Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Мајка снимала крагујевачке лекаре због третирања БОЛЕСНОГ ДЕТЕТА, а онда је у програму уживо настао ХАОС (ВИДЕО)

22.10.2018. 15:31
Пише:
Србија Данас
Kragujevac
Крагујевац / Извор: Фото: Facebook/Zorica Вучић

Видео снимак мајке Виолете Цветковић из Крагујевца, на којем се виде лекари Дома здравља, за које она тврди да су одбили да је прегледају њено болесно дете, објављен је пре неколико дана и и даље изазива буру у јавности

Виолета Цветковић и начелница крагујевачког дома здравља Јасмина Ивошевић у телевизијски програм су се укључиле преко видео линка, а гости у студију били су директор Лекарске коморе Милан Динић и адвокат Марина Мијатовић.

Неверица у Крагујевцу: Снимак МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ на шалтеру поцепао друштвене мреже (ВИДЕО)

Мајка је испричала да је пет минута пре почетка паузе стигла у Дечји диспанзер. 

Акција бесплатног крштења у Панчеву: Свештеник ће вас без динара увести у православље, ако покажете овај папир

- Дошла сам са деевојчицом која иначе има дијагнозу епилепсије, значи није само у питању била температура... Рекла сам да желим да преглед буде код докторке Наде Илић зато што је она претходно била изабрани лекар нашег детета -  објаснила је Цветковићева додајући да је лекарку променила јер се често догађало да није била у смени, односно била је на боловањима и одморима.

Весна је казала да је докторка била у ординацији, али да је одбила да прегледа њено дете.

- Књижица и картон су отишли у ординацију код докторке Наде. Прозива ме је медицинска сестра и каже: "Докторка Нада не жели да вас погледа зато што више нисте њен пацијент". Картон су пребацили код доктора Бобана Чупића, лекара којим, искрено, нисам била задовољна - причала је Цветковићева и негирала да је њено дете уопште прегледано.

Са друге стране начелница Дома здравља Јасмина Ивошевић истакла је да је спорни снимак настао након обављеног прегледа детета од стране педијатра доктора Бојана Чупића.

- Преглед детета је обављен у термину од 10.13 до 10.28 минута - рекла је докторка.

На питање да ли је докторка Нада одбила преглед и ако јесте зашто, начелница није имала одговор, додавши да није била присутна и није могла да посведочи.

ВАНРЕДНА КОТРОЛА у београдским вртићима: Инспектори сатима на терену, испитују ШТА деца једу

- Немам таква сазнања. О таквим сазнањима говориће надлежне институције које су обавештене. Медицинске сестре су дете упутиле у ординацију доктора Бобана Чупића који је у том тренутку радио на куративи са докторком Надом Илић, који је тада био слободан, јер не чекамо, гледамо да што пре пружимо услугу нашим малим и најосетљивијим пацијентима - објаснила је начелница.

Мајка, међутим, негира да је до прегледа уопште дошло.

Данас славимо Светог Стефана Слепог: Имате добар разлог да се ПОМОЛИТЕ

- Не, картон је био код њега, ја сам ушла у његову ордијацију, узела сам картон. На питање: "Шта је детету?" ја сам рекла да није ништа и изашла сам из ординације. А то се десило након снимка. Ако је преглед трајао од 10.13 до 10.28, како је могао снимак да буде начињен у 10.24 и до 10.25 да траје? То је нешто што ја не могу да монтирам, то је време које је начинио телефон - упитала је мајка.

Виолета је додала да је дете прегледано код приватног лекара, али није желела да каже како се лекар зове. Начелница је додала да ће надлежни органи утврдити шта се заиста догодило.

Да се мора да се истражи сагласан је и директор Лекарске коморе, међутим, објашњава и да пропуста није било уколико је за дете понуђен преглед.

Дечак остављен испред цркве у Чајетини добио име ГАВРИЛО, потрага за родитељима и даље траје (ВИДЕО)

- Жао ми је што данас разговарамо на овај начин. Мене ово све подсећа мало на неки ријалити где је сада укључено више страна и сада неко треба да арбитрира о томе што се десило. Мислим да је већ укључен ванредни инспекцијски надзор. Постоји електронска документација када је оторен картон, шта је уписано, и онда ћемо имати све чињенице. Битно је да је детету пружена здравствена услуга и да је имало могућност да буде прегледано - казао је др Милан Динић, директор Лекарске коморе.

Адвокат Марина Мијатовић нагласила је да је право на избор лекара, ипак, неприкосновено.

САТ ВРЕМЕНА ДРАМЕ! "ПУЦАЛИ СУ из шуме, молили смо се НАГЛАС..." Потресна исповест НАПАДНУТИХ Срба на Косову!

- Сваки пацијент може да промени лекара уколико је незадовољан по било ком основу. Уколико је дете имало температуру 39, обавеза је здравствене установе да пружи преглед. Мајка се прво изјаснила код ког лекара жели, који је био у смени. Према овим информацијама, тај лекар је одбио преглед. Мајка је имала пуно право да каже да у том моменту не жели код другог лекара јер има неко негативно искутво са њим - казала је она и додала да је мајка могла да се обрати саветнику за заштиту права пацијената.