Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"РЕКАО САМ, МОРАМ ДА ИМ ПОМОГНЕМ!" Стеван за СД описао драму са Бежанијске косе па послао поруку свима: Верујем да у Србији још увек постоје људи великог срца

07.08.2023. 08:50
Пише:
Србија Данас/Ненад Ђукић
Pesnik Stevan Lalović u akciji spasavanja
Песник Стеван Лаловић у акцији спасавања / Извор: Фото: Facebook/Stevan Лаловиц/ТикТок/Принтсцреен/дневнадозабеограда

О Стевановом херојском и несебичном чину током олује у Београду брује друштвене мреже већ два дана

Београд и Србију је прекјуче погодило снажно невреме које је нанело велику материјалну штету многим домаћинствима, као и власницима аутомобила. Олуја је рушила дрвеће, струјне каблове, бандере, поплаве су биле свуда по граду, а аутомобили потопљени.

У једној таквој ситуацији, из потопљеног аутомобила се на кров истог склонила женска особа која је дозивала у помоћ, а са њом је била још једна особа. У том тренутку се појављује познати песник Стеван Лаловић, који несебично и храбро улази у воду до појаса да помогне људима. Цела ситуација се одвија на Бежанијској Коси у Београду, а тренутак тог херојског чина забележен је камером и објављен на ТикТок-у.

СРБИЈА ЈЕ ПОД ТАЛАСИМА! Драматичан снимак из околине ОВОГ града! РХМЗ издао НОВО упозорење за наредна ДВА САТА! (ВИДЕО)

СРБИЈА ЈЕ ПОД ТАЛАСИМА! Драматичан снимак из околине ОВОГ града! РХМЗ издао НОВО упозорење за наредна ДВА САТА! (ВИДЕО)

ПРОТУТЊАЛО БЕОГРАДОМ! Сада су ОВИ делови Србије на удару громова и пљускова, стиже и смиривање временских прилика, ево КАДА

ПРОТУТЊАЛО БЕОГРАДОМ! Сада су ОВИ делови Србије на удару громова и пљускова, стиже и смиривање временских прилика, ево КАДА

КАТАКЛИЗМА У КРУШЕВЦУ: Не види се ништа, бујице теку улицама (ВИДЕО)

КАТАКЛИЗМА У КРУШЕВЦУ: Не види се ништа, бујице теку улицама (ВИДЕО)

Контактирали смо Стевана како би нам описао ситуацију како се све тачно одиграло када је одлучио да притекне у помоћ особама које су се услед снажног невремена и пљуска заробиле насред потопљене улице, као и како коментарише брдо позитивних али нажалост и негативних коментара на друштвеним мрежама.

- Нисам знао да ме уопште неко снима. У повратку са посла се све то десило - овако је почео причу за Србија Данас Стеван Лаловић, херој који је својим несебичним гестом спасио две девојке током поплава у Београду.

- Враћали смо се са градилишта  и приметили смо један ауто како се враћа из те воде. Неки старији џип. Ми смо стали код воде да проценимо како ћемо лакше доћи до укључења на аутопут. Приметили смо аутомобил који је био до доњег дела прозора у води. Видео сам да се не креће. Рекао сам, морам да им помогнем! Изашао сам из комбија, пришао води и видео да им је потребна помоћ. Нисам знао да ме уопште неко снима - рекао је Стеван за наш портал и потом описао догађај:

- Вода је била као лед ледена. Препуна грања. Нисам знао где су шахте на путу. Једва некако сам стигао до аутомобила и упозоравао другу особу да ни случајно не улази у воду. Вероватно је вода била толико ледена од леда који је падао и који је био величине песнице. Пришао сам и помогао тој жени да се попне на кров аутомобила који је лутао, вода га је носила. Приметио сам да је возач још увек у аутомобилу. Питам сам, како могу да му помогнем. Рекао је да покушам да погурам ауто на место где га неће носити вода, што сам и урадио. Догурао сам ауто до ивичњака тротоара. Ауто је био препун воде. Питао сам га да ли има куку на аутомобилу, није био сигуран па сам морао да се поквасим скроз до главе да проверим да ли је ту кука. Имали смо конопац али не довољно дугачак. Јавили су нам да ускоро стижу ватрогасци. Тад нам је свима било лакше - истакао је Стеван и наставио:

Pesnik Stevan Lalović u akciji spasavanja
Песник Стеван Лаловић у акцији спасавања / Извор: Фото: ТикТок/Принтсцреен/дневнадозабеограда

- Возач аутомобила и ја смо склањали велике гране које су се упутиле ка аутомобилу. Иначе, морам да додам да је вода до колена била само на једном делу тротоара. Све остало је преко појаса... Ја сам ишао са намером да их једно по једно извучем на безбедно, али то није било могуће зато што је вода била препуна грана и дебљих комада обореног дрвета са леве стране. Девојке су доживеле шок. Али баш тежак шок... Нису обраћале пажњу на околину. Биле су престрављене и изгубљене.

На друштвеним мрежама било је мноштво коментара поводом несебичног Стевановог геста, а ево како он то коментарише:

- Што се тице коментара, као и на већини објава, увек ће постојати негативни коментари. Не смета мени то. Сто људи - сто ћуди. Има јако пуно позитивних коментара. И да додам још, треба похвалити колегу који је снимао. Видео сам коментаре, људи пишу како је требао и он да уђе у воду. Ех.. Да није снимао, они би били ускраћени за један овакав снимак и коментарисање  - закључио је Стеван у изјави за наш портал и на крају послао важну поруку свима коју је окачио и на друштвеним мрежама:

- Хвала медијима што су поделили. Додаћу да није важно ко је ко. Песник, спортиста, грађевински радник... Небитно је. Ја верујем да у Србији још увек постоје људи великог срца. И није важно ко вам тражи помоћ. Политичар, лопов, богат, сиромах... Није важно. Ипак су све то људи. Покажите им добро дело. Покажите им да добра страна још увек постоји. Урадите то за њих. Урадите то за своју душу!