево када можемо да очекујемо ОТОПЉЕЊЕ

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА ХИТНО РЕАГОВАЛО! Сумња се да се појавила опасна "зомби дрога" pilule

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА ХИТНО РЕАГОВАЛО! Сумња се да се појавила опасна "зомби дрога"

- Дали су му терапију и упут за лабораторију. Њему се опет повећала температура и завршили смо у Хитну помоћ. Морао је да прими инјекцију урбазона да би му спала температура. Јутрос у 9 и 30 кренули смо да радимо лабораторију и код докторке на дечијем да му терапију промени. Пођемо преко дрвеног моста. Тај мост, он је никакав, дрвени мост преко реке Јелашнице. Мост је у очајном стању већ можда две године. Морамо да га пређемо да би дете водила у школу и где год . Ми свакодневно ту пролазимо. Мост је на удаљености од 100 метара од наше куће - наводи мајка.

На питање како је у тој драматичној и опасној ситуацији успела да сачува присебност и извуче дете из реке, јер су последице могле да буду страшније каже:

- Кренули смо код лекара и пред крај да пређемо мост на месту где је накривљен, сад ја не знам шта се десило, да ли је даска пукла не могу тачно да вам кажем и ја сам била у шоку. Падала је ледена киша јутрос, мраз и да ли је даска пукла испод ногу или му се нога оклизнула. Син је мене ударио у ноге и заједно падамо у воду. Вода дубока он пада на главу ја га држим за руку, он гута воду, дави се, два три пута глава му је у води... Једва сам га извукла, једва сам га изгурала на обалу, нема нигде никога, комшија који нас је чекао у ауту, он нас човек није чуо. Заједно смо пали, ја сам њега држала за руку, да сам га мало пустила њега би вода однела. Он је главом пао у воду, срећом десном руком сам га држала за његову леву руку, а десном мојом руком сам му главу подизала нисам га испустала и гурала сам га према обали. Не знам како сам успела да га изгурам на камење. Река је надошла ми смо пали у највећу воду. Мени је била до појаса. Изгурала сам сина на обалу и ја сам изашла и кренули смо тамо према комшији где нас је чекао колима. - наводи.

- Били смо скроз мокри. Син је дрхтао. Јуче је имао температуру 39.6 Брзо да га пресвучем, улетели смо у кућу код комшије. Скинула сам дете. Умотала га у ћебе, осушили смо му косу. Мало се загрејао и комшија нас је довезао околним путем кући преко бетонског моста који имамо, а који је прилично далеко од нас, није то близу. Сва документација књижица, моја његова, новац картица из банке значи све ми је било у торби, телефон, а торбу ми је вода однела. Немам ништа.... - додаје.

Foto: Shutterstock
Фото: Shutterstock / Извор: Shutterstock

Објашњава да је тај мост у лошем стању, али да мештани морају да га користе како не би заобилазили и ишли дужим путем нарочито по лошем времену.

- Морамо преко моста он иде у школу , први разред је морамо на тај мост да прођемо и кад идемо у школу и кад се враћамо. Само моје дете иде овде у школу у Јелашници, сва друга деца иду у Сурдулицу у школу, где им родитељи раде и лакше им је да их тамо воде.. Јуче је имао високу температуру, не дај Боже од те хладне воде да му се опет врати не знам. Стрепим шта ће бити . Добро смо прошли хвала Богу шта је све могло да буде. Кући смо, нисмо стигли до лекара њему су руке и ноге биле ледене. Напољу киша пада хладно је и нисам смела да га водим - прича мајка .

Она каже да ће њено дете имати трауме вероватно за цео живот.

- Он је мени рекао кад смо дошли кући мама ја више на овај мост нећу никада да пређем па макар увек каснио у школу. Кад сам га изгурала из воде, он само гребе по оном камењу да изађе на обалу, да се спаси и само виче мама ја сам добро јел си ти добро. Ужас не поновило се никад никоме, ја сам сто пута то рекла - наводи мајка.

Жена објашњава да у Јелашници имају и бетонски мост, али да им је он далеко и да десетак породица има потребу да користи свакодневно баш дрвени мост који је у изузетно лошем стању.

- До школе преко бетонског моста треба нам сигурно 45 минута, а овако десет минута. - истиче.

Она указује и на трагична дешавања везана за дрвени мост у Јелашници..

- Ту је погинуо човек пре седам година, пре тога је жена пала и била повређена. Тај мост је стално критичан годинама уназад, а не решава се ништа -указује мајка и апелује на надлежне да што хитније нађу решење за мост преко реке Јелашнице који користе мештани села свакодневно. Село Јелашница припада општини Владичин Хан.

Извор: Србија Данас/Курир