Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УБИЈЕНА ДАНКА ИЛИЋ

СД УЖИВО ИЗ БОРА: Обустављена потрага за телом мале Данке, грађани Бора се опраштају од убијене девојчице (ФОТО/ВИДЕО)

04.04.2024. 08:03
Пише:
Србија Данас
Danka Ilić
Данка Илић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић/Приватна архива

Потрага за несталом Данком Илић у Бањском Пољу добила је трагичан епилог.

Грађани Бора се опраштају од мале Данке испред Дома културе

Грађани Бора пале свеће за девојчицу испред Дома културе, а сцена је више него тужна. Долазе родитељи са децом, стари, млади и исказују пијетет према сиротој девојчици.

Видео са лица места можете погледати ОВДЕ

policija i žandarmerija
полиција и жандармерија / Извор: Србија Данас

Обустављена потрага за телом мале Данке

Након претраживања куће они су се преместили на плац преко пута, који је претраживао и полицијски пас као и припадници жандармерије који су копали на њему, а све време са њима био је отац осумњиченог.

Џипови и комби жандаремрије су на крају, у потрази за телом несрећне девојчице Данке, обишли у колибу деде осумњиченог и вратили се чиме су завршили потрагу за данас.

Nestala Danka Ilić
Нестала Данка Илић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић/Приватна архива

Отац једног од осумњичених дао изјаву у полицији

Отац једног од осумњичених за убиство Данке Илић (2) дао је изјаву у полицији.

- Ако је то урадио нек му се суди. Не верујем да је мој син починио такав страшан злочин. За мене је то незамисливо. Просто не могу да верујем да је тако нешто урадио - казао је отац једног од осумњичених након што је отишао из зграде полиције где је давао изјаву.

potraga
потрага / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Полиција се упутила ка месту где је потенцијално закопано тело мале Данке

Banjsko Polje
Бањско Поље / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Реконструкција Данкиног убиства

Полиција у понедељак била у кући убице мале Данке

Када је полиција први пут била у претресу, нашла је одређене трагове на блузи која је одузета. Полиција је једном од осумњичених одузела и аутомобил марке голф.

Један од Данкиних убица учествовао у потрази

-Наша сазнања су да је један од осумњичених учествовао у потрази за Данком Илић. Други се сакрио и склањао. Полиција је ишла и у том смеру - открио је Недић.

- Обојица су пала на полиграфу и признали су све. Постоје ту и други докази, попут ГПС система на колима, па је задржано где се возило кретало - казао је он.

Pretraga
Претрага / Извор: Србија Данас

У току велика акција претраге

Полицијске снаге претражује поља у селу Лука код Бора, одакле је осумњичени за убиство мале Данке Илић (2).

- Жандармерија прекопава двориште једног од осумњичених за убиство мале Данке. Делује као да је пас нешто нањушио - сазнаје се на лицу места.

У селу Лука тренутно су јаке полицијске снаге са псима, где се интензивно претражује двориште осумњиченог за убиство Данке.

Видео претраге погледајте ОВДЕ.

Deponija
Депонија / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Како је полиција открила осумњичене

Како сазнајемо, у службеном возилу откривени су трагови крви који су се испоставили као убијене девојчице.

У аутомобилу су пронађени трагови крви, након чега је урађена ДНК анализа и потврђен идентитет убијене Данке Илић. Било је познато ко је возио аутомобил у критично време, провером базних станица, то је и потврђено. Осумњичени су приведени и одмах признали убиство.

Потресне поруке на профилу мајке убијене девојчице

Људе из Србије и целог региона, који су се данима молили за девојчицу Данку Илић (2), сломила је вест да је дете, малено и невино, убијено.

Од тада, на профилу њене мајке, не престају да се нижу речи саосећања и подршке. Много је и оних који су револтирани што је мајка данима разапињана на мрежама да је можда нешто нажао учинила Данки или ју је чак продала...

Више о томе ОВДЕ.

Комшије у сузама прихватили вест о смрти Данке

Како екипа портала Србија Данас сазнаје,вест о смрти двогодишње девојчице потресла је многе мештане Бора као и најближе комшије породице Илић, које су у сузама прихватили ову тужну вест.

Они не могу да поверују да се овако нешто догодило двогодишњој девојчици.

Kuća oca osumnjičenog
Кућа оца осумњиченог / Извор: Србија Данас

Огласио се отац једног од осумњичених за СД

Екипа портала Србија Данас контактирала је оца једног од убица мале Данке Илић, који је смогао храбрости да изусти само ово:

-Не дајем никакве изјаве док не видимо шта је истина. Чули смо ста су рекли. Нама је много лоше, ево хитна помоћ долази по моју жену. Не знам ста да вам кажем надам се да није тацно - казао је отац једног од осумњичениих.

Ubijena Danka Ilić
Убијена Данка Илић / Извор: Србијаданас/Милана Павковић/Приватна архива

Детаљи убиства

Најцрње слутње породице и јавности су се обистиниле, а јутрос су ухапшене две особе због сумње да су аутомобилом усмртили девојчицу, а потом њено тело бацили на дивљу депонију уз ”Старобањски пут” код Бора.

Како је потврђено за АТВ криминалистичка полиција из Бора ухапсила је двојицу мушкараца из села Лука и из села Злот.

-Мушкарац из села Лука је осумњичени да је службеним возилом ”фиат панда” у улици Радомира Путника ударио у пешака, двогодишњу Данку, и усмртио је. Заједно са колегом тело девојчице убацили су у гепек возила, након чега су се одвезли до дивље депоније на ”Старобањском путу” код Бора где су тело избацили са десне стране пута”.

Више о томе ОВДЕ.

Bratislav Gašić
Братислав Гашић / Извор: Танјуг/Раде Прелић

Откривен идентитет убица

Припадници Министарства унутрашњих послова, након десетодневне опсежне акције, детаљних провера свих трагова и информација ухапсили су С.Ј. (1974) и Д.Д. (1974), обојица из Бора, због сумње да су убили двогодишњу девојчицу Данку Илић, наводи се у саопштењу МУП-а.

Двојица осумњичених у потпуности су признали извршење овог злочина, а у току је претрага терена у потрази за телом.

Полиција наставља интензиван рад на овом случају, о чему ће благовремено обавестити јавност.

Ubistvo devojčice iz Bora
Убиство девојчице из Бора / Извор: Србија Данас/Милана Павковић -Приватна архива

Детаљи убиства

Најцрње слутње породице и јавности су се обистиниле, а јутрос су ухапшене две особе због сумње да су аутомобилом усмртили девојчицу, а потом њено тело бацили на дивљу депонију уз ”Старобањски пут” код Бора.

Како је потврђено за АТВ криминалистичка полиција из Бора ухапсила је двојицу мушкараца из села Лука и из села Злот.

Више о томе кликом ОВДЕ.

Danka Ilić
Данка Илић / Извор: Приватна архива

Данка Илић је убијена

Председник Александар Вучић објавио да нажалост нема добре вести о нестанку мале Данке Илић и да су ухапшена двојица починилаца.

- Имамо лоше вести за ово наше дете, полиција ухапсила 2 лица која су извршила убиство мале Данке, признали су... И сад их воде на место убиства.С каквим монструмима ми имамо посла - рекао је председник страшне вести на ванредној седници владе у палати Србија. Он се обратио и министру МУП рекавши: Бато (Гашић), ви ћете после о детаљима...

Кад је председник изговорио ове речи у сали је настао мук а и он сам је просто застао и занемео.

Policija u Banjskom Polju
Полиција у Бањском Пољу / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Нове вести из истраге нестанка мале Данке

Главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић укључио се у програм "Инфо јутра" са најновијим вестима о нестанку Данке Илић (2).

Нажалост, вести нису нимало охрабрујуће.

- Из истраге нестанка мале девојчице Данке Илић сазнајемо лоше вести. Форензичком истрагом једног од аутомобила пронађени су неки трагови на основу су одређене особе приведене. Ти трагови су трагови крви - рекао је Вучићевић приликом укључења у Инфо јутро.

Детаљније о томе ОВДЕ.

značka policije
значка полиције / Извор: Србија Данас

Огласио се МУП

Министарство унутрашњих послова обавештено је од стране бечке полиције да на снимку који је провераван у склопу потраге за несталом девојчицом, није двогодишња Данка Илић, која је нестала 26. марта у Бањском Пољу.

Припадници Министарства унутрашњих послова настављају интензиван рад на проналаску девојчице и утврђивању свих околности и чињеница у вези са нестанком детета.

Полицијски службеници из више организационих јединица МУП-а су на терену и испитују и проверавају све информације и сазнања у вези са нестанком Данке Илић.

Vera Marjanović
Вера Марјановић / Извор: Printscreen/Kurir ТВ

Српска новинарка из Беча открила детаље идентификације жене са снимка

Новинарка угледног аустријског портала "Космо" која је ступила у контакт са румунском држављанком А.Ц.С. (36) која живи и ради у Бечу, а која је на снимку са девојчицом која подсећа на несталу Данку Илић укључила се у јутарњи програм Курир телевизије.

Испричала је како је ступила у контакт са Румунком која се види на снимку. Детаљније о томе ОВДЕ.

Rumunke sa snimka iz Beča
Румунке са снимка из Беча / Извор: Аустин Полице Департмент,Приватна архива

Она је пронашла румунку са снимка

Вера Марјановић, објавила је на друштвеној мрежи "X" да је бечки магазин КОСМО објавио њену ексклузивну причу о нестанку Данке Илић.

Наиме, како тврди, Марјан је имала прилику да интервјуише жену за коју се тврдило да је отмичарка Данке Илић, а која је била на снимку насталом у Бечу.

Подсетимо, на снимку је и дете које је подсећало на Данку Илић, због чега се у цео случај укључила и аустријска полиција.

- С поносом објављујем да је бечки магазин КОСМО објавио ексклузивну причу: Жена са снимка у случају нестале девојчице није отмичарка, а на снимку није Данка. Скромна сам, али се морам похвалити. Ја сам је пронашла и интерјуисала. Било је ово тешко вече - написала је она изнад чланка КОСМО портала.

Austrijska policija
Аустријска полиција / Извор: Профимедиа

Ново саопштење аустријске полиције

Аустријска полиција рано јутрос огласила се новим саопштењем о Данки Илић (2) и снимку две Румунке, које су доведене у везу с нестанком девојчице с обзиром да је с њима снимљено дете које физички подсећа на малу Данку.

Наиме, аустријска полиција искључила је било какву повезаност Румунки са снимка са Данком Илић. Детаљније о томе ОВДЕ.

Прошло је тачно десет дана од нестанка двогодишње Данке Илић из Бора, вест да је Данка Илић убијена потврдио је председник Србије Александар Вучић.

Председник Србије Александар Вучић саопштио је на ванредној седници Владе да је она убијена и да су ухапшене две особе, а медији су, позивајући се на полицијске изворе, јавили да су девојчицу аутомобилом убила двојица радника локалног комуналног предузећа, а потом тело бацила на депонију.

Криминалистички увиђај ПУ Бор указује да су 26. марта у 13.52, само седам минута након нестанка девојчице, према пријави мајке, њих двојица налетели на девојчицу на путу службеним аутомобилом, убили је и потом ставили у гепек и оставили тело на дивљој депонији код Бора.