Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МИТОВИ О НАЈСТАРИЈЕМ ЗАНАТУ: Како изгледа патња жена примораних да продају сопствено тело!

29.11.2020. 10:45
Пише:
Србија Данас
Prostitucija
Проституција / Извор: Профимедиа/илустрација

Пет лажи о проституцији

Проституција се данас одвија у разним облицима. Постоје бордели, улична проституција, ескорт услуге, сексуални туризам и други видови проституције.

ШАБАЧКИ РЕСТОРАН ЛЕГЛО ПРОСТИТУЦИЈЕ: Власница тукла девојке, узимала им документа и морила их глађу? (ФОТО)

ШАБАЧКИ РЕСТОРАН ЛЕГЛО ПРОСТИТУЦИЈЕ: Власница тукла девојке, узимала им документа и морила их глађу? (ФОТО)

ПОЛИЦИЈА ИХ ЗАТЕКЛА НА ГОМИЛИ! Откривен ланац проституције у Шапцу?

ПОЛИЦИЈА ИХ ЗАТЕКЛА НА ГОМИЛИ! Откривен ланац проституције у Шапцу?

САСЛУШАН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА БОЈАНОВО УБИСТВО! Ево како се бранио егзекутор из Белвила

САСЛУШАН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА БОЈАНОВО УБИСТВО! Ево како се бранио егзекутор из Белвила

Особа која продаје сексуалне услуге се зове проститутка. Овим послом се углавном баве жене чијим се услугама служе мушкарци који су самци, жељни пустоловине или су једноставно знатижељни. Но у мањини се проституцијом баве и мушкарци, чије услуге из истих разлога користе жене или геј мушкарци. Уз женске проститутке често иду и ''заштитници'' (макрои) који од њих често узимају 50 одсто зараде а каткад се у екстремним случајевима користе и насиљем и уцјенама. Контакт са проституцијом се сматра друштвено неприхватљивим.

Жене које се добровољно баве проституцијом то углавном раде због новца. Врло мален број отпада у тој категорији на оне које то раде јер су нимфоманке, жељне пустоловине или освете над родитељима.

Prostitutka
Проститутка / Извор: Профимедиа/илустрација

Проституција је злочин без жртава

Најчешће навођена одбрана, од стране заговорника легализације проституције, јесте да је то злочин без жртава. Од укупног броја одраслих жена које се баве проституцијом, 82 одсто жњих су физички злостављане, 83 одсто жена су доживеле претње оружјем, 68 одсто их је силовано у току рада, 84 одсто њих пријављене су као тренутни или бивши бескућници, а 68 одсто испитаних жена у 9 земаља испуњавају критеријуме за клиничку дијагнозу посттрауматског стресног поремећаја (ПТСП).

Проституција је слободан избор који праве одрасле особе

Заговорници проституције тврде да жене треба да имају право да зарађују користећи сопствено тело. На папиру, аргументи могу да делују веродостојно, али реалност проституције прича другу причу. Истраживање направљено на узорку од 169 жена, које се баве проституцијом, показало је да је просечна старост у тренутку када су први пут продате за секс 14 година, 75 одсто њих су биле злостављане као деца, 58 одсто их је било нападнуто, а поразних 92 одсто жена је рекло да би престале да се баве проституцијом, када би могле то да приуште.

Ниједна млада девојка, док одраста, не сања о томе да ће је куповати и нападати непознати мушкарци сваке ноћи.

Уколико се проституција легализује, била би сигурнија

Без обзира на статус проституције (легална, илегална или декриминализована) или њену физичку локацију (ноћни клуб, салон за масажу, улица, пратња/кућа/ хотел), проституција је изузетно опасна за жене. Убиство је чест узрок смрти ... " Заправо, 37 одсто купаца секса мисли да су, када приме новац за секс, жене у обавези да ураде шта год купац жели.

prostitucija
проституција / Извор: Профимедиа/илустрација

Проституција спречава силовање

Неки погрешно сматрају да проституција спречава силовање. Али, с обзиром на то да је просечна старост уласка у "живот" између 11-14 година - куповина секса је често силовање детета. А, чак и када је жена која се купује одрасла, она вероватно трпи бруталности годинама. У ствари, скоро трећина купаца секса рекла да анкетарима да су се ствари које су тражили од жена у проституцији постепено мењале и прерасле у насиље, укључујући више садомазохистичких сексуалних чинова и аналног секса.

Један мушки купац секса је изјавио, "Лакше ми је када их третирам горе." Ови људи постају све више насилни, и све склонији силовању, јер виде жене све више и више као објекат који се користи да се задовоље њихове пожуде.

prostitucija
проституција / Извор: Профимедиа

Проституција помаже женама да остваре приход

Мултимилијардерска секс индустрија остварује огроман профит, али најчешће, девојка која се купује и продаје за секс сваке ноћи не види ништа од тога. Огромна већина жена укључених у уличну проституцију живи у сиромаштву, често су без крова над главом, и користе дрогу и алкохол као начин да отупе.

Процене процента жена које су под контролом макроа крећу се око 90 одсто. У једној студији, 80 одсто макроа рекло је да девојке и жене не задржавају ништа од новца који зараде, јер на тај начин макрои "задржавају контролу" над својим девојкама.