Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОН ПУЦАО СЕБИ У ГЛАВУ, ОНА ПОПИЛА ТАБЛЕТУ ЦИЈАНИДА: На данашњи дан 1945 године убили се Адолф Хитлер и Ева Браун

30.04.2019. 09:35
Пише:
Србија Данас
Herman Gering i Adolf Hitler
Херман Геринг и Адолф Хитлер / Извор: Профимедиа

Према званичној верзији фирер Трећег рајха Адолф Хитлер и његова животна сапутница Ева Браун извршили самоубиство 30.априла 1945. године у бункеру у Берлину.

Британски аутори Ема Крејги и Џонатан Мејо у књизи под називом "Хитлеров последњи дан: Из минута у минут" детаљно описују тренутке који су претходили смрти нацистичког вође. 

Серија "Игра престола" освојила је ЦЕО СВЕТ, а мало ко зна за ОВАЈ ДЕТАЉ: Јесте ли спремни да сазнате ИСТИНУ?

Серија "Игра престола" освојила је ЦЕО СВЕТ, а мало ко зна за ОВАЈ ДЕТАЉ: Јесте ли спремни да сазнате ИСТИНУ?

СРБИН који је носио наруквицу од виљушке?! Прича ове породице ће вас ОДУШЕВИТИ (ФОТО)

СРБИН који је носио наруквицу од виљушке?! Прича ове породице ће вас ОДУШЕВИТИ (ФОТО)

ЈЕСЕЊЕ ВРЕМЕ УСРЕД ПРОЛЕЋА: Ветровито и кишовито целог дана, а за УРАНАК се добро опремите!

ЈЕСЕЊЕ ВРЕМЕ УСРЕД ПРОЛЕЋА: Ветровито и кишовито целог дана, а за УРАНАК се добро опремите!

На девет метара испод земље, у "фиреровом бункеру" у Берлину, Ева Браун се припрема за венчање. Зна да Адолф не воли шминку, па је замолила служавку да је нашминка што природније. Изабрала је дугачку црну хаљину од свиле, црне кожне ципеле, златну наруквицу и сат са дијамантима. Вечерас, читавих 14 година од почетка њихове афере, коначно ће се удати за човека кога воли. Наравно, није ни сањала да ће судбоносно "да" изговорити у бункеру, али руски тенкови су окупирали град и сигурније је под земљом.

Адолф Хитлер у конференцијској сали у оквиру бункера диктира својој секретарици најновију изјаву о томе зашто Немци губе рат. Затим неочекивано прелази на диктирање свог тестамента.

- Моја жена и ја смо одлучили да извршимо самоубиство како бисмо избегли срамоту предаје. Желимо да наша тела буду одмах закопана - изговара он.

Хитлер је у малој соби са својим помоћником Хајнцом Лингеом. Обавештава га да има само још један, последњи задатак за њега.

- Однеси два ћебета у спаваћу собу и припреми довољно бензина за кремацију два тела. Ева и ја ћемо се вечерас убити. Ти ћеш замотати наша тела у ћебад, пренећеш их у башту и спалити - каже он, а Линге потврђује дрхтавим гласом.

Линге тражи од Хитлеровог возача Ериха Кемпке да му обезбеди 200 литара бензина. Кемпку занима шта ће му толика количина, али Линге не одговара и каже да је "ствар хитна". Возач једва успева да набави бензин, узимајући део из резервоара аутомобила који су паркирани у подземним гаражама.

02.12.2014
02.12.2014 / Извор: Профимедиа

Ева Браун и Адолф Хитлер излазе из собе, држећи се за руке. Она је у црној хаљини, а он у црним панталонама и сивој војничкој јакни. Ева се присећа њиховог упознавања у октобру 1929. године. Када је мушкарац смешних бркова, 23 године старији од ње, ушао у фотографски студио у Минхену где је радила као асистенткиња, постидела се јер је поглед приковао за њене ноге.

Прве четири године њихове везе за њу су биле изузетно стресне. Двапут је покушала да се убије и пала је у кому. Патила је све док је Хитлер није први пут назвао својом партнерком, а сада јој се снови о венчању коначно остварују.

Време је за размену прстења. Обе бурме су скинуте са тела убијених заробљеника Гестапоа и превелике су, али то не спречава Хитлера и Еву да се заветују једно другом на вечну љубав. Церемонија је готова и младенци се повлаче у своју собу где пију шампањац и једу сендвиче. Придружују им се малобројни чланови особља који су и даље у бункеру. Ева не скида осмех са лица и ужива у улози госпође Хитлер, коју ће обављати много краће него што је планирала.

Задихани Јозеф Гебелс упада у просторију у којој је Хилтерова секретарица. Обавештава је да му је фирер наредио да преузме место врховног команданта након његове смрти.

- Ја то не могу, ја одбијам то да урадим! У чему је сврха живота ако фирер више није жив? - узвикује Гебелс.

По први пут у свом животу, он одлучује да се оглуши о Хитлерова наређења и обавештава секретарицу да неће послушати фирера. Хитлер и Ева су се повукли у одвојене собе. Нацистички вођа се купа по последњи пут и облачи белу памучну пиџаму. Служавка помаже Еви да обуче италијанску спаваћицу од плаве свиле. Наредних пар сати она непомично лежи у кревету, али не може да заспи. Руси све јаче бомбардују град и зграде су у пламену. Приближили су се на само пар стотина метара од бункера.

"Пекару ОТВАРАМ У ПЕТАК, ово је МОЈА ЗЕМЉА, ја другу НЕМАМ!" Власнику пекаре у Борчи и даље прете због спорне слике

"Пекару ОТВАРАМ У ПЕТАК, ово је МОЈА ЗЕМЉА, ја другу НЕМАМ!" Власнику пекаре у Борчи и даље прете због спорне слике

РАЗБИЈАЈУ СЕ АУТОМОБИЛИ, БУШЕ СЕ ГУМЕ, НАСТАЈУ СВАЂЕ И ТУЧЕ: У Србији почеле битке међу скупљачима тартуфа, у игри је ОГРОМАН НОВАЦ!

РАЗБИЈАЈУ СЕ АУТОМОБИЛИ, БУШЕ СЕ ГУМЕ, НАСТАЈУ СВАЂЕ И ТУЧЕ: У Србији почеле битке међу скупљачима тартуфа, у игри је ОГРОМАН НОВАЦ!

ПРЕМИНУО ПОЗНАТИ СРПСКИ НОВИНАР И ХУМОРИСТА! Његове култне емисије смо сви ОБОЖАВАЛИ!

ПРЕМИНУО ПОЗНАТИ СРПСКИ НОВИНАР И ХУМОРИСТА! Његове култне емисије смо сви ОБОЖАВАЛИ!

Напољу полако свиће дан који ће променити ток историје Немачке и целог света. Адолф Хитлер је у понедељак, 30. априла 1945. пуцао себи у главу, док је Ева Браун попила капсулу цијанида.

Многи историчари и теоретичари завере сумњају у ову верзију смрти једног од највећег злотвора у историји човечанства и његове партнерке. Постоје разне спекулације о томе да је Хитлер преживео крај рата, пребегао у Аргентину и тамо доживео дубоку старост. Испредане су приче од тога да су тог 30.априла убијени двојници Хитлера и Еве Браун, до тога да су њихово бегство у Јужну Америку извеле америчка и британска обавештајна служба у сарадњи са ватиканом и римокатоличким свештенством. Поједине теорије тврде да су Хитлер и 50. највиших функционера нацистичке Немачке, који су избегли заробљавање, подморницом пребегли у Аргентину и још неке земље Јужне Америке.