Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВО ЈЕ ЊЕГОВА ИСПОВЕСТ О УЖАСУ КОЈИ ЈЕ ПРЕЖИВЕО: Радиолога из Лесковца заразио пацијент

01.05.2020. 20:08
Пише:
Србија Данас/јуГмедиу
korona virus
корона вирус / Извор: Реутерс

Радиолог из Лесковца Иван МИлошевић се први у Дому здравља заразио на радном месту при спасавању пацијента од пада. Није ни слутио кроз шта ће све проћи, мада се убрајао у ред оболелих са лакшом клиничком сликом.

- Ја могу јавно да кажем да сам победио корону уз Божју помоћ, добрих људи и мог знање и примена алтернативне медицине. Наравно нисам мимоишао и стандардну медицину, посебно када је у питању дијагностика. Мислим да ће бити од користи моја исповест свима нама, јер библијски у Свету јавља ће се још горе болести. Зато требамо да будемо припремљени - прича Милошевић за јуГмедиу.

Меридиан – Моја сигурна кладионица

Меридиан – Моја сигурна кладионица

Исповест дечка из Аранђеловца којем је корона ОДНЕЛА оца: "Људи морају чути како се БОРИО мој отац и кроз шта је прошао"

Исповест дечка из Аранђеловца којем је корона ОДНЕЛА оца: "Људи морају чути како се БОРИО мој отац и кроз шта је прошао"

Потресна исповест човека који се опоравља од короне: "Бринуо сам за СИНА, а ове ДВЕ СТВАРИ ми и данас нису јасне"

Потресна исповест човека који се опоравља од короне: "Бринуо сам за СИНА, а ове ДВЕ СТВАРИ ми и данас нису јасне"

- Кина најмногољуднија земаља на свету и баш ту је кренула корона. Мало чудно, али о томе тада нисмо размишљали. Чак нисмо ни обраћали пажњу о броју оболелих и умрлих. Сматрали смо да је далеко Кина и да никада неће доћи у Европу, посебно у малену Србију. У Србији су увелико почеле припреме за одбрану од короне. Здравствени радници су то први осетили. Почели смо озбиљно међусобно да причамо, посебно то што немамо искуство са тим вирусом.

Дом Здравља у Лесковцу, постао је дијагностички корона центар за Јабланички округ.

- Сећам се скупила нас је начелница радиолошке службе др Магдалена Матић и тако у једном неформалном разговору, без неке панике, објаснила концепцију рада радиолошке службе. На крају онако мало усхићени, што смо ми у дијагностици, први на бранику одбране, наравно још доста несвесни наше одговорности, решили смо да направимо један селфи. Јер никада нисмо могли да се скупимо у толиком броју. Одлучили смо да одемо још даље, написали смо један диван поздравни текст, који је у себи зрачио пуно топлине и послали грађанима Лесковца и свима који ће прочитати текст. Нисмо ни слутили да ће слика и текст обићи цео свет и бити преведен на страном језику. Све нам је то пријало, посебно када смо сваког дана од грађана добијали велике аплаузе и велику подршку - прича Милошевић.

Овако сам се инфицирао

- Моје дежурство је било дванаесточасовно. Тог дана је било много снимљених са озбиљним променама на плућима. При крају радног времена, прозван је пацијент старијих година. Једва је дисао и када сам га преко заштите намештао за снимање, осетио сам да је био јако фебрилан - прича Милошевић.

korona virus u Srbiji
корона вирус у Србији / Извор: Реутерс

Исто вече био је убеђен да дише како треба, а проток кисеоника му је био мали. И даље га је пратила малаксалост. 

- Пошто је једва стајао, пратио сам његову ситуацију, јер сам се бојао да не падне. Снимио сам га и одмах пришао и казао да оде у кабину да се обуче. Тада сам га питао да ли је неко пошао са њиме, да би пришли да му помогну. Сазнао сам да га у ходнику чекају два сина. Био сам јако запрепашћен што су га пуштили самог да буде у кабинету за снимање. Касније су ми казали да су имали процену да може сам да се скине у кабинету. Процена им је била јако лоша и не желим даље да коментаришем - каже Милошевић.

Први знаци болести

- Нисам чекао да се појаве први симтоми, већ сам у кући био у карантину, што је то било добро и то нас је спасило да се цела породица не инфицира. Убрзо почињу први симптоми да се јављају код мене. Ја више не радим и то је спасило нашу службу да се и остали не заразе - прича Милошевић.

Осетио је тежак умор и све га терало да буде у кревету. Убрзо је снимио плућа и све је било у реду. 

- То сам и ја осетио јер све време короне нисам отежано дисао. Лабораторија је мировала. Међутим било је повећања ЦРП, што је указивало на корону. Још један симптом короне је губитак осећаја мириса и укуса хране. Примера ради, мед је мени био киселог укуса а лимун сладак… Убрзо сам се тестирао и резултат је био пзитиван - присећа се Милошевић.

У кући није било хаоса јер су се за то већ припремили.

- Сви смо одјеном били у изолацији. Било је ту много више смеха. Сви смо били у посебним собама које су биле отворене. Тако смо мало гласније причали и уносили позитивну енергију. Без обзира на такву атмосферу, у дубини душе стрепио сам да се инфекција не прошири. Стрепили смо за нашу принцезу и мајку која има 84 године. Међутим, овакву стрепњу нико није приметио. Такође, нико није знао за моје ноћне море и душевну агонију. Ујутру сам се трудио да моје проблеме други не примете. Даље је било лепо дружење - присећа се Милошевић.

Агонија

Убрзо и температура почиње да прати корону. Није му била толико висока, али је покушао да скине на разне начине.

- Ноћи су биле језиве. Температура се кретала око 38, ретко до 39 стпени. Знојио сам се много и пресвлачио по десет и више пута. Није било уопште спавања. И сан који сам можда имао око два сата био је болестан сан. Спавао сам а имао сам осећај као да су ми отворене очи. И дању и ноћу. Физички већ почињем да посустајем. После скоро 48 сати неспавања, крећу психички проблеми - присећа се Милошевић.

korona virus
корона вирус / Извор: Реутерс

У организму је осећао да се нешто мења, То више није он, није то његова животна енергија.

-  Неко се уселио у мене. Такав сам имао осећај. Почео сам да се прилагођавам новом становнику мог тела. Колико да сам крио, моја супруга је то приметила и питала ме да ли се добро осећам. Зујање у глави је интензивније. Имао сам осећај да имам температуру, без обзира што сам је пре неколико минута мерио и била је нормална. Било је ту још много шта. Пример да породицу почињем да гледам другачије, као да се отуђујем од њих - прића Милошевић. 

И додаје - Најтеже ми је било трећег и четвртог дана. Посебно кад дође ноћ.Температура је и даље присутна. Сијалица угашена. Собу осветљавала природна светлост, односно, пламен од дрва која горе у пећи.

Много пута је ту романтику волео да гледа, али му то није била романтика, него агонија, привиђења.

- Одједном у једном од углова плафона, као да чујем неке нејасне гласове. Мало сам се тргао. Ипак је то било превише. Из то истог угла почиње да се ствара слика, неке неприродне главе. излазе глисте са дугим и танким вратовима и отварају уста, где ја могу цео да уђем. Прилазе према мени. Уплашено вичем да су то сотоне и да беже од мене. Сетио сам се ,,Светене водице,, и почео да их прскам. Одједном је све нестало и опет у соби је завладала тишина - присећа се Милошевић .

Ноћ када сам изашао из кризе

- Када сам већ изашао из кризе, и када сам кренуо ка силазној линији, добио сам обавештење да морам из кућне изолације да се пребацим у Нишку Бању у хотел „Радон“. То је било као гром из ведрог неба. Занемео сам и питао када треба да пођем. Да ли су ми јако кратко време да се спремим - рекао је Милошевић.

То вече је отишао у бању.

- Пролазимо административну процедуру. Крећем са собарицом лифтом да собе. Кроз неформални разговор осетио сам да је то нека пријатна жена. Питала ме је у коју собу требам да се сместим. Када сам јој казао, број собе, одмах ми је предложила другу собу. Каже: „Та соба ми се нешто не свиђа. Предлажем вам другу, по мени је боља, имате леп поглед на планину пуну зеленила. На прозору долази ће вам разне птице и голубови. Сви су задовољни том собом“ - присећа се Милошевић.

Korona virus
Корона вирус / Извор: Профимедиа/илустрација

Са звонима и куполом која вири из зелене прашуме јавило се његово ЈА!

- Тачно у пет до седам из оне зелене прашуме чујем црквена звона. Не знам да ли могу речима да опишем тај осећај. Звона су све јаче и јаче звонила. Покушавао сам да уочим цркву. У почетку нисам могао, да ли због узбуђења, не знам. Одједном примећујем из оног зеленила, куполу цркве. Сијала је на сунцу - каже Милошевић.

- И препознао сам своју снагу, опет сам постао ЈА, духовно и физички.

Лако је слушати лаж кад знате истину

- Драги моји пријатељи, размисли те добро о корони. Мишљења су свету подељена. Да ли је корона вештачка творевина и уједно чипована или је природна? Да ли природна корона може дати овкакве симптоме? Узмите литературу и прочитајте. Такође прочитајте, мишљење светских стручњака и нобеловаца из здравствене и биолошке струке. Наш познати академик др Боро Вујасин, је рекао: „Лако је слушати лаж кад знате истину“ - завшио је Милошевић.

"ЉУДИ НИСУ СВЕСНИ КОЛИКО МИ СЕБЕ УГРОЖАВАМО ЗБОГ ЊИХ" Јасминина исповест: Како изгледа дан продавачице у Србији

"ЉУДИ НИСУ СВЕСНИ КОЛИКО МИ СЕБЕ УГРОЖАВАМО ЗБОГ ЊИХ" Јасминина исповест: Како изгледа дан продавачице у Србији

У Геронтолошком центру у Нишу преминула 43 корисника: Међу онима који су се опоравили и Нишлијка стара 92 године

У Геронтолошком центру у Нишу преминула 43 корисника: Међу онима који су се опоравили и Нишлијка стара 92 године

Јована, Ивана и Славица су СРПСКЕ ХЕРОИНЕ: Њихова смена траје 24 сата и нема тих пара које би платиле оно што оне раде

Јована, Ивана и Славица су СРПСКЕ ХЕРОИНЕ: Њихова смена траје 24 сата и нема тих пара које би платиле оно што оне раде

ТУГА: Мајка преминулог Луке (4) објавила његов последњи снимак - ВИДЕО КОЈИ СТЕЖЕ И НАЈТВРЂА СРЦА

ТУГА: Мајка преминулог Луке (4) објавила његов последњи снимак - ВИДЕО КОЈИ СТЕЖЕ И НАЈТВРЂА СРЦА

ЗА ЊИМА ТУГУЈЕ СРПСКА: Чинило се да су јачи од смрти, али корона их је ОДНЕЛА ЗАУВЕК

ЗА ЊИМА ТУГУЈЕ СРПСКА: Чинило се да су јачи од смрти, али корона их је ОДНЕЛА ЗАУВЕК