Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАТЕЈЕВ ОТАЦ ИМА СВОЈУ ТЕОРИЈУ: Сплићанин није својевољно скочио у воду, због ОВОГА је трчао по граду?!

22.02.2022. 07:31
Пише:
Србија Данас
Nenad Periš, Matej Periš
Ненад Периш, Матеј Периш / Извор: Фото: Shutterstock/Printscreen Instagram/matejperis/youtube printscreen/Pink.rs

Потрага за несталим Матејем Перишом се наставља, а његовог оца једно питање мучи

Четрдесет трећи је дан потраге за несталим 27-годишњим Сплићанином Матејем Перишом у Београду. Његов отац Ненад Периш је све ово време у српској метрополи, а од полиције и свих укључених у потрагу, нада се, чека било какве нове информације о свом сину.

"МАТЕЈ ЈЕ У ЖБУЊУ, ИЗА ПАРКИРАНОГ АУТОМОБИЛА": Невероватне тврдње Словенца коме је кристални висак указао где се налази Сплићанин

"МАТЕЈ ЈЕ У ЖБУЊУ, ИЗА ПАРКИРАНОГ АУТОМОБИЛА": Невероватне тврдње Словенца коме је кристални висак указао где се налази Сплићанин

"У ПРАЗНОЈ ПОСТЕЉИ И ХЛАДНОЈ СОБИ..." Потврђено да се на снимку чује глас несталог Матеја Периша (ВИДЕО)

"У ПРАЗНОЈ ПОСТЕЉИ И ХЛАДНОЈ СОБИ..." Потврђено да се на снимку чује глас несталог Матеја Периша (ВИДЕО)

ДА СЕ МАТЕЈ УДАВИО, ИСПЛИВАО БИ ДО САДА - СВЕ СУГЕРИШЕ САМО НА ЈЕДНО! Безбедњак описао потрагу до детаља, ОВО мења ток истраге?!

ДА СЕ МАТЕЈ УДАВИО, ИСПЛИВАО БИ ДО САДА - СВЕ СУГЕРИШЕ САМО НА ЈЕДНО! Безбедњак описао потрагу до детаља, ОВО мења ток истраге?!

- Надам се да ћемо наћи Матеја. Молим се Богу да буде жив. Спреман сам на сваку истину. И зато је. Верујте ми, живим за данас. Не живим ни за сутра, нити за јуче. Молим се Богу за сутра, а живим за данас. Да се ​​то деси данас, да дођем код њега данас, да га видим данас. Када кажем да сам спреман, онда мислим да сам верник и нека тако буде оно што је Бог одлучио. Тешко ми је и тешко могу да прихватим, лош крај, али у том смислу сам спреман. Молим се Богу и надам се да ћу Матеја одвести кући, да седне поред мене у ауто - рекао је Ненад Периш недавно.

Кључно питање

Истрага о његовом нестанку, иако дуга и опсежна, још није дала одговоре на сва питања. Један од кључних разлога је зашто је Матеј у ноћи са 30. на 31. децембар истрчао на улице Београда из Готик клуба.

- Разлог напуштања локала је, по мом мишљењу, важно питање. Требало би да да одговор на питање где је Матеј отишао и на крају, ако Бог да, где је Матеј стигао. Мислим да је то кључно питање да је после тог такси снимања јасно да је хтео негде да иде, у то сам уверен. Наравно, полиција и сви њени припадници раде на расветљавању не само тог тренутка, већ и свих других момената. Они ништа не искључују - рекао је Матејев отац и открио шта би могао бити разлог његовог изненадног одласка из клуба.

- Пало ми је на памет да одем у стан. Новац који је био у стану. Можда му је требао новац да упозна некога. Не знам са ким, није ни са ким разговарао на мобилни. Да ли је био у некој комуникацији у кафани, не знам, хтео је да упозна некога. Не знам, стварно не знам. И то је та енигма која ме мучи. Кажем, мислим да је хтео негде да дође, да стигне. То ми показује ситуација са таксијем. Штета што није био слободан да вози - рекао је Матејев отац.

"Сигурно није скочио у воду"

Уверен је да Метју није намерно скочио у воду. То руши теорију која се недавно појавила, када је српски приватни детектив испричао како га је контактирао младић из Сплита који је мислио да се ради о опклади у Матејевом тиму.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Сигурно није скочио у воду. Као родитељ, не мислим да је апсолутно скочио у воду. Да ли је могао да се оклизне? Да је могао, да је прескочио ту ограду, слетање би било на падини за коју мислим да би могла бити испод 60 степени. Да ли је могао да се оклизне, удари...? Да ли је то све тачно, не могу да кажем. Али да је намерно скочио у воду, апсолутно не верујем. Да је из неког разлога хтео да скочи у воду, могао је то да уради испред шанка из којег је изашао. Тако да ми то апсолутно не пада на памет и дозволите ми да кажем као родитељ да не верујем у то - рекао је Периш.

"Нисам имао примедби"

Он је одбацио и бројне спекулације које се појављују у истрази. Посебно онај да је Метју конзумирао дрогу.

- Имам проблем. Тако да ме ништа не може толико узнемирити. Постоје и неке полуинформације које су, најблаже речено, збуњујуће, које могу донети бол некоме што их чита, мојој породици и пријатељима. Рећи ћу само да Бог никоме није дао да буде у овој позицији у којој се налазим и да доживи како то изгледа.

- Апсолутно познајем своје дете и верујем му. Апсолутно му верујем и сходно томе уопште ме није брига шта пишу. Истина ће доћи и само ће ме истина довести до мог Матеја. Не кривим никога. Немамо информације које сви чекамо, а ту је Метју. Истина је и да немамо никакве додатне чињенице које би нас могле довести до коначне ситуације и коначног одговора. И то је оно што ствара неизвесност на коју немам одговор - рекао је Ненад Периш.

"Не бих му ништа рекао, само бих га загрлио"

- Прокоментарисао је и свој однос са сином и испричао какав је. „Матеј је момак коме сам ја као отац пожелео све најбоље, нисам имао примедбу нити да му кажем ’немој овако’. Тата увек жели боље, ја гледам на свет другачије од њега. Био је то момак који је завршио факултет, отишао из Сплита у Загреб, сам решио стамбено питање, дошао до краја, наравно, уз нашу подршку и жељу. Није му било тешко да ради цело лето од петог до десетог месеца. Имао је девојку. Не знам шта да ти кажем. Момак који је потпуно нормалан. Као отац могу рећи да је пристојан. Тешко ми је да причам о томе - рекао је Ненад Периш о свом сину.

Затим је кроз сузе открио шта би урадио да се Матеј појави. "Не бих му ништа рекао. Само бих га загрлио и то би било то. Не треба ми ништа говорити, само да дођем", закључио је отац.