Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАЈКЕ УКРАДЕНИХ БЕБА ПОТРЕСЛЕ СРБИЈУ: Шокантна Маркова исповест о "пијаци беба у болници Звездара"

02.07.2019. 21:43
Пише:
Србија Данас/ТВ Happy
gg
gg / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Happy Тв

Марко је дао интервју којим је шокирао јавност својом исповешћу, до детаља је испричао како се све то десило у јулу 1988. године.

- Ја сам живео у Југославији и отишао сам 1980. године у Немачку. Оженио сам се 1978.
године и моја супруга и ја нисмо одмах хтели бебу. Када сам дошао у Немачку
интензивно смо радили на томе да добијемо принову. Жена је отишла код гинеколога, рекли су
јој да је све у реду, дали су јој неке таблете. Она је тада имала 21 годину, а ја 23

- Њен доктор је онда рекао да ја одем код уролога. Отишао сам и дошли су подаци да је код
мене све у реду, али да супруга и ја нисмо компатибилни. У Институту у Келну су нам
доказали да нас двоје не можемо имати заједно, а да можемо имати са другим људима.

Ми смо се онда одлучили да усвојимо дете, али је процедура у Југославији била таква да су
предност имали људи који живе у Југославији испред нас који смо били у иностранству. 

ДОДИР ЛУКСУЗА И КОМФОРА У ХОТЕЛУ ALEXANDROS ПАЛАЦЕ – СЛОБОДНЕ СОБЕ ВЕЋ ОД ОВОГ ВИКЕНДА!

ДОДИР ЛУКСУЗА И КОМФОРА У ХОТЕЛУ ALEXANDROS ПАЛАЦЕ – СЛОБОДНЕ СОБЕ ВЕЋ ОД ОВОГ ВИКЕНДА!

У ВИШЊИЦИ ПРОНАЂЕНА ОСТАВЉЕНА БЕБА: Пролазници чули плач и спасили је

У ВИШЊИЦИ ПРОНАЂЕНА ОСТАВЉЕНА БЕБА: Пролазници чули плач и спасили је

ПРОНАЂЕН НЕСТАЛИ ПЕНЗИОНИСАНИ АДВОКАТ: Душана полиција нашла на Вождовцу

ПРОНАЂЕН НЕСТАЛИ ПЕНЗИОНИСАНИ АДВОКАТ: Душана полиција нашла на Вождовцу

Моја породица је знала да бих ја усвојио децу, а знали су и други. Тада сам упознао извесног Драгана, преко мога очуха. То се догодило у Бугојну, у кафићу, јула 1988. године. Драган је мени рекао да је правник и да је студирао у Београду, онда је почео да ме испитује за физички изглед моје жене. Ја нисам знао о чему се ради. Одмах сам схватио да је мој очух знао да ће он мени наиме помоћи.

Питао ме је какво дете желим, ја сам рекао да бих волео женско и да буде црнка као моја жена. Рекао ми је да има доктора у Београду и да ће ме то коштати 10.000 марака, односно 15.000 ако желим близанце.

Представио ми је целу идеју као да је у питању усвајање. Тражио ми је број телефона и ја сам му дао број моје мајке. После пар дана ме је позвао и ми смо дошли у Београд. Улазимо у улицу Димитрије Туцовића, скрећемо десно и паркирамо се код болнице. То је била градска болница Звездара. Улази он, био је десетак минута унутра, након чега поново долази по мене. Водио ме је кроз ходнике, стајао је ту један доктор, канцеларија је била лепо опремљена са кожним фотељама. Ту је био један крупнији доктор око 55 година, био је љубазан. Он је мене убеђивао да су то деца студенткиња које су се породиле и које не желе ту децу.

ЈАДРАНОМ КРУЖЕ ЈАХТЕ ЗА ОРГИЈАЊЕ СА СРПКИЊАМА И РУСКИЊАМА! "Кажеш му да је тврд и велики и све буде готово за пет минута"

ЈАДРАНОМ КРУЖЕ ЈАХТЕ ЗА ОРГИЈАЊЕ СА СРПКИЊАМА И РУСКИЊАМА! "Кажеш му да је тврд и велики и све буде готово за пет минута"

"Јован дрогиран, прекривен ледом, три реанимације, постаје јасно, мртав је": Прва исповест мајке чији је син умро од екстазија

"Јован дрогиран, прекривен ледом, три реанимације, постаје јасно, мртав је": Прва исповест мајке чији је син умро од екстазија

ВРАТИМО НАДУ ЈЕДНОМ ЖИВОТУ: Помозимо Ани Кузмановић да ПРОГЛЕДА!

ВРАТИМО НАДУ ЈЕДНОМ ЖИВОТУ: Помозимо Ани Кузмановић да ПРОГЛЕДА!

Доктор је из сажаљења понављао како се та деца вуку по домовима и поновио ми је цену од 10.000 марака, док су близанци 15.000, под условом да је једно дете од близанаца мушко, а друго женско. Рекао ми је такође да се уплате врше код њега лично и да он сређује све папире. Рекао је да ако узмем дете, на родном листу ће писати да га је моја жена родила. Нудио ми је и опцију да слажем своју родбину и пријатеље како ћу ићи у Немачку, а да ће он ту у Београду водити папире како је моја жена лечена ту и да ће после девет месеци то изгледати
као да се ту и породила. Мени је у том тренутку све звучало логично. Ништа нисам сумњао и све сам му веровао.

Док смо ми водили разговор у канцеларији, једна сестра са репом је улазила и излазила два или три пута и онда је он њој рекао да ми донесе бели мантил.У том тренутку ми је рекао да ћемо ускоро отићи у спаваоницу где се налазе мајке и да тамо ставим руку на шипку кревета мајке која ми одговара да буде мајка њиховог детета. Када смо ушли у спаваоницу где су биле мајке око два после подне, неке су седеле на кревету и само су ћутале. Он је ишао од једне до друге и са најбољом намером им се обраћао. Запазим ја једну жену која је личила на моју супругу и ставим руку на кревет. Та мајка је имала отприлике 20 година.

porodilište
породилиште / Извор: Профимедиа

Лекар ме је после тога увео у просторију где су биле поређане бебе. Пролазимо ми и ја уочим, била је трећа или четврта беба по реду, личила је на анђела. Ја сам стао и загледао се. Имала је дугачке трепавице и он је рекао да је лепа, ја сам рекао да је анђео. Тада ми је изговорио реченицу која је променила све "Марко бирај", кад је он то рекао мени се створио некакав непријатан осећај и одговорио сам му да морам да се посаветујем са супругом након чега смо изашли из болнице. 

Ја сам могао ту бебу понети одмах кући, али нисам могао то урадити. Ја сам имао тај новац али нисам желео да то урадим. Када сам изашао, Драган ме је чекао пред болницом и питао ме је докле смо дошли. И њему сам рекао да најпре желим да видим и да разговарам са женом. Ми смо се вратили и испричао сам жени шта се догодило. Она ми је одговорила да деца нису парадајз па да се тако узимају након чега смо одустали од те идеје и више
никад се нисмо обратили тим људима. Драган је мене звао више пута након тога, али ја сам то одбио. Да сам узео бебу и 30 година говорио да није усвојена, ја не бих могао тако живети. Сузе ових мајки су ме натерале да овако јавно иступим.