Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

MOZZART ЛИДЕР И НА ПОЉУ ХУМАНОСТИ

27.12.2022. 15:55
Promo
Промо / Извор: Фото: Mozzart

Добро је познато да је компанија Mozzart регионални лидер у приређивању игара на срећу, а уз њено име равноправно стоји и епитет лидера на пољу хуманости.

Само током 2022. године донирано је више од 100 милиона динара у хуманитарне сврхе. Уз Mozzartovu асистенцију помоћ је стигла на адресе бројних појединаца, здравствених и културних установа, хуманитарних организација и удружења, спортских kolektiva...Organizovane су бројне хуманитарне утакмице и турнири, подржане манифестације од културног значаја, а настављено је и са сталним акцијама по којима је компанија препознатљива дуги низ година. Уз Mozzartovu подршку, идеје младих стартап тимова лансиране су у универзум, бројне предузетнице су реализовале своје бизнис планове, различити делови Србије добили су терене на којима ће стасавати будући кошаркашки асови, бројни аматерски клубови заблистали су у новим дресовима а првих 50 рукавица за слепе у свету донирано је у нашој земљи захваљујући овој компанији. 

„У години за нама били смо подршка свима којима је то потребно – спортским клубовима, младима који сањају велике снове, хуманитарним организацијама, здравственим установама... Наставићемо истим темпом и следеће године како бисмо задржали водећу позицију на табели хуманости”, истакао је Борјан Поповић, директор корпоративних комуникација компаније Mozzart.

Mozzart
Mozzart / Извор: Фото: Промо

ПОДРШКА МЛАДИМА

У сарадњи са Универзитетом у Београду, компанија Mozzart осмислила је и реализовала јединствени акцелератор програм Универзум, у оквиру којег су светлост дана угледали пројекти о којима ће се тек причати. Изабрани стартапови освојили су грантове у укупном износу од 25.000 евра, добили обезбеђен простор и менторску подршку, као и прилику да презентују своје идеје потенцијалним инвеститорима. Подршка је стигла бројним младим успешним појединцима који већ освајају светску сцену. На самом врху листе Mozzart талената нашла се тенисерка Петра Дрезгић која је добила подршку у успону ка врху WTA листе, затим саксофонисткиња Кристина Васић која је каријеру започела са само седам година, а у своју биографију већ уписала и наступ са чувеним тенором Пласидом Домингом, као и џокеј Јелена Живковић која самостално одржава велико имање код Тополе и учествује на коњичким тркама по целој земљи. 

РОДНА РАВНОПРАВНОСТ

За штићенице Сигурних кућа почетком године организован је одлазак на представу „Поткровље”, а осим Сигурне куће у Београду, којој Mozzart пружа финансијску подршку сваког месеца, упућене су и донације другим установама овог типа. Више од 50 жена у Сигурним кућама у Београду, Новом Саду, Сремској Митровици, Панчеву, Зрењанину, Нишу и Врању од Mozzarta је добило онлајн курсеве плетења, декупажа, израде накита, хеклања и пустовања вуне како би их економски оснажио.

Mozzart
Mozzart / Извор: Фото: Mozzart

КУЛТУРА

Компанија Mozzart је у главној подели и када се друштвена одговорност „поставља" на сцену и филмско платно. Са Београдским драмским позориштем потписан је протокол о стратешкој сарадњи, а осим подршке даскама које живот значе, Mozzart је имао значајну ролу и на снимању бројних серија. 

Mozzart
Mozzart / Извор: Фото: Mozzart

ХУМАНИТАРНИ ТУРНИРИ 

Одржан је велики број спортских догађаја са хуманитарним карактером у сарадњи са бројним клубовима и организацијама. Једна од акција, Mozzart Кош за срећу, организована је на Калемегдану и окупила је велики број познатих личности, које су подељене у два тима играле за заједнички циљ – прикупљање новца за изградњу новог дома породице Стојићевић из Пећинаца. Уз помоћ хуманитарног турнира Mozzart Кош за Огија прикупљен је преостали износ потребан за лечење Огњена Капате.

Mozzart
Mozzart / Извор: Фото: Mozzart

БЕСПЛАТНЕ ШКОЛЕ СПОРТА 

У оквиру Mozzartovog пројекта Бесплатне школе спорта велики број деце је потпуно бесплатно тренирао своје омиљене дисциплине – од шаха преко рукомета, кошарке, одбојке, фудбала... Компанија Mozzart је подржала и кошаркашки камп Жељка Ребраче, голмански камп Милана Борјана и фудбалски камп Дејана Станковића и пружила прилику великом броју младих талената да спортске вештине усавршавају и уче од својих идола. 

СТО ТЕРЕНА ЗА ЈЕДНУ ИГРУ

Наша чувена акција „Сто терена за једну игру“ ближи се спектакуларној завршници. Почетком године терен код „Арене” понео је име великог Душана Дуде Ивковића. Након тога, Mozzartov караван се упутио за Краљево где су Василија Васу Мицића дочекали бројни суграђани на терену отвореном у част двоструког МВП-а Евролиге. Са новоотвореног Mozzartovog терена на Вождовцу испраћен је и актуелни капитен кошаркашке репрезентације Владимир Лучић, а у Новом Саду дочекана је златна баскет репрезентација на терену посвећеном њима и земљи баскета. Компанија Mozzart је и свим грађанима пружила прилику путем наградне игре да се јубиларни 95. терен отвори баш у њиховом крају, а студент Филип Илић је победио и својој родној Жагубици донео нови терен.  

ДОНАЦИЈЕ 

Као и претходних година помоћ од Mozzarta стигла је на адресе бројних институција, организација, удружења  и појединаца. Сектору за ванредне ситуације МУП-а дониран је хидраулични развални алат за спасавање људи из саобраћајних незгода, а подршку су добили и стрелци спортске јединице МУП-а. Првих 50 рукавица за слепе у свету донирано је у нашој земљи захваљујући Mozzartu.

MOZZART БЕТ СУПЕРЛИГА

Као ексклузивни партнер Фудбалског савеза Србије и насловни спонзор Суперлиге и Прве лиге Србије, Mozzart је по први пут увео хуманитарни сегмент у домаће првенство. Сваке недеље најбољи играч кола награђиван је новчаним износом који прослеђивао организацији или појединцу по избору, а награде су стизале и на адресе играчима месеца, који су их такође преусмеравали у хуманитарне сврхе. 

ЕКОЛОГИЈА

Спајајући љубав према спорту и екологију, Mozzart је ове године био насловни спонзор све три Инвицтус challenge ОЦР трке. Осим надметања на стази, Mozzart је организовао и ЕЦО challenge у којем су запослени чистили Петроварадин, потом се једрилица са називом ове компанија отиснула на Дунав како би очистила приобаље Штранда, а у завршници су фрушкогорске птице добиле нове домове које је направио Mozzart тим. Кућице за птице су прављене уз помоћ сарадника из удружења Сотско језеро којем је Mozzart упутио финансијску подршку за уређење овог нетакнутог дела природе.