Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НА ТЕСТЕРИ ПРОНАЂЕНИ ТРАГОВИ! Џекпот за полицију - истрага о Ани Волш напредује, ово су најновији детаљи

15.01.2023. 22:05
Ana Volš
Ана Волш / Извор: Фото: Instagram/anawalshe/printscreen ЦБС Бостон/Принтсцреен Глас Америке ВОА

Када је бостонска полиција кренула у потрагу за Аном Волш, нису имали никаквих информација осим чињенице да је она нестала и да је њен супруг чекао три дана да то пријави. Од тада је уследило неколико неочекиваних преокрета.

Од пожара који је избио у кући коју су Волшови недавно продали, преко проналаска крвавог ножа у подруму куће коју Волшови рентирају у насељу Кохасет, до претраге депоније, на којој су пронађени докази који се везују са Аниним нестанком, а реч је о крвавим кесама, крпама и тестери.

Према писању америчког портала Бостон 25, многи очекују озбиљније оптужбе против Брајана Волша, који је тренутно осумњичен за ометање истраге.

- Многи се питају због чега му се на терет не ставља убиство, али ми још увек не знамо шта се десило са Аном, нема њеног тела - казала је некадашњи бостонски тужилац Кармен Ортиз.

ДЕЦА ЗНАЈУ ШТА СЕ ДОГОДИЛО КОБНЕ НОЋИ? Адвокатица: Што пре испитати синове Ане Волш

ДЕЦА ЗНАЈУ ШТА СЕ ДОГОДИЛО КОБНЕ НОЋИ? Адвокатица: Што пре испитати синове Ане Волш

ИСПЛИВАЛЕ МРАЧНЕ ТАЈНЕ БРАЈАНА ВОЛША! Такви људи могу да буду и опасни, па чак и смртоносни

ИСПЛИВАЛЕ МРАЧНЕ ТАЈНЕ БРАЈАНА ВОЛША! Такви људи могу да буду и опасни, па чак и смртоносни

СВЕ ЧУДНИЈЕ! Анина другарица поделила детаље у вези Брајана Волша са дочека Нове године: То сигурно нешто значи (ФОТО)

СВЕ ЧУДНИЈЕ! Анина другарица поделила детаље у вези Брајана Волша са дочека Нове године: То сигурно нешто значи (ФОТО)

- Док надлежни чекају резултате вештачења доказа који су до сада прикупљени, истрага и даље напредује.

Према речима бивше агенткиње ФБИ Џенифер Кофиндафер, у решавању случаја ће бити кључни управо трагови који се тренутно анализирају. Она је за портал ЦБС Бостон истакла да су главна брига тренутно ДНК резултати:

- Велике су шансе да су на тестери пронађени неки трагови. Уколико су на њој и Брајанови и Анини трагови, за полицију ће то бити прави џекпот. Брајан је сада осумњичен само за ометање истраге, јер је полицији потребно више времена да анализира све доказе који су пронађени.

У дневнику полицијске управе, у периоду од 26. децембра до 8. јанура 2023. године, могуће је видети како је текао и сам почетак истраге, када је полиција добила први извештај о несталој Ани. Брајан се неколико дана није чуо са супругом, па је тек након тога обавестио полицију. Како преносе амерички медији, полицију је о Анином нестанку прво обавестио човек који ради у обезбеђењу компаније у којој је она запослена. Осим што је описао Ану, он је дао и информацију да је "компанија обавестила мужа, али да он није поднео пријаву о нестанку".

Нестанак Ане Волш (37), осим у Србији, изазвао је велику пажњу и у Америци. Становници насеља Кохасет у близини Бостона, изузетно су потресени због ове ситуације, а посебно их брину информације које се свакодневно појављују у медијима, а које нису оптимистичне.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Они су пре неколико дана одржали и молитвено бдење за Ану.

Велика пажња посвећена је и Анином супругу Брајану, који је тренутно у притвору због сумње да је обмањивао полицију, јер је нестанак пријавио тек након три дана.

Да подсетимо, Брајан је приведен почетком недеље, а у надлежном суду је негирао да има било какве везе са читавим догађајем. Тада су полицајци у изнајмљеној кући, тачније у подруму, пронашли нож са траговима крви, а на оближњој депонији крваве крпе и тепих.

Brajan Volš
Брајан Волш / Извор: Фото: Twitter/Printscreen

Међутим, још увек није званично саопштено да је то Анина крв. Током исказа Брајан је поменуо и бебиситерку, а она би могла да открије детаље о односу између нестале Београђанке и њеног супруга.

О три сина Ане и Брајана Волша бригу је тренутно преузела социјална служба. Пријатељи нестале Београђанке апеловали су на надлежне да малишане не раздвајају, већ да сву тројицу преузме једна хранитељска породица, док се све ово не оконча.

И ПРЕВАРАНТИ НА ДЕЛУ

Полицијска управа Кохасета упозорила је јавност о потенцијалним преварама у вези са случајем Ане Волш. Они су упозорили грађане да буду опрезни у погледу било каквих фондација које тврде да прикупљају новац за три Анина сина.

- Деца су тренутно под старатељством државе у Одељењу за децу и породице. Грађани се позивају да пријаве било шта би их навело да посумњају да је на делу покушај преваре - наводе у полицији.

НИЈЕ ОТИШЛА НА АЕРОДРОМ

Ану Волш је последњи од пријатеља видео Џем Мутлу, који је Нову годину дочекао у кући Волшових. Он је отишао око 1.30, а према Брајановим тврдњама, Ана је нека два сата касније позвала такси, како би се одвезла до бостонског аеродрома, где је, наводно, требало да се укрца на лет за Вашингтон, да би се вратила на посао. Локални шеф полиције је рекао да немају потврду да је она ушла у возило којим је требало да иде до аеродрома, а једино је сигурно да се није укрцала у авион.

Све вести о несталој Српкињи Ани Волш читајте кликом ОВДЕ.