Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"НАТО ПОНОВО НАПАДА СРПСКУ ДЕЦУ, ЗА ТО ПОСТОЈЕ ДВА РАЗЛОГА" Бивши обавештајац РАЗОТКРИО Запад, а грађанима упутио ЗЛАТАН САВЕТ

16.05.2022. 18:46
Пише:
Србија Danas/Alo.rs
NATO
НАТО / Извор: Shutterstock

Да ли је Србија заиста угрожена безбедносно и колико је реална опасност од бомбашког напада одговара бивши припадник Службе државне безбедности Божидар Спасић.

Непрестане дојаве о бомбама узнемиравају свакодневно јавност и становништво широм градова Србије. Тако смо у претходних неколико недеља имали прилике да видимо евакуације деце у преко стотину школа, посетилаца тржних центара, музеја, зоолошког врта и бројних других истакнутих и стратешки важних објеката.

Да ли је Србија заиста угрожена безбедносно и колико је реална опасност од бомбашког напада одговара бивши припадник Службе државне безбедности Божидар Спасић.

ПРОВЕРАВАЈУ СЕ ДОЈАВЕ О БОМБАМА: Списак објеката дугачак, полиција контролише критичне локације

ПРОВЕРАВАЈУ СЕ ДОЈАВЕ О БОМБАМА: Списак објеката дугачак, полиција контролише критичне локације

ХИТНО ЕВАКУИСАНО МИНИСТАРСТВО У БЕОГРАДУ: Нова дојава о бомби - полиција на терену

ХИТНО ЕВАКУИСАНО МИНИСТАРСТВО У БЕОГРАДУ: Нова дојава о бомби - полиција на терену

НОВА ДОЈАВА О БОМБИ У БЕОГРАДУ! Весић: Очигледно да се против Србије води сајбер рат

НОВА ДОЈАВА О БОМБИ У БЕОГРАДУ! Весић: Очигледно да се против Србије води сајбер рат

- Ми смо очекивали, који се бавимо овом проблематиком да ће доћи до ширења овог таласа пријављивања такозваних лажних бомби. Прималац, односно држава зна да бомбе нема, али то је једна процедура која мора да се испоштује и у том смислу, у овом моменту, ми процењујемо да не постоје реалне опасности по Србију због чињенице да је држава предузела адекватне мере безбедности, ради се о такозваној тоталној безбедносној провери свих објеката, лица, укључене су све могуће камере, агенти су на терену... – наводи Спасић.

НАТО стоји иза дојава о бомбама

Саговорник каже да иза дојава стоје обавештајне службе повезане са НАТО.

- Ту се ради о обавештајној служби и лажно пријављивање бомби има само за циљ да се психолошко-пропагандно узнемирава један део становништва, тачније Србија. Управо због чињенице које сметају западним службама претпостављам готово са стопостотном сигурношћу да то долази и усмерава се од стране НАТО служби. Нема ни говора о томе да у овом моменту у Србији може бити постављена нека бомба - каже Спасић.

НАТО поново напада српску децу

Како наводи саговорник, грађани су узнемирени и то је оно што је НАТО пакт хтео.

- Имате ситуације да уђете у тржни центар не знате ни да ли ће вас неко избацити. Оно што је најгоре нападнута су наша деца, то је у буквалном смислу прави злочин. Напасти и узнемиравати децу, ради се о деци која чак и нису била рођена када је било бомбардовање, тако да се она сада увлаче у проблеме како то изгледа кад неко поставља бомбу - каже Спасић и додаје савет како би становништво требало да се понаша у датој ситуацији:

- Дакле, грађани треба да се понашају тако да треба да буду веома одговорни према ономе шта им говоре надлежни органи. Верујте, наше службе безбедности, министарство унутрашњих послова и све друге службе безбедности чак и обезбеђење одређених објеката су веома оспособљени да у сваком моменту открију неког ко има намеру да унесе нешто у објекат који је штићен. Последњи случај у Чачку нам указује да не може проћи неопажено не само бомба већ и страни шпијун.

bozidar-spasic
бозидар-спасиц / Извор: Србија Данас / Јелена Обрадовић

Центри из којих се шаљу дојаве о бомбама

Спасић истиче да се све креира из једног центра.

- Претпостављам да овде у земљи имају одређене локаторе или дојављиваче који их заправо усмеравају у ком смислу и где да се пријављују бомбе, где ће бити највише штете или највећег психолошког притиска. Дакле, то су обавештајне службе. Да ли постоји један центар на граници између Пољске и Украјине, то је једна обавештајна информација која постоји па се одатле креирају те психолошке информације. Затим постоји један центар у Швајцарској одакле се исто тако креирају операције и слање мејлова - каже Спасић.

Два разлога за претње

Спасић сматра да се мејлови шаљу према Србији из два разлога:

- Масовно пријављивање бомби кренуло је од како је Србија заузела принципијалан став у вези са ратом у Украјини. Истог момента су почели с пријављивањем бомби у авионима, на аеродромима... Сматрало се да ће се то завршити, међутим, ми смо упозоравали да је ово дугорочан психолошко-пропагандни рат. Друга чињеница јесте настојање Албанаца са наше окупиране територије Косова и Метохије да се прикључи одређеним европским институцијама, посебно Савету Европе.

Претећи мејлови

Спасић закључује да се за слање мејлова се користе одговарајуће службе њихове издвојене просторије и софтвери.

- Оно што је посебно интересантно јесте та учесталост слања мејлова. Морате бити свесни да те мејлове не може да шаље неки "лудак" или неки појединац, већ то мора да се групише. Видели сте да је издвојена група школа, тржних центара, група авиона која лети на линији Београд- Москва. Овде се не иде на појединце, већ се иде директно на напад на наше становништво. Највећи злочин је што НАТО напада српску децу.

Дојаве о бомбама у школама

Након бројних дојава у тржним центрима, сада су на мети претећих мејлова и дојава о бомбама основне и средње школе.

Тако је јутрос стигла дојава за чак 182 школе у којима је одмахизвршена евакуација ђака, а специјалне полицијске екипе су изашле на терен.

Дојаве о бомбама потом су стигле и за тржне центре, аеродроме,мостове и друге бројне саобраћајнице и истакнута и стратешки важна места.