Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАЈБОЉА И НАЈСКУПЉА СРПСКА РАКИЈА СЕ ПРОДАЈЕ НА АУКЦИЈИ! По почетној цени од 2.000 ЕВРА!

22.10.2023. 23:13
Пише:
Промо
Emperus
Емперус / Извор: Фото: Емперус

На Смотри најбољих српских шљивовица 2023. године, у конкуренцији 99 различитих шљивовица, Емперус Ресерва Антица, проглашена је за Најбољу српску шљивовицу.

Емперус Ресерва Антица је, према речима проф. др Нинослава Никићевића, највећег експерта у Србији за јака алкохолна пића, најбоље оцењени дестилат српске шљивовице у последњих 40 година.

Безвременска елеганција и изванредан квалитет долазе заједно у флаши Емперус Ресерва Антица, која је произведена у ограниченој серији од само 954 боце.

- Породична дестилерија Емперус, која је произвођач званично најбоље српске шљивовице и најбоље српске дуњеваче, је покренула аукцијску продају прве боце ове шљивовице, старе 30 година - започиње разговор Марко Станковић, директор дестилерије Емперус.

rakija
ракија / Извор: Фото: Емперус Ресерва Антица

Станковић истиче да је после више деценија љубоморног чувања шљивовица у својој породичној ризници, у Емперус Дестилерији одлучено да се учине доступним свим љубитељима врхунске ракије.

- Донета је одлука да се излазак, како на домаће, тако и на светско тржиште, започне аукцијом Прве боце савршенства, како је названа прва од 954 боце шљивовице Емперус Ресерва Антица.

Аукциона продаја Прве боце савршенства ће бити међународног карактера и у ту сврху су у Емперус Дестилерији урадили промотивни спот.

ЕМПЕРУС Ресерва Антица - The фирст Bottle оф Перфецтион

- Емперус Ресерва Антица је зелено-маслинаста купажа четири дестилата, произведених 1992. и 1993. године, искључиво од старих аутохтоних ракијских сорти шљива, које јој дају и њен типичан мирис. Ова ракија је резултат пажљиво одабраних сорти, стручне дестилације и дугогодишњег одлежавања у бурадима од храста китњака са српских планина. Њена богата и комплексна арома носи печат старих аутохтоних сорти шљива - пожегаче и ранковаче – објашњава Станковић и додаје:

- Емперус Ресерва Антица је на укусу пуна, мирна и хармонична, са израженим нотама ванилина и сувог воћа. Завршница је дуга, топла и мека, вишеслојна и изванредно уравнотежена. Због дугогодишњег одлежавања у храстовим бурадима, ова ракија се пије на собној температури, превасходно као аперитив.

burad
бурад / Извор: Фото: Емперус Ресерва Антица

Такође, из дестилерије додају да је Емперус Ресерва Антица поносно освојила многе шампионске титуле за квалитет на разним престижним манифестацијама, али њен највећи тренутак дошао је на Смотри најбољих српских шљивовица 2023. године, где је у конкуренцији 99 различитих шљивовица проглашена за Најбољу српску шљивовицу.

Ова награда потврђује њену изузетност и статус нечега посебног у свету ракија.

Такође, Емперус Ресерва Антица поседује јединствени Сертификат о радиокарбонском датирању издат од стране СУЕРЦ-а (Scottish Университиес Енвиронментал Research Центре) у Глазгову.

Анализе су потврдиле да је ова ракија произведена пре 30 година са високом вероватноћом од 99,7%, додајући дубину и аутентичност њеном наслеђу.

Професор др Нинослав Никићевић, ауторитет у свету јаких алкохолних пића, дао је овој ракији највишу оцену у својој досадашњој каријери - 19,90, док је међународна комисија оцењивача на Вождовим данима ракије 2023. године дала просечну оцену од 19,66, што је чини најбоље оцењеном српском ракијом икада.

На свету постоји ограничен број ових ракија, укупно само 954 боце и свака боца је нумерисана.

Ових дана, стављена је на аукцију прва боца Емперус Ресерва Антица ракије, у посебном паковању, које чини кутија са ознаком 1/954.

Emperus
Емперус / Извор: Фото: Промо

- Будући да представља врхунски производ српске традиције, Емперус Ресерва Антица ракија је стављена на аукцију, са почетном ценом од 2.000 евра што ће некоме пружити јединствену прилику да постане власник овог ексклузивног дела српске културне баштине и уметности дестилације. ЕМПЕРУС Ресерва Антица није само ракија, већ права уметност у чаши - закључује Марко Станковић.

У Емперус Дестилерији истичу да је њихова мисија представити српску ракију широм света и поставити је на место које она заслужује – уз раме са најпознатијим светским јаким алкохолним пићима.

Ова дестилерија чува традицију и производи ракију од најбољих плодова из својих воћњака, а бренд ЕМПЕРУС је синоним за производњу ракије највишег квалитета!

Поред Емперус Ресерва Антица, дестилерија Емперус производи и прву и за сада једину српску ракију са сертификованом географском ознаком по директивама ЕУ – ЕМПЕРУС Шумадијска шљивовица.

 

Конзумирање и продаја алкохола је забрањена малолетним особама. Прекомерно конзумирање алкохолних пића доводи до озбиљних здравствених ризика.