Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Наставља се еколошка акција: 200 младих садница стигло и у Бачку Паланку (ФОТО/ВИДЕО)

26.03.2022. 11:35
Пише:
Промо
Bačka Palanka
Бачка Паланка / Извор: Фото: Меридиан/Немања Дедовић

Донацијом 200 садница стабала липе и јавора општини Бачка Паланка настављен је пројекат озелењавања Србије, који компанија Меридиан спроводи у партнерству са Министарством заштите животне средине.

Представници компаније Меридиан, директор Вук Динчић и шеф маркетинга Дамјан Стаменковић, уручили су саднице председнику општине Бачка Паланка Браниславу Шушници и председнику Скупштине општине Милану Чавићу, у присуству шефице кабинета и посебне саветнице у Министарству заштите животне средине Саре Павков.

Павков је захвалила компанији Меридиан што је препознала значај пошумљавања и озелењавања и што спроводи ову друштвено одговорну акцију.

ХУМАНОСТ НОВОСАДСКЕ БАЛЕТСКЕ ШКОЛЕ: Прилози прикупљени на ТРИ КОНЦЕРТА намењени ДЕЧЈОЈ БОЛНИЦИ

ХУМАНОСТ НОВОСАДСКЕ БАЛЕТСКЕ ШКОЛЕ: Прилози прикупљени на ТРИ КОНЦЕРТА намењени ДЕЧЈОЈ БОЛНИЦИ

Крагујевац: Почели радови на санацији фасаде зграде са атласима

Крагујевац: Почели радови на санацији фасаде зграде са атласима

НЕВЕРОВАРНО ОТКРИЋЕ НИШКИХ АРХЕОЛОГА! Пронашли ГРОБНИЦЕ ИЗ АНТИКЕ у насељу Јагодин мала

НЕВЕРОВАРНО ОТКРИЋЕ НИШКИХ АРХЕОЛОГА! Пронашли ГРОБНИЦЕ ИЗ АНТИКЕ у насељу Јагодин мала

- Министарство из којег долазим је посвећено пошумљавању и озелењавању, а у току прошле године је, уз суфинансирање министарства, засађено више од 150.000 садница широм Србије. Подржали смо и еколошку кампању компаније Меридиан, јер нам је значајна и свака иницијатива која долази из приватног сектора. Данас смо у општини Бачка Паланка, којој су дониране саднице липе и јавора. Ова општина последњих година предузима значајне кораке како би унапредила стање животне средине, и зато ме радује што су препознати и од компаније Меридиан и што су део ове зелене акције – рекла је Павков.

Општина Бачка Паланка убрзано ради на унапређењу еколошких стандарда, а акција је значајан допринос у остварењу тог циља, истакао је директор компаније Меридиан Вук Динчић.

Meridian akcija mladih
Меридиан акција младих / Извор: Фото: Меридиан/Немања Дедовић

- Поносни смо што је пројекат наше компаније и Министрарства заштите животне средине стигао и у овај део Србије. Дрвореди липе и јавора које смо данас донирали биће својеврсна зона здравља и место где ће се окупљати будући спортисти и заљубљеници у природу. Бачка Паланка је једна од пет локалних самоуправа у којима спроводимо акцију садње у првој фази, у којој ћемо донирати више од 1.000 садница – рекао је Динчић.

Подсетимо, протеклих недеља општини Бела Црква дониране су 133 саднице липе, а граду Кикинда 130 садница. Тако је и формално започета акција садње у укупно пет локалних самоуправа, коју спроводи компанија Меридиан у сарадњи са Министарством заштите животне средине, са циљем унапређења квалитета животне средине.

Акција ће у наредним данима обухватити Нови Сад и Суботицу. Како кажу у компанији, ово је само прва фаза, а у наредне три године наставиће се акције садње. Предвиђена је и донација значајних средстава локалним самоуправама за потребе планског уређења земљишта и терена на којима ће бити формирани бољи услови за "више кисеоника" за будуће генерације.

Merididan ekološka akcija
Меридидан еколошка акција / Извор: Фото: Меридиан/Немања Дедовић

ЗЕЛЕНА АГЕНДА

Серија друштвено одговорних пројеката и активности Меридиана више од две године не заустављају се нити једног јединог дана, како у Србији тако и у више од 30 захтевних тржишта ЕУ и света у којима компанија послује. Велики пројекат пошумљавања Србије део је Меридианове компанијске "зелене агенде", која још од 2020. на свим уплатним местима у Србији и региону користи најсавременије пречишћиваче ваздуха, конструисане у складу са Директивом ЕУ 125/2009 о условима квалитета ваздуха у затвореним просторијама и највишем еко-стандарду на целом континенту - ЦЕН 14511.

ЧЛАН "КЛУБА 900" СВЕТСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ПРИВРЕДНИХ КОМОРА

Велики друштвени допринос и вишегодишњи волонтерски ангажман компаније Меридиан препознала је домаћа и европска пословна заједница па је тако СМЕ Сертификат ПКС за 2021. годину још једном додељен овој компанији. У питању је највиши европски стандард пословања који додељује Светска федерација привредних комора (ICC-WCF), чиме је Меридиану потврђен највиши европски ранг – још једну пословну годину завршава рангиран међу 900 најугледнијих компанија ЕУ. Сертификат се додељује за испуњених шест група критеријума и највиших стандарда пословања – одржив пословни модел, финансијска транспарентност, највиши кредитни рејтинг, однос према запосленима, очување животне средине и брига о локалним заједницама.