Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СЛИКЕ ДЕЦЕ КОЈЕ СУ НАС ЗАУВЕК ПРОМЕНИЛЕ: Памтићемо их док смо живи, али они су скоро сви МРТВИ (ВИДЕО)

25.08.2016. 12:20
Omran i devojčica iz Alepa
Омран и девојчица из Алепа / Извор: Реутерс

Живимо у 21.веку али се морамо запитати да ли је наше човечанство напредовало или је назадовало?

Данас када живимо у времену економског, информатичког, културног, привредног развоја дешавају се нажалост и даље догађаји који нас терају да се запитамо у ком веку ми заправо живимо. Да ли стварно обитавамо у 21. веку или у праисторијским хордама? Век који смо сви замишљали и сматрали бољим од претходних разуверава нас из дана у дан, да смо ипак преценили своје људске карактеристике. Сведоци смо немилосрдних планетарних окршаја и сукоба вођених из удобних фотеља уз чаше вискија и скупих цигарета. Народи се мобилишу да би неко ратовао за елите. Ништа се није променило. Најгоре од свега јесте страдање оних бића која су тек удахнула кисеоник овог по свему судећи злог света. Та бића јесу деца. Ово је прича о деци, жртвама подмуклих игри одраслих.

Deca u Siriji
Деца у Сирији / Извор: Профимедиа/илустрација

ЈАЊИЧАРИ 21 ВЕКА: Џихадисти од деце направили своје НАЈУБОЈИТИЈЕ ОРУЖЈЕ (ВИДЕО ФОТО)

Сви смо у историјском уџбенику могли да видимо фотографију забележену у Варшавском гету, на којој нацисти истерују Јевреје из гета и одводе их у логоре. Један од актера на фотографији је и дечак који држи подигнуте ручице и слуша наредбу нациста. Хиљаде и хиљаде таквих дечака је страдало у логорима широм тадашњег нацистичког Трећег рајха у индустријском убијању званом Холокауст.

Знамо да су тешко пропатила и српска деца у Јасеновцу и НДХ, која су умирала у тешким мукама у једном дивљачком и зверском убијању у ком се није користио метак или гас, већ хладно оружје од ког подилази језа при самој помисли да неко детету може тиме наудити. Нажалост јесу, наудили су српском детету!

Srpska deca u koncentracionom logoru Jasenovac (NDH).
Српска деца у концентрационом логору Јасеновац (НДХ). / Извор: Профимедиа

"ГРАД ВЕШАЛА" У КОМЕ СЕ ТИНЕЈЏЕРИ МАСОВНО УБИЈАЈУ: Ово је РАЗЛОГ због кога то чине! (ВИДЕО)

Познате су нам и слике убијања и страдања деце у Вијетнаму, током Америчко-вијетнамског рата. Страдање милиона кинеске деце током јапанске окупације и много небројаних примера мучења и убијања ових малих људи.

То је био 20. век, век напретка, економског и индустријског просперитета који је завршен бомбардовањем и убијањем српске и ирачке деце, под окриљем ноћи када се деци обично причају успаванке, бомбе су падале не питајући за узраст и не схватајући дечје радости. Једно од те деце била је и Милица Ракић!

Нашли су два дечака у смећу, нахранили их и окупали, а реакцију њихових родитеља НИКО НИЈЕ ПРЕДВИДЕО

Добродошли у 21.век, век још снажнијег напретка, невероватног уздизања човека, свеинформисаног дива, несагледиве машине, колоса већег од самог бога.

Добродошли у век страдања које превазилази све кодексе и норме ратовања. У овом веку видели смо много тога. Неки га сматрају веком у коме нас ништа не би требало изненадити. Били су у праву.

У ЈЕДНОЈ УЛИЦИ СИ БОГ, У ДРУГОЈ СИ МРТАВ: У овим градовима си срећан ако дочекаш 25. годину (ВИДЕО)

Grafit posvećen stradalom dečaku Alanu Kurdiju
Графит посвећен страдалом дечаку Алану Курдију / Извор: Профимедиа/илустрација

Арапско пролеће погурало је много страшније догађаје. Видели смо мигранте, децу која плутају удављена Медитераном, пример малог Сиријца Ајлана Курдија чије је мало тело море избацило на обалу Турске.

Пример малог Палестинца кога су џихадистичке звери убиле на најмонструознији начин. Хеј, па то је само дете! Да поновимо, живимо у 21.веку! Питам се онда да ли смо напредовали или назадовали?

ПОБИЛИ И ДЕЦУ! Газиантеп још увек броји жртве. Број погинулих порастао на 50! (УЗНЕМИРУЈУЋЕ!)

Најновији пример страдања деце свакако је овековечен у фотографији на којој се налази мали Омран из Алепа, кога су извукли из рушевина и који је био прекривен крвљу.

Omran iz Alepa
Омран из Алепа / Извор: Реутерс

Да ли смо ми у 21. веку или у праисторији? Зашто уопште поредим једно са другим? У праисторији, људи су убијали мамуте и звери, ради крзна и меса. Човек је тада живео као номад. Све је било заједничко, јавно добро. Деца су расла у природи и с природом. Човек данашњице је грамзив, похлепан, себичан, и све то се рефлектује на најмлађе, на децу. У таквим условима деца губе детињство. Милиони њих одрастају уз бомбе, пушке и сцене насиља. 

ЗА ЊИХ ЈЕ ШКОЛА ПАКАО: Ево како учитељи ТУКУ децу, а разлози су ЗАПАЊУЈУЋИ! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Sirijska deca
Сиријска деца / Извор: Реутерс

Исламска држава је у Сирији немилосрдно убијала децу тамошњег хришћанског становништва. Док говоримо и пишемо на ову тему у свету страдају деца. Ове секунде, док читате, негде тамо страдају деца. Бивају убијена, умиру од глади, болести. Све је то лако када се ради о некој тамо деци, када није у нашем дворишту.