Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Оливер има само 10 месеци и не може да дише без респиратора: Живот може да му спасе ЛЕК ОД 2 МИЛИОНА ДОЛАРА!

28.10.2020. 19:20
Oliver
Оливер / Извор: Фото: Буди Хуман

Од 17. априла је хоспитализован када је и изгубио функцију самосталног дисања и прикључен је на респиратор

Оливер, десетомесечни дечак који је рођен потпуно здрав, данас храбро води животну битку против смртоносне болести - спиналне мишићне атрофије (СМА 1).

САХРАЊЕН УЗ МЕЛОДИЈЕ КУЛТНИХ ПЕСАМА - Пре 28 година на данашњи дан рекли су последње збогом Кнелету!

САХРАЊЕН УЗ МЕЛОДИЈЕ КУЛТНИХ ПЕСАМА - Пре 28 година на данашњи дан рекли су последње збогом Кнелету!

ОВО НЕ БИСТЕ ЖЕЛЕЛИ ДА ВИДИТЕ! Ненад се 12. дан бори са корона вирусом, своју болест описао је ДЕТАЉНО (ФОТО)

ОВО НЕ БИСТЕ ЖЕЛЕЛИ ДА ВИДИТЕ! Ненад се 12. дан бори са корона вирусом, своју болест описао је ДЕТАЉНО (ФОТО)

КОМАНДИР ВМА КАРАБУРМА ИЗНЕО ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ ВЕСТИ: "Имамо све више тешких пацијената и недостатак особља"

КОМАНДИР ВМА КАРАБУРМА ИЗНЕО ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ ВЕСТИ: "Имамо све више тешких пацијената и недостатак особља"

Имао је свега два месеца када му је дијагностификована ова болест која се манифестује атрофијом мишића, а потом и губљењем основних животних функција, као што су седење, ходање, варење хране, гутање и дисање.

Мали Оливер рођен је у Суботици, као здраво дете, из уредне трудноће и порођаја који је прошао без икаквих проблема. Ништа није указивало на то да беба има ген због кога ће два месеца касније почети да губи основне животне функције.

Од 17. априла је хоспитализован када је и изгубио функцију самосталног дисања и прикључен је на респиратор, апарат за дисање, на којем је још увек.

- Моје дете је хоспитализовано баш када је у Србији уведено ванредно стање због спречавања ширења пандемије вируса COVID-19. Цео тај период нису биле дозвољене посете. Нисам могла да га видим, да будем ту за њега, да га умирим. Пропустила сам његово прво гукање, први осмех… Пропустила сам неколико месеци успављивања и буђења. Моја беба је била сама у болници. Део моје душе - рекла је Оливерова мама.

Она је додала и да је захваљујући дивним људима који раде у болници, добијала видео записе и фотографије сина и да је само на тај начин могла да види како њено дете расте.

Спаносони лек је и најскупљи на свету

- Сазнала сам у том периоду да постоји лек који мом детету може да обезбеди живот и да учини да он поврати животне функције које је изгубио. То је било са једне стране велико олакшање, јер мој дечак звезданих очију има шансу да изађе из свега као победник, али у исто време и очај како да ја као родитељ обезбедим тако скуп лек. У питању је лек Золгенсма који је могуће добити по цени већој од два милиона долара. То је цена на коју је процењен дечији живот. То је цена за живот мог Оливера - казала је Оливерова мајка.

Како прича, једина шанса за скупљање новца је преко фондације и помоћи добрих људи, а њен највећи страх је да га не изневери као родитељ.

- Добили смо број у фондацији у јулу и за сада смо захваљујући добрим људима скупили око 15 одсто износа. Прикупљање иде споро, а Оливеру је време највећи непријатељ. Оливеров лекар улаже све своје напоре у борби за Оливеров живот, као и физиотерапеути. Њиховим залагањем ми купујемо време и бескрајно сам им захвална на томе, јер је мој највећи страх да Оливер неће издржати, да неће дочекати да се новац прикупи. Страх ме је да ћу га као родитељ изневерити јер нисам успела да обезбедим лек који му је неопходан и јер нисам успела да учиним да брже дођемо до новца - рекла је ова храбра мајка.

Сада Оливер коначно није сам у болници, а њој је дозвољено да по 30 минута проведе са њим.

- У свему што нас је снашло трудим се да останем позитивна и јака. Сада се налазим са Оливером у болници, коначно није више сам, али пошто је он на оделењу интензивне неге не могу бити са њим у соби. На свака три сата могу да будем уз моју бебу само по 30 минута. За то врло кратко време, које траје као три минута, свом детету говорим колико га волим и охрабрујем га да ће да оздрави брзо и да ћемо заједно отићи нашој кући. Ја заиста не тражим од живота ништа више осим да ми подари могућност да са својим сином будем не тридесет минута, не два сата, не пет сати, него цео живот - истакла је она.

Додала је и да се посебно захваљује свим људима добре воље.

- Желим од срца да се захвалим свим људима добре воље на порукама подршке које сваки дан пристижу, као и новчаној помоћи коју дају за Оливеров живот без болести. Надам се да ћу једног дана, као бајку, причати мом Оливеру како су добри људи који га не познају удруженим снагама купили његов живот.

КАКО ДА ПОМОГНЕТЕ

Слањем СМС поруке: Упишимо 848 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман848 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000732419-36

Уплатом на девизни рачун: 160600000073285198

ИБАН: РС35160600000073285198

SWIFT/BIC: ДБДБРСБГ

Уплатом платним картицама путем линка: Е-донирај

Уплатом са вашег PayPal налога путем линка: PayPal