Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КАМЕРЕ ЗАБЕЛЕЖИЛЕ ЧУДАН ДЕТАЉ Емилије нема већ осам дана, породица очајна - мистерија њеног нестанка дрма Србију (ФОТО)

20.04.2023. 12:42
Пише:
Србија Данас/Блиц
Emilija Jovanović
Емилија Јовановић / Извор: Фото: Друштвене мреже/Нестали Србија

Изашла је из куће и од тада јој се губи сваки траг

Девојчица Емилија Јовановић (14) из Ћуприје је нестала прошле недеље у ноћи између среде и четвртка, а о њој још увек нема никаквих нових информација. Како се сазнаје од оца девојчице, полиција испитује сваки траг али безуспешно.

Једна камера је забележила како девојчица улази у улицу, али се не види да Емилија излази из те улице!

"СТРАХУЈЕМ ОД НАЈГОРЕГ!" Болан вапај мајке нестале Емилије (14) из Ћуприје

"СТРАХУЈЕМ ОД НАЈГОРЕГ!" Болан вапај мајке нестале Емилије (14) из Ћуприје

"МОЛИМ СВЕ СУГРАЂАНЕ..." Болан апел мајке нестале Емилије (14) - ако сте је видели, одмах се јавите!

"МОЛИМ СВЕ СУГРАЂАНЕ..." Болан апел мајке нестале Емилије (14) - ако сте је видели, одмах се јавите!

СРБИЈА НА НОГАМА: Нестала Емилија (14), ушла у аутомобил и од тада јој се губи сваки траг

СРБИЈА НА НОГАМА: Нестала Емилија (14), ушла у аутомобил и од тада јој се губи сваки траг

Подсетимо, Емилија (14) је нестала у ноћи између среде и четвртка када је изашла из своје куће у Ћуприји, а нема је већ 8 ноћи.

Из ПУ Јагодина потврдили су да потрага за девојчицом и даље траје.

- Полиција интензивно тражи девојчицу - рекли су из ПУ Јагодина.

Камера уочила Емилију

- Сваки траг који су имали су испитали, али све је испало ћорсокак. Испитане су њене другарице, све како иде по процедури - прича Милан, отац девојчице.

Emilija Jovanović
Емилија Јовановић / Извор: Фото: Нестали Србија

Како каже, постоји један чудан детаљ, који су забележиле надзорне камере.

- Комшијска камера је забележила, види се траг како је Емилија ушла у улицу, али се не види да је изашла из ње, то је веома чудно. Прошло је већ 8 ноћи, она никада раније није излазила из куће - испричао је отац детета.

Изашла је из куће и од тада јој се губи сваки траг

Како је раније испричала њена мајка Наташа, полиција још нема ниједан траг о несталој девојчици и породица моли све грађане да, уколико имају неку информацију, јаве органима реда.

Nataša majka nestale Emilije
Наташа мајка нестале Емилије / Извор: Фото: Printscreen ТВ Прва

- Молим београдску полицију, војску и све који могу да нам помогну. Полиција не може да нађе дете, немају информацију - испричала је кроз плач Наташа.

Девојчица је висока 160 центиметара, има 50 килограма, браон очи и косу. Породица моли све који имају било какву информацију да обавесте полицију.

"Девојчица је угрожена"

- Наши људи из организације су били у контакту са оцем девојчице, знамо да је нестала, и поделили смо апел. У контакту смо и са људима из МУП, засигурно знамо да се она интензивно тражи - испричао је раније Игор Јурић из Центра за несталу и злостављану децу.

Емилије нема већ пуних осам дана, а временски период који протиче од тренутка нестанка указује на озбиљност ситуације. Када су у питању деца, није важно да ли су отишла сама од куће или под неким другим околностима, већ је веома важно да се за девојчицом активно трага.

- Говори нам да је то сада већ озбиљна ситуација, девојчица је угрожена без обзира да ли је она отишла својевољно или је жртва кривичног дела. Често се дешава да деца несвесно одлазе самовољно и онда постају жртве сексуалног злостављања. Ако је неко дете и неколико пута одлазило од куће, треба да исто тражимо као први пут и схватимо озбиљно - истиче Јурић.

Igor Jurić
Игор Јурић / Извор: Фото: Printscreen Курир ТВ

Испитано и одељење у које иде девојчица

Мајка нестале девојчице свакодневно објављује апеле, а како је навела, група грађана Ћуприје се организовала и ишла у потрагу за девојчицом. Такође, она је замолила и да мештани провере своје викендице у Ћуприји.

Мајка девојчице редовно иде у полицију како би проверила како напредује потрага за девојчицом.

- Она се искрала из куће, ујутру сам видела да је нема. Детета ми нема недељу дана, шта да мислим, шта једна мајка може да мисли - рекла је Наташа.

Како каже она, полиција је испитала све који би могли да имају било какве информације, међу којима су и Емилијини другари из одељења. Испитане су и све њене другарице, али нико до сада није пружио информацију која би помогла да се пронађе ова четрнаестогодишња девојчица.

Како истиче Јурић, тренутно је најважније да се девојчица заштити.

- Јако је важно да се заштити сама жртва, да се не пишу сензационални наслови и да се сарађује са полицијом. Надам се да ће изаћи и сама полиција у јавност и поделити информацију јер ће се тако помоћи и медијима и јавности који желе да учествују у потрази - наводи Јурић.

Подсетимо, Игор Јурић се већ годинама бори за увођење Амбер алерт система, који ће ступати на снагу одмах по нестанку детета. МУП је прихватио увођење овог система и почетак се очекује већ ове године.

- Ради се интензивно на увођењу система, имали смо два састанка радне групе, очекујемо трећи. До 1. новембра систем треба да буде уведен, то је потписом потврдио и сам министар полиције Братислав Гашић - рекао је Јурић.