Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАТЕЈ ПЕРИШ НАКОН "ГОТИКА" ОТИШАО У ЈАВНУ КУЋУ? Нови ШОК СНИМАК кружи друштвеним мрежама

10.01.2022. 07:36
Пише:
Србија Данас/Информер
Matej Periš
Матеј Периш / Извор: Фото: Друштвене мреже/Гоогле maps/SD Илустрација

Због овог видеа су се претходних дана усијале друштвене мреже.

На Твитеру и другим друштвеним мрежама дели се снимак на коме наводно нестали Матеј Периш из Сплита оргија са две девојке.

ЕКСКЛУЗИВНО ОТКРИВАМО! Матејеви пријатељи након његовог нестанка дошли да узму карте за прославу Нове године

ЕКСКЛУЗИВНО ОТКРИВАМО! Матејеви пријатељи након његовог нестанка дошли да узму карте за прославу Нове године

РЕШЕНА МИСТЕРИЈА, НА СНИМКУ НИЈЕ МАТЕЈ! Огласио се бивши Задругар: "Извињавам се породици Периш"

РЕШЕНА МИСТЕРИЈА, НА СНИМКУ НИЈЕ МАТЕЈ! Огласио се бивши Задругар: "Извињавам се породици Периш"

ПОГЛЕДАЈТЕ ЦЕО СНИМАК ЗА КОЈИ СЕ СУМЊА ДА ЈЕ НА ЊЕМУ МАТЕЈ ПЕРИШ! Да ли је младић којег орално задовољавају две девојке НЕСТАЛИ Сплићанин?

ПОГЛЕДАЈТЕ ЦЕО СНИМАК ЗА КОЈИ СЕ СУМЊА ДА ЈЕ НА ЊЕМУ МАТЕЈ ПЕРИШ! Да ли је младић којег орално задовољавају две девојке НЕСТАЛИ Сплићанин?

ПОРЕД СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ ТРАЖЕ ГА И ОНИ: Не постоји ниједан конкретан траг, нестанак Матеја Периша потпуна МИСТЕРИЈА

ПОРЕД СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ ТРАЖЕ ГА И ОНИ: Не постоји ниједан конкретан траг, нестанак Матеја Периша потпуна МИСТЕРИЈА

Матеј Периш (27) из Сплита, који је у ноћи између 30. и 31. децембра истрчао из београдског клуба "Готик", ушао у ледену Саву и нестао, наводно је снимљен у јавној кући.

На Твитеру и другим мрежама дели се снимак на коме наводно несталог младић из Сплита у неком стану орално задовољавају две девојке. 

Друштвене мреже протеклих неколико дана су преплављене видео-снимком на ком наводно Матеј Периш оргија са девојкама. На снимку, који траје око 40 секунди, види се мушкарац, за кога махом сви на друштвеним мрежама тврде да је Сплићанин, како стоји насред собе у црној мајици и без панталона. Он у руци држи цигарету, док га орално задовољавају две девојке које на себи имају само доњи веш. Док се све то дешава, мушкарац пева песму из музичког спота који је у позадини пуштен на ТВ-у.

Matej Periš
Матеј Периш / Извор: Фото: Нестали Србија

Теорије завере

Због овог видеа су се претходних дана усијале друштвене мреже. Док једни тврде да је на снимку Сплићанин, други сматрају да је то младић који само ликом подсећа на несталог Матеја. Такође, има оних "теоретичара завере" који су устврдили да је Периш заробљен у једној јавној кући у Београду, јер није могао да плати проститутке?!

- Према мојим поузданим информацијама, Матеј је истрчао из локала да би се нашао са девојкама са снимка. Шта се са њим после десило не знам. Да ли је испао проблем због плаћања проституткама или је нешто друго посреди, то је питање за полицију. Верујем да њега негде држе заробљеног, можда чак и у некој јавној кући - написао је на Твитеру један мушкарац.

У међувремену је полиција, која десет дана свакодневно трага за Матејом Перишем, који је према речима његових пријатеља дрогиран истрчао из локала код Бетон хале, преузела споран снимак и он је послат на вештачење.

- Тешко је за сада рећи да ли је на снимку који се појавио на друштвеним мрежама заиста Матеј Периш. Момак са видеа личи на несталог, али чак и да је то Периш, питање је када је и где настао тај видео-клип. Уколико је видео снимљен у Србији, будите сигурни да ће бити откривено ко су девојке са снимка, као и ко је особа која је мобилним телефоном снимала. Сада остаје да се сачека да вештачење буде готово - рекао је извор из истраге.

Подсетимо, прегледом снимака десетина камера са објеката у близини Бетон хале и реке Саве полиција је успела да реконструише куда се Матеј Периш кретао након што је у ноћи између 30. и 31. децембра изјурио из клуба "Готик". На снимцима се види како око 1.40 сати Периш трчи поред Бетон хале ка Карађорђевој улици, а на овом, као и другим снимцима јасно се види да Матеја нико није јурио.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Затим је више камера дуж Карађорђеве улице снимило Сплићанина, који је на себи имао црну мајицу и беле патике. Он је на семафору код Бранковог моста покушао да заустави и уђе у такси. Затим је Периш у 1.47 сати снимљен код зграде "Геозавода", након чега је одмах утрчао у Травничку улицу, где је камера такође забележила његово кретање.

Како је полиција утврдила прегледом снимака, Периш је само минут касније, дакле у 1.48 сати, утрчао у Улицу Браће Крсмановић и ту се сакрио у напуштену зграду, коју су раније користили мигранти.

Матејева девојка: Неко му је сипао дрогу у пиће

Сања, девојка Матеја Периша, у изјави за медије испричала је да се с њим последњи пут чула неколико сати пре него што је нестао без трага, као и да не верује да је кобне ноћи конзумирао дрогу и да ако јесте, њу му је неко сипао у пиће.

- Цело то друштво уопште није у том фазону. А и да јесу, па ко би пренео дрогу преко границе?! У Београду они апсолутно никога не знају, где би то набавили. Матеј ми се јавио у 14.30, када су прешли границу, па у 18 сати, када су ушли у апартман, па у 21.30. На видеу који ми је послао виделе су се три флаше вина, али њих је било седморица. Видело се да су пили црно вино, неки бело, атмосфера је била весела. Седели су и чекали вечеру, ништа посебно - рекла је Сања.

Упао у параноју

- Претпоставља се да се ту склонио, јер је због дроге коју је узео са својим пријатељима упао у параноју и умислио да га неко прогони. Ко зна шта је он ту радио, а даљом анализом свих снимака утврђено је да је Периш у тој напуштеној згради био више од сат времена. Наиме, Матеја су камере ресторана "Саванова" снимиле тек у 2.51. Како се види на том снимку, Сплићанин је прошао поред тог локала, након чега се низ степенице спустио до Саве и, нажалост, после тога му се губи сваки траг - рекао је раније извор из истраге.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Од момента нестанка у потрагу за несрећним мушкарцем укључили су се припадници Речне полиције, ронилачке јединице Жандармерије, пси трагачи, Полицијска бригада. Рониоци су "чешљали" речно дно у близини ресторана "Саванова", а после тога су претраживали још неколико локација низводно ка Бетон хали, ушћу, простор око Великог ратног острва...

Пророчица: Матеј је жив

Пророчица Сандра Скендер из Загреба тврди да се обратила хрватској полицији и понудила своју помоћ у потрази за Матејом Перишем из Сплита. Сандра је на свом Фејсбук профилу написала да је младић жив, да је у неком старом тунелу и да види још много детаља.

- Од тренутка нестанка Матеја Периша видим много детаља. Видим да је у једном тренутку ишао низ степенице и ушао у један велики тунел. Трчао је унутар њега. Колико видим, повредио је ногу. Скренуо је десно у један стари тунел. Видим да је јако стар и у близини је канализација. Ја видим да је он још жив, али није у добром стању - навела је Сандра на Фејсбуку.

Након њене објаве Матејов отац Ненад кратко је прокоментарисао да свако ко сматра да може помоћи у потрази нека се јави српској полицији.