Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Нови дом за двоје малишана и самохраног оца из Бруса (ФОТО/ВИДЕО)

05.11.2021. 20:39
Novi dom za mališane
Нови дом за малишане / Извор: Фото: РАС/Зоран Илић

Анђела (4) И Александар Анђелковић (5) из Ботуње код Бруса, захваљујући успешној акцији Срце за децу која је окупила људе великог срца, одрастање без мајке у кући начетој зубом времена, замениће топлим породичним гнездом у којем ће провести безбрижније детињство

На пропланку, у селу Ботуња, у којем је све више напуштених домаћинстава, двоје деце, брат и сестра, Александар (5) и Анђела (4) живели су своје, нажалост веома тешко одрастање са татом. И након што се сазнало за причу о њиховим сновима о топлом дому, сувих И чистих зидова обојених у разне боје, али И фрижидеру пуном хране, купатилу које није напољу И кади пуној воде, Блиц фондација покренула је још једну хуманитарну акцију Срце за децу.

Проблем је у НЕДОСТАТКУ ЕДУКАЦИЈЕ: Оснивачица удружења “Друг није мета” о вршњачком насиљу

Проблем је у НЕДОСТАТКУ ЕДУКАЦИЈЕ: Оснивачица удружења “Друг није мета” о вршњачком насиљу

СНИМАК ИЗ БОЛНИЦЕ РАСПЛАКАО СРБИЈУ: Друштвене мреже се усијале, људи моле - Пустите га на пет минута, имајте срца (ВИДЕО)

СНИМАК ИЗ БОЛНИЦЕ РАСПЛАКАО СРБИЈУ: Друштвене мреже се усијале, људи моле - Пустите га на пет минута, имајте срца (ВИДЕО)

ЕВО ГДЕ МОЖЕТЕ ОТИЋИ БЕЗ КОВИД ПРОПУСНИЦЕ ПОСЛЕ 20 САТИ: За ове објекте још увек не важе нова правила

ЕВО ГДЕ МОЖЕТЕ ОТИЋИ БЕЗ КОВИД ПРОПУСНИЦЕ ПОСЛЕ 20 САТИ: За ове објекте још увек не важе нова правила

Врло брзо су се јавили добротвори са жељом да помогну и захваљујући Братиславу Гашићу и донаторима које је он окупио на челу са грађевинским извођачем радова Младеном Јовановићем , кућа чија је градња давно започета док су баба И деда малишана били живи, за само пет месеци стављена је под кров. Компанија Матис опремила је нови дом малишана намештајем, Блиц фондација белом техником, а за Анђелу И Александра почео је – нови живот.

Кључеве од нове породичне оазе Лазаревића, у петак је породици предао донатор Братислав Гашић који је са својим пријатељима омогућио реновирање породичне куће.

Novi dom za mališane
Нови дом за малишане / Извор: Фото: РАС/Зоран Илић

Крајем октобра кућа је завршена и усељена. Испуњено је обећање. У име општине Брус, заваљујем се Братиславу Гашићу, “Блиц фондацији”, и свима који су помогли да се кућа сагради. Хвала у име свих Брусјана због племенитог дела за ову дивну децу и пороицу, рекла је Валентина Милосављевић, председница општине Брус. 

Стара уџерица, саграђена од блата, трске и дрвета, остаће као сећање на нека прошла времена. Заједно са шпоретом поцрнелим у деценијама у којима је генерације грејао, излизаним шерпама које су многа гладна уста нахраниле, старим столицама на којима су седели и ољушћеним креденцима у којима су ствари чували.  А, сећање на купање у хладном купатилу без воде у којем су морали да доносе угрејану воду, Лазаревићи би да што пре забораве.

Novi dom za mališane
Нови дом за малишане / Извор: Фото: РАС/Зоран Илић

Свесни да Анђели и Александру не можемо надоместити идеал породице на окупу, учинили смо оно што је у нашој моћи – да им обезбедимо топао и комфоран дом, као основни услов за безбрижније и срећније детињство. Захваљујући донаторима и свим људима великог срца који су одвојили новчана средства или слали СМС-ове, и ова акција је успешно завршена. Сви који желе убудуће да допринесу бољитку социјално најугроженије деце у Србији, добро су дошли да се прикључе акцији Срце за децу и пруже подршку онима којима је то најпотребније, изјавила је Љиљана Кнежевић, извршна директорка Блиц фондације.

Иначе, кућа Лазаревића чијој примопредаји је присуствовала и Јелена Дракулић Петровић, директорка Блиц фондације и Рингиер Axel Спрингера, четврта је коју је фондација обезбедила ове године и на тај начин омогућила боље услове за 14 деце, прикупила 1.000.000 динара за децу из Звечанске на хуманитарној аукцији артикала српских олимпијаца, обезбедила књиге за српску библиотеку у Копру у Словенији, а до краја године у плану је и акција за помоћ деци из Свратишта.

Да нови дом Лазаревића буде удобнији побринула се и компанија Матис, која је донирала намештај и обрадовала Ацу и Анђелу собама у бојама кавим су они желели. 

Novi dom za mališane
Нови дом за малишане / Извор: Фото: РАС/Зоран Илић

Као друштвено одговорна компанија дуги низ година се трудимо да изађемо у сусрет великом броју захтева, а опремање дома породици Лазаревић је већ трећи пројекат који је рађен у сарадњи са Блиц фондацијом. Апеловала бих на сва мала и велика предузећа, компаније и појединце који су у прилици да се прикључе оваквим акцијама јер наше мало некоме значи све, каже Весна Коџопељић, директорка маркетинга компаније Матис.

Отац Миливоје признаје да није веровао да постоје хумани људи, који ће његовој породици живот који је био на рубу егзистенције подићи на животну лествицу која је Лазаревићима била далека као васиона.

- Када су деца срећна онда сам ја још срећнији. Пуно ми је срце. Нисам нмогао ни да помислим да би овако нешто могло да нам се догоди. Немам речи да се захвалим. Хвала свима од срца, највише Блиц фондацији која је покренула целу причу око помоћи - рекао нам је овај самохрани отац, док су деца радосно отварала кесе са играчкама и слаткишима које су им послали Dexi.co и Бамби.