Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

МИСТЕРИЈА КОЈА ВЕЋ 14 ДАНА ТРЕСЕ СРБИЈУ И ХРВАТСКУ: Инспектор ставио тачку на ТЕОРИЈЕ ЗАВЕРЕ о нестанку Периша, ево шта је ПРАВА истина

13.01.2022. 11:10
Matej Periš
Матеј Периш / Извор: Фото: МУП Srbije/Shutterstock

МУП Србије, као и хрватска полиција јуче су званично у јавност изнели детаље о потрази за Сплићанином, коме се сваки траг изгубио у Београду уочи Нове године и тако спречили ширење спекулација и теорија завере

Српска и хрватска полиција јуче су се огласиле поводом нестанка Матеја Периша (27) из Сплита, коме се сваки траг губи у ноћи између 30. и 31. децембра у Београду, где је дошао с пријатељима да прослави новогодишње празник, наводећи да он није жртва насиља, као и да је камера снимила како се приближава води!

ОВО СУ КОБНИХ ДЕВЕТ МИНУТА ЗА МАТЕЈА! Снимци МУП-а бацају потпуно НОВО СВЕТЛО на случај

ОВО СУ КОБНИХ ДЕВЕТ МИНУТА ЗА МАТЕЈА! Снимци МУП-а бацају потпуно НОВО СВЕТЛО на случај

ОВА ДВА ПИТАЊА НАЈВИШЕ МУЧЕ НЕНАДА: Огласио се отац након реконструкције, прокоментарисао НАЈЧУДНИЈИ СНИМАК

ОВА ДВА ПИТАЊА НАЈВИШЕ МУЧЕ НЕНАДА: Огласио се отац након реконструкције, прокоментарисао НАЈЧУДНИЈИ СНИМАК

"НАДАМ СЕ ДА ЋЕ СЕ ВРАТИТИ ЖИВ" Огласио се Игор Јурић о Матеју: Ненад мора да уради ЈЕДНУ СТВАР коју ја нисам

"НАДАМ СЕ ДА ЋЕ СЕ ВРАТИТИ ЖИВ" Огласио се Игор Јурић о Матеју: Ненад мора да уради ЈЕДНУ СТВАР коју ја нисам

Представник хрватске полиције је на конференцији за новинаре у тој држави похвалила колеге из Србије, рекавши да је потрага за Сплићанином на највишем професионалном нивоу, а МУП Србије је објавио саопштење и видео-снимак на ком је реконструисано целокупно кретање Сплићанина од момента када је изашао из клуба "Готик у Бетон хали до момента када се приближио реци на Сава променади.

- Јасно се види да Матеј у 01.43 сата креће из Бетон хале и све сем овога је спекулација. Установили смо да пре њега и после њега нема никога ко би га јурио! Нема интеракцију са другим лицима, осим са таксистом у чији такси је покушавао да уђе. И то је једина интеракција с неким на његовој траси кретања - објаснио је инспектор МУП Србије, који је презентовао реконструкцију младићевог кретања непосредно пре нестанка.

Инспектор је објаснио због чега таксиста ког је Периш зауставио није могао да га повезе.

- Таксиста је имао заказану вожњу и због тога није примио Матеја. Пре и после њега нема кретања лица, ни возила која би довела до било какве индиције да се ради о било чему насилном што се тиче Матејевог кретања. Такође, Матеј није уочен ни у једном другом делу града сем овде и није уочен ни његов повратак на траси кретања - рекао је припадник МУП, па наставио:

- Лоцирањем Матејевог телефона и базних станица, индикативно је кретање једног објекта у Сави. Време и траса кретања објекта у реци се поклапа са кретањем Матејевог телефона. Напомињем време и место се поклапају са Матејем. Прегледан је сав видео-надзор и са новобеоградске стране, као и сав видео-надзор ка Панчевачком мосту, али Матеј није уочен.

Истрага МУП Србије проширена је на Панчево, Смедерево и Пожаревац.

- Потрага и даље траје, не само водотоковима у Београду, него и шире, на обе реке (Сава и Дунав, прим.аут.). Обавештене су и колеге из других управа и свака информација до које они дођу или ми се проверава и дели без обзира колико она била чудна - рекао је он и додао да су камере забележиле како Периш олази до реке, а то време се поклапа и са базним станицама, које су баш у то време ухватиле сигнал Матејевог телефона.

Након 13. дана потраге за несталим Сплићанином, јуче се огласила и хрватска полиција, а на конференцији за медије говорио је начелник Управе криминалистичке полиције Антонио Геровац.

- Координација хрватске и спрске полиције траје од почетка нестанка младића. Истражитељи који раде на случају су најискуснији истражитељи и морам рећи да се ради о правим професионалцима. Укључили су сву потребну технику за потрагу - истакао је Геровац:

- Не постоји рупа у потрази српске полиције! С друге стране, ми ћемо предузети одређене радње у односу на пријатеље, да се појасне одређене недоумице које постоје у делу нестанка. Морам да нагласим да Матеј није жртва насиља. Можемо рећи да је особа која је била одевене као Матеј дошла до воде.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Геровац је додао и да би било неозбиљно спекулисати због чега је Матеј трчао.

- Сви сте видели његово понашањ, а зашто је то тако је непознаница. Снимак из Саве је аутентичан, али нећу улазити у причу да ли је неко пливао или није. Сваки снимак је подложан даљој обради - рекао је Геровац и додао да су претходних дана прегледани сати и сати снимака са надзорних камера у Београду.

Подсетимо, представници хрватске полиције боравили су у Београду, а повод је био нестанак њиховог држављанина. Како су сами истакли, разговарали су са људима који воде истрагу, али и са министром Александром Вулином и предочени су им сви докази о нестанку, те су се они вратили у Хрватску.

Антонио Геровац

Матејеви другови су круцијални извор информација

На јучерашњој конференцији за медије у Загребу Антонио Геровац, начелник Управе криминалистичке полиције, рекао је да су Матејеви другови круцијални извор информација.

- Српска полиција је детаљно с њима разговарала. Не могу да износим детаље када је реч о конзумирању опијата. Што се тиче боравка целог друштва, српска полиција је урадила комплетну реконструкцију за сваки минут боравка у Београду. Хрватска полиција ће предузети одређене радње у односу на пријатеље, да се појасне одређене недоумице које постоје у делу нестанка. Обављаће се с њима разговори док год ми то сматрамо да треба - рекао је Геровац.

Менаџер Готика

Ноторне глупости су речене!

Један од менаџера клуба "Готик", у ком је Периш био са друговима пре нестанка, каже да те ноћи није било никаквих инцидената.

- Матеј и његови пријатељи нису имали ниједну непријатну ситуацију. Ни најмањи инцидент се није десио ни са њима, ни са другим гостима. Чуо сам неке небулозне приче како је Матеј држан у подруму клуба, али, људи, то су ноторне глупости. На снимцима камера се јасно види да је истрчао из клуба - напомиње он.

Озбиљна потрага

Укључени и ПУ Панчево, Смедерево и Пожаревац

МУП Србије јуче је саопштењем истакао да су све сви укључили у потрагу.

- У потрагу су између осталих укључени припадници Полицијске управе за град Београд, којој је нестанак и пријављен, Полицијске испоставе за безбедност на рекама, припадници Жандармерије, Полицијске бригаде, као и припадници полицијских управа Панчево, Смедерево и Пожарева - пише у саопштењу МУП и додао да су преко Интерпола обавештене и полиције земаља у окружењу.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ТРАСЕ КРЕТАЊА МАТЕЈА ПЕРИШЕ *01.43 - Матеј напушта "Готик" и креће из Бетон хале

01.44 - Матеј наставља кретање ка Карађорђевој улици

01.45 - Матеј наставља кретање ка Бранковом мосту

01.46 - Матеј пролази испод Бранковог моста, а на углу Карађорђеве и Црногорске улице зауставља такси

01.47 - Матеј из Карађорђеве улице улази у Травничку

01.47 - Матеј трчи Травничком улицом у правцу реке Саве

01.50 - Матеј трчи и долази до ресторана "Саванова" на променади

01.51 - Матеј трчи око ресторана, па се спушта до воде

02.03 - Ухваћен сигнал мобилног телефона, који је у Сави

02.05 - Објекат који се креће Савом подудара се с Матејом