Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИСКАЗИ ОВЕ СПЛИЋАНКЕ МОГУ ПРОМЕНИТИ ТОК ИСТРАГЕ? Ово је Маја која се последња чула са несталим Перишем за којим се ДАНИМА ТРАГА

16.01.2022. 12:15
Пише:
Србија Данас/Блиц
Maja S.
Маја С. / Извор: Фото: Друштвене мреже/Принтсцреен

Сплићанин је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра, а његови пријатељи су, према званичним информацијама, нестанак пријавили 31. децембра у 18 часова.

Лепа Сплићанка полицији рекла да Периша није чула од буке, те да он наводно користи опијате. Анализа телефона показала да ју је звао два пута у ноћи између 30. и 31. децембра.

ПОТРАГА НЕ ПРЕСТАЈЕ НИ НОЋУ! И вечерас се трага за Матејем - ватрогасци са Палилуле и МЗО траже несталог Сплићанина (ВИДЕО)

ПОТРАГА НЕ ПРЕСТАЈЕ НИ НОЋУ! И вечерас се трага за Матејем - ватрогасци са Палилуле и МЗО траже несталог Сплићанина (ВИДЕО)

"НЕСТАЛО ЈЕ ДЕТЕ У НАШОЈ КУЋИ, ТО ЋЕ НАС ДОТУЋИ" Написала песму подршке Матејевим родитељима па разнежила све

"НЕСТАЛО ЈЕ ДЕТЕ У НАШОЈ КУЋИ, ТО ЋЕ НАС ДОТУЋИ" Написала песму подршке Матејевим родитељима па разнежила све

НАКОН 30 ДАНА ПОЛИЦИЈА МОРА ДА ПРЕДУЗМЕ ОВЕ КОРАКЕ! Ево када престаје активна потрага за Перишем и каква је даља процедура

НАКОН 30 ДАНА ПОЛИЦИЈА МОРА ДА ПРЕДУЗМЕ ОВЕ КОРАКЕ! Ево када престаје активна потрага за Перишем и каква је даља процедура

Последња особа с којом се Матеј Периш (27) чуо пре нестанка највероватније је била Сплићанка Маја С. сестра његовог друга која се у исто време када и он налазила у Београду. Према информацијама до којих су истражитељи дошли, Периш је у ноћи нестанка Мају чак два пута звао телефоном.

Подсетимо, Сплићанин је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра, а његови пријатељи су, према званичним информацијама, нестанак пријавили 31. децембра у 18 часова. Младић је, како је реконструисано, био у клубу "Готик" у Бетон хали, одакле је изашао у 1.43, па трчећи отишао до Сава променаде. Ту му се и губи сваки траг, а надзорна камера га је снимила како силази према леденој Сави. Видео-надзор је Периша снимио и како плива, а ту је последњи пут и ухваћен сигнал његовог мобилног, пет минута после два часа.

Испитана у полицији

- Мистерија је зашто је Периш истрчао из "Готика" и кренуо ка Сава променади. Међутим, анализом његовог телефона утврђено је да је он те вечери два пута звао на телефон извесну Мају С., сестру његовог доброг друга који није дошао на дочек у Београд - каже извор.

- Маја је често у Београду, а наводно је на друштвеним мрежама качила слике провода из једног клуба који се налази близу места на ком је Матеј нестао. Не зна се да ли је била тамо и те вечери, али се не искључује могућност да је Периш кренуо да се нађе с њом. Како се сазнаје, Маја С. испитана је у полицији.

- Она је, наводно, рекла да се јавила на позив и да није чула шта јој Матеј прича јер је била гласна музика у локалу. Навела је да је Матеј као скипер морао напорно да ради јер је имао циљеве које је зацртао и да није могао да их постигне уколико не конзумира опијате - каже саговорник.

Обрисала профиле

Интересантно је и то да је Маја С., након што је јавно доведена у везу с Перишем, обрисала налог на Инстаграму, а на Фејсбуку ставила црну слику.

- Блокирала је сваког ко ју је питао за Матеја и нестала с мрежа. Ово је веома чудно, јер су она и Периш другови готово целог живота. Иначе, њен рођени брат није допутовао с Матејем јер је рекао да је у жалости за другом који је погинуо јесенас, те да му није до славља - прича извор из Сплита и додаје да не зна да ли је атрактивна Сплићанка још у српској престоници:

- Такође, по Сплиту се прича и да је Матеј радећи као скипер управо био запослен код Маје С., која поседује бродове за превоз туриста. Ненад Периш, отац несталог - потврдио је за Дневник.хр да се чуо с Мајом.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Она ми је рекла да је те вечери Матеј покушао да ступи у контакт с њом, јер је видела да има пропуштен позив. Наиме, ја сам њу срео на улици испред седишта београдске полиције пре десетак дана. Био је то случајан сусрет и она ми је тада кратко рекла да се она и Матеј нису чули, али да је имала његов пропуштен позив. Вероватно је Матеј, с обзиром на то да је она била у Београду, покушао ступити с њом у контакт - рекао је Периш.

Сплићанка води живот на високој нози

Лепа Сплићанка Маја С., у чијем власништву су две фирме за поморски саобраћај и туризам, води веома гламурозан живот.

- Облачи се брендирано, увек је дотерана и излази само на ексклузивна места. Воли луксуз и тиме се често хвали на друштвеним мрежама - каже саговорник из Сплита и додаје:

- Живи живот на високој нози. Путује често, а Београд јој је једна од омиљених дестинација и зна чак и по месец дана да остане ту. Воли такав живот и може да га приушти.

Пријатељи опет на полиграфу

Хрватски медији прекјуче су објавили да ће пријатељи Матеја Периша бити опет испитани, али овог пута у Сплиту.

- По доласку у Сплит они су били позитивни на коронавирус, па је из тог разлога одложено саслушање. У међувремену, шефови хрватске полиције дошли су у дводневну посету Београду, где су упознати с досадашњим током истраге, и након тога они имају одређене смернице за испитивање Сплићана - каже саговорник и додаје да ће обавити и одређене радње везане за Матејев телефон.

Унуци шефа сплитске Удбе

Хрватски портал Империјал.хр наводи да су Маја С. и њен брат В. С., иначе Матејев пријатељ, унуци шефа сплитске Удбе ког су, наводно, прозивали због убиства емигранта. Између осталог, напомињу да у власништву имају неколико фирми у Сплиту и да је бродић Мајине фирме имао несрећу у августу прошле године у ували Кушјани, али да том приликом нико није повређен. Такође, ова породица поседовала је бројне фирме, од ресторана до фирме за некретнине.