Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПАНДЕМИЈА КОРОНА ВИРУСА: У Француској за 24 сата умрло 509 људи, Италија под блокадом до 13. априла

01.04.2020. 07:57
Пише:
Србија Данас
Foto: Reuters
Фото: Реутерс / Извор: Реутерс

Корона вирус се незаустављиво шири светом.

Пандемија корона вируса се и даље незаустављиво шири у свету. Регистровано је 912.098 регистрованих случајева Covida-19, преминуло је 45.540 људи, а опоравило се несто више од 190.000 пацијената.

Број заражених и даље је рекордан у Сједињеним Америчким Државама - 205.035, следе Италија са 110.574, Шпанија са 102.136 случајева и Кина са 81.554.

Од последица корона вируса највише људи је умрло у Италији - 13.155, у Шпанији је преминуло 9.053, а у САД 4.516 особа.

ХОЋЕ ЛИ БЕОГРАД КАО ЈЕДНО ОД ЖАРИШТА КОРОНА ВИРУСА БИТИ ЗАТВОРЕН: Ево шта кажу стручњаци на ову тему

ХОЋЕ ЛИ БЕОГРАД КАО ЈЕДНО ОД ЖАРИШТА КОРОНА ВИРУСА БИТИ ЗАТВОРЕН: Ево шта кажу стручњаци на ову тему

"ИСТИНА ЈЕ, ЛУКА (19) ЈЕ ПРЕМИНУО ОД КОРОНА ВИРУСА": Отац добио резултате тек после смрти његовог сина

"ИСТИНА ЈЕ, ЛУКА (19) ЈЕ ПРЕМИНУО ОД КОРОНА ВИРУСА": Отац добио резултате тек после смрти његовог сина

Које градове у Србији је корона вирус заобишао? Једино у овим местима још званично нема оболелих

Које градове у Србији је корона вирус заобишао? Једино у овим местима још званично нема оболелих

Пратите из минута у минут ширење корона вируса у свету путев снимка:

Најгори дан у САД, 835 особа је умрло

У САД је за 24 сата умрло 835 људи од корона вируса, што је најгори дан до сада. Према последњим подацима, 4.669 особа је умрло од смртоносне заразе. 

Италија продужава блокаду до 13. априла

Премијер Италије Ђузепе Конте продужио је блокаду те земље од 13. априла, како би се земља изборила са епидемијом корона вируса. 

Преко 500 особа умрло за један дан у Француској

Француске власти саопштиле су да је до сада у тој држави забележено 4.032 смртних случајева корона вируса, односно да је за 24 сата живот изгубило 509 особа. 

Србин у Италији преминуо од корона вируса

Српски конзул у Милану Радмила Селаковић, рекла је да је Милано постао град духова те и да су превентивне мере у Италији касно уведене. Она је истакла да су четири држављана Републике Србије су на кућном лечењу, један у болници, док је један, нажалост преминуо. 

Полиција Белгије прети штрајком због мањка заштитних маски

Полицијски синдикати у Белгији, у сред кризе са корона вирусом, запретили су да ће њихови чланови ступити у штрајк због недостатка заштитних маски.

У обавештењу које се властима упутила три полицијска синдиката наглашава се да полиција у Белгији не жели да ”скине заштитне маске са здравствених радника”, али се указује и на чињеницу да припадници полиције ”такође долазе у контакт са људима” и раде у ”циљу спречавања ширења коронавируса”.

Још 16 нових случајева у Албанији, влада уводи нове мере

Број заражених корона вирусом у Албанији повећао се на 259, а према речима експерта за јавно здравље Силве Бино од јуче је тестирано 152 особе, код 16 је потврђена смртоносна зараза. Министар здравља Албаније Огерта Манастрирљију потписала је документ којим на снагу ступају додатне рестриктивне мере којима су грађанима забрањене многе активности све док епидемија корона вируса не буде завршена.

Неке од забрана укључују и одлагање свих јавних и осталих догађаја, забрану масовног окупљања и на затвореном и у отвореном простору, затварање лабораторија и зубних ординација, барова, ресторана, вртића, школа...

Још три потврђена случаја у Црној Гори

У Црној Гори потврђена су још три случаја новог корона вируса, саопштено је данас из Института за јавно здравље.

Новооболели су регистровани у Подгорици, Тузима и Улцињу.

Директор Клиничког центра Јевто Ераковић рекао је да су од оболелих два пацијента на респираторима и додао да су тестови на Covid19 поуздани изнад 90 одсто, и да нису тачне тврдње лаика да је то од 50-60 одсто. 

Црни биланс Италије се наставља, умрло 727 особа

У последња 24 сата у Италији од Covida-19 умрло је 727 особа, чиме се укупан број преминулих попео на 13.155.

Иако је број преминулих мањи него јуче, број новозаражених расте. Јуче је забележено да је број оболелелих је 4.023, а данас 4.782.

Немачка продужила трајање пооштрених мера

Немачка је донела одлуку да све до 19. априла продружи меру социјалног дистанцирања.

Angela Merkel
Ангела Меркел / Извор: Профимедиа

- Поново ћемо разматрати ову меру после ускрса - рекла је немачка канцеларка Ангела Меркел.

Више од 400 медицинских радника у Њујорку заражено корона вирусом

Локалне власти саоштиле су да је више од 400 здравствених радника у америчкој држави Њујорк заражено корона вирусом. 

Корона вирус за три недеље у Европи убио више од 30.000 људи

Број заражених је у односу на 13. март са 36.347 скочио данас на чак 458.601 

Драстичан скок броја жртава у Великој Британији

У последња 24 сата у Великој Британији 563 особе изгубиле су битку против корона вируса. Укупан број жртава сада изнсони 2.352. Укупан број оболели 29.474 

У Србији још пет смртних случајева

У Србији је, према најновијим информацијама, корона вирусом заражено још 160 особа, а преминуло 5, а на респираторима се налази 72 њих.

Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узорци 810 особа од којих је 160 позитивно и 650 негативно на нови корона вирус.

У Шпанији више од 800 мртвих у једном дану, заражених више од СТО ХИЉАДА

Црна среда у Шпанији, која је у последња 24 сата забележила 864 нових смртних случајева. Број оболелих премашио 100.000.

Кина се опоравља од корона вируса, број опорављених расте

У Кини, где је у децембру прошле године почела епидемија корона вируса, број новозаражених наставља да опада, саопштила је Национална здравствена комисија, која је данас први пут објавила и биланс асимптоматских случајева.

Током јучерашњег дана било је 36 нових случаја од који су скоро сви дошли из иностранства, док је у понедељак било 48, а укупан број потврђених случајева је 81.554.

Русија послала медицинску помоћ Сједињеним Државама

Руски авион са медицинском опремом полетео је за Сједињене Америчке Државе, саопштило је руско министарство одбране данас.

Портпарол америчке администрације рекао је да америчке власти очекују да авион стигне касније данас.

У уторак је портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да су руски председник Владимир Путин и председник САД Доналд Трамп телефоном разговарали о могућности да Москва упути Вашингтону медицинску опрему.

Две жртве короне у амбасадама САД у Индонезији и Конгу

Два локална службеника у америчким мисијама у иностранству, један у Индонезији и један у ДР Конгу, преминула су од последица корона вируса, саопштио је Стејт департмент.

У првом саопштењу Стејт департмента о људским губицима у вези са пандемијом, наводи се да су они радили у амбасадама САД у Џакарти и Киншаси.

- У овом тренутку немамо извештаје о смрти Американаца у Стејт департменту било у земљи, било у иностранству - рекао је амерички званичник.

У понедељак је медицински званичник при Стејт департменту Вилијем Волтерс рекао да је међу запосленима у иностранству регистровано 75 случаја оболелих, а у САД још 30, као и да је пет припадника локалног особља хоспитализовано.

Канада: 8.548 заражених, 96 преминулих

Број потврђених случајева корона вируса у Канади порастао је за 1.111 током претходног дана и достигао 8.548, саопштило је министарство здравља.

Већина нових случајева регистрована је у Квебеку, где је укупан број заражених достигао 4.162, преноси ТАС С. Хоспитализоване су 353 особе. До сада је у Канади од COVID-19 умрло 96 људи. 

Нови Зеланд: 61 нови случај COVID-19

На Новом Зеланду данас је регистрован 61 нови случај корона вируса, али је рано за процену да ли је то значи смањење броја нових случајева на дневном нивоу. Укупно је 708 заражених, а претходног дана било је пријављено 85 нових случајева, преноси Ројтерс.

Нови Зеланд је у četvrtakk прогласио ванредну ситуацију због COVID-19. Канцеларије и школе су затворене, као и барови, ресторани, кафићи, теретане, биоскопи, базени, музеји, библиотеке и игралишта.

Више од половине случајева корона вируса на Новом Зеланду повезано је са путовањима у иностранство.

Јапан надомак ванредног стања

Број новозаражених од корона вируса у Јапану убрзано расте и земља се налази на ивици проглашења ванредног стања, рекао је шеф кабинета премијер Јошиде Суга.

Иако је у Јапану оболело око 2.200 људи, а преминуло 66, што је много мање него у другим деловима света, у порасту су нове инфекције тако да је у Токију само јуче забележено 78 нових случајева. Јапанска влада ће урадити све што треба да минимизира последице вируса, између осталог и на економију, рекао је Суга. 

Немачка: 67.366 заражених, 732 преминулих од корона вируса

Број потврђених случајева корона вируса у Немачкој порастао је на 67.366, а 732 особе су умрле, показују данашњи подаци Института за заразне болести Роберт Кох. Број заражених је за 5.453 већи у односу на претходни дан, а број преминулих повећао се за 149.
 

Додик примио први контигент помоћи од Србије

 Србија је показала да брине о Републици Српској, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик. Додик је рекао да је помоћ у медицинском материјалу, коју је Србија јуче послала Републици Српској, велика ствар за народ Српске у борби против вируса корона, али и важна порука за све људе у Републици Српској.

Тежак период за Америку, огласио се Трамп

Амерички председник Доналд Трамп упозорио је Американце да следе "две веома тешке недеље" у борби против ширења корона вируса и позвао их да се до краја априла придржавају смерница о социјалном дистанцирању.

Сједињене Америчке Државе прве су у свету по броју заражених корона вирусом. У тој земљи регистровано је 185.270 оболелих, док је 3.780 људи преминуло.

СНИМАК ЗБОГ КОГ СРБИЈА ПЛАЧЕ! Погледајте како су Новосађани ПОКАЗАЛИ ЉУДСКОСТ у овим тешким временима (ВИДЕО)

СНИМАК ЗБОГ КОГ СРБИЈА ПЛАЧЕ! Погледајте како су Новосађани ПОКАЗАЛИ ЉУДСКОСТ у овим тешким временима (ВИДЕО)

Како је пренамењен новац из буџета: Познато одакле Србија узима новац за економске мере

Како је пренамењен новац из буџета: Познато одакле Србија узима новац за економске мере

"ОВО ЈЕ КРАЈ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ... СРБИЈА СЕ БОЉЕ СНАШЛА ОД ФРАНЦУСКЕ": Угледни историчар предвиђа крах глобализма

"ОВО ЈЕ КРАЈ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ... СРБИЈА СЕ БОЉЕ СНАШЛА ОД ФРАНЦУСКЕ": Угледни историчар предвиђа крах глобализма

Број је премашио 700.000: Кина одахнула, Европа и Америка тону у кризу

Број је премашио 700.000: Кина одахнула, Европа и Америка тону у кризу

ЖИВОТ СЕ ВРАТИО У ПРОВИНЦИЈУ ХУБЕИ: Кина укинула изолацију, људи поново на улицама (ФОТО)

ЖИВОТ СЕ ВРАТИО У ПРОВИНЦИЈУ ХУБЕИ: Кина укинула изолацију, људи поново на улицама (ФОТО)