Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАТЕЈ НИЈЕ УПАО У РЕКУ? Ово су четири сценарија његовог нестанка - сваки леди крв у жилама

21.02.2022. 19:54
Пише:
Србија Данас/Курир
Matej Periš
Матеј Периш / Извор: Матеја Перис Фото - Printscreen-youtube-Srbija Showbizz, МУП Србије

Никоме није јасно!

Потрага за Сплићанином Матејем Перишем у Београду траје већ више од месец и по дана, откако је истрчао из клуба Готик у Бетон хали. Камере су га снимиле последњи пут како прилази Сави код ресторана Саванова, због чега је прочешљана река, али до сада без икаквих резултата. Имајући у виду да свих ових дана тело није испливало, поставља се питање да ли је Периш евенутално отишао другим путем и шта је затим могло да му се догоди? Закључак да је Периш последњи пут виђен на обали Саве, те да се на последњем снимку сигурносне камере види како се спушта до платформе код ресторана Саванова, уследио је након што су полицајци реконструисали видео записе са сигурносних камера локала и објеката поред којих се кретао кобне вечери.

Међутим, како се не види тренутак када Периш заиста улази у Саву, нити се на снимку види било какав покрет који би на то несумњиво могао указивати, остављено је простора за претпоставку да је Периш отишао неким другим путем.

"У ПРАЗНОЈ ПОСТЕЉИ И ХЛАДНОЈ СОБИ..." Потврђено да се на снимку чује глас несталог Матеја Периша (ВИДЕО)

"У ПРАЗНОЈ ПОСТЕЉИ И ХЛАДНОЈ СОБИ..." Потврђено да се на снимку чује глас несталог Матеја Периша (ВИДЕО)

ПЉУСАК У БЕОГРАДУ И ШИРОМ СРБИЈЕ! РХМЗ издао упозорење: Очекује се ЈАК ВЕТАР и пад температуре (ФОТО)

ПЉУСАК У БЕОГРАДУ И ШИРОМ СРБИЈЕ! РХМЗ издао упозорење: Очекује се ЈАК ВЕТАР и пад температуре (ФОТО)

ДА СЕ МАТЕЈ УДАВИО, ИСПЛИВАО БИ ДО САДА - СВЕ СУГЕРИШЕ САМО НА ЈЕДНО! Безбедњак описао потрагу до детаља, ОВО мења ток истраге?!

ДА СЕ МАТЕЈ УДАВИО, ИСПЛИВАО БИ ДО САДА - СВЕ СУГЕРИШЕ САМО НА ЈЕДНО! Безбедњак описао потрагу до детаља, ОВО мења ток истраге?!

Чак ни видео-запис, на ком се наводно види неко како плива или нешто плута на површини воде, иако је потврђена његова аутентичност, није сигуран указатељ да би то могао бити Периш, а у прилог томе да Периш, или макар његов телефон на крају нису завршили у води, говори податак произвођача телефона који каже да, након што се уређај поквасти, максимално пола сата може одавати сигнале базних станица. Матејев телефон лоциран је, два и по сата након што је наводно ушао у воду, у близини Великог ратног острва.

Попео се степеницама у делу који се не види на камери

Када Периш трчећим кораком стигне до ресторана Саванова, његова моторика могла би да укаже на то да је стигао на коначну дестинацију на коју се упутио. Тада више не трчи, већ лаганијим ходом обилази ресторан, а затим се спушта до степеница где, придржавајући се једном руком за ограду на левој страни платоа, силази доле.

Шта се после тога дешавало није познато, а како је снимак лошијег квалитета, не може се тврдити да је уопште ушао у воду, јер се не види никакво померање на површини. Због тога су многи помислили да се Периш поново попео уз степенице али у делу који се не види на камери и да је свој пут наставио даље.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Отмица

Иако је, због свих карактеристика које иначе прате отмице, мало вероватно да га је неко заиста киднаповао, није искључена могућност да се то догодило, макар уколико питате оне који овај случај прате од првог дана.

Уистину, неко би до сада морао да тражи новац за његов откуп, уколико би се овај случај посматрао као "класична отмица", мада имајући у виду да су појединости из Перишевог живота остале у сенци, да ни његови пријатељи нису хтели пред камере, те да се и полиција готово и не оглашава, свакако се не може у потпуности искључити ни ова опција.

Покупио га глисер

Имајући у виду да је последњи кадар полицијске реконструкције тренутак када се спушта на платформу код ресторана Саванова, те да је реч о веома прометном делу Саве, не искључује се могућност да га је неко кобне вечери "покупио" на платформи, а посебно имајући у виду да гости разних кафића, сплавова и клубова на води пристају код објеката који за то имају могућност, неретко кратко бораве у локалу, а затим оду даље својим пловилом.

Такву сцену могао је да види барем једном у животу свако ко се икада задесио на било ком београдском сплаву, због чега није искључено да је и овог пута неко пристао код платформе. Овакав случај није немогућ, посебно јер се само неколико десетина метара ниже налази пристаниште бродова, због чега је река прилично дубока на том потезу.

Такође, ову тезу додатно потпирује и податак да је Периш био скипер у Хрватској, да је на бродовима радио у сезони и да је желео да напредује у тој сфери, као и то да је последња особа са којом се Периш чуо, Сплићанка Маја Сопта, такође из те сфере, те је евидентно да се кретао у тим круговима. Осим тога, интересантан је податак и да је путања којом је Периш трчао идентична оној коју понуди Гугл мапа када се у њу унесу Готик као почетка и Саванова као крајња дестинација.

Желео да нестане

Једна од могућности која се провлачи данима јесте и она у којој Матеј Периш једноставно жели да нестане, да оде без трага и без јављања. Имајући у виду да се ради о одраслој особи, то је могућност коју полиција увек проверава након што заприми пријаву о нестанку неког лица, додуше у случају да је заинтересована да се дубље бави случајем.

Због чега би се Периш одлучио на такав потез, у овом тренутку је тешко одгонетнути, као и то због чега би своју породицу оставио у туги и бризи. И то би била само још једна мистерија у низу када је реч о овом младићу јер су готово сви детаљи о његовом животу, о томе шта се дешавало у Готику, шта га је натерало да трчи, су у измаглици.