Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СЛУЧАЈЕВИ НЕЗАРАЖАВАЊА КОЈИ ЗБУЊУЈУ И НАУКУ: Живим са позитивним родитељима, а ја сам ДВА ПУТА НЕГАТИВАН - Како?

29.10.2021. 22:44
korona virus
корона вирус / Извор: Профимедиа

О томе како се преноси корона вируса знају и птице на грани. Близак контакт, капљице које налазе пут до наше слузокоже и све редом.

Међутим, иако је све ово тачно, појављују се случајеви који штрче из ове статистике. Мајка дестогодишњег дечака који је био заражен корона вирусом, негативна је на ковид.

СВЕ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАТЕ О КОВИД РЕДАРИМА: Ево где ће вас сачекати и која ће вам документа тражити

СВЕ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАТЕ О КОВИД РЕДАРИМА: Ево где ће вас сачекати и која ће вам документа тражити

ШЕСТ ГОДИНА ЈЕ ТРАЈАЛА БОРБА: Ево како сада Ђорђе проводи време са ћеркама - "Деца никада нису требала да буду одузета"

ШЕСТ ГОДИНА ЈЕ ТРАЈАЛА БОРБА: Ево како сада Ђорђе проводи време са ћеркама - "Деца никада нису требала да буду одузета"

У КОЈИМ СВЕ ПРИЛИКАМА ВАКЦИНИСАНИ УМИРУ ОД КОРОНЕ? Др Удовичић одговорио и запушио уста свим антиваксерима

У КОЈИМ СВЕ ПРИЛИКАМА ВАКЦИНИСАНИ УМИРУ ОД КОРОНЕ? Др Удовичић одговорио и запушио уста свим антиваксерима

Она објашњава да је њен син Стефан испочетка имао симтоме попут прехладе или почетка грипа, али за сваки случај ноћ је провео у посебној просторији, ипак преко дана је био стално с њом.

- Син је од четвртка био мало слабашан, у петак се жалио на јаку чеону главобољу и кашљао је. За сваки случај спавао је у посебној соби јер имам још двоје деце старије од њега, ћерка има церебралну парализу. У суботу се жалио да га боли кад кашље, санирали смо супама, чајевима, витаминима. Субота вече, стање се прилично нагло погоршава: жалио се да не може да удахне довољно, да му срце туче као воз, да је исрцпљен и без снаге као да је дан и ноћ без престанка играо фудбал. Заспао је некако, бунцао у току сна, чак се и скинуо у сну. Температура није ишла више од 37.5 - причала је Стефанова мама.

Ипак, након неколико дана, иако Стефанова мама није развила ниједан симптом, отишла је да се тестира.

- Управо стигли резултати. Негативна сам, а била сам у максималном контакту са зараженим у најзараженијем стању. Антитела имам, хвала Спутнику В - рекла је она.

Овакав резултат се може приписати и вакцинацији, али занимљивији случај јесте двадесетшестогодишњи Београђанин Ђ. В. ког изгледа корона једноставно неће. Тако је он избегао "ковид метак" и прошле године када није било вакцина и то након што је делио храну из истог тањира са зарженом особом.

- Био сам код друга у стану, радили смо на неком пројекту. Био сам код њега сигурно четири или пет сати. После неког времена смо огладнели и наручили смо храну. Ја сам чак и пробао пасту из његовог тањира. Мој друг у том тренутку није имао никакве симптоме, али се сутрадан јавио и рекао ми да има благо повишену температуру. Дан након тога је опет имао температуру, а почео је и да губи чуло укуса и мириса. Када је изгубио та чула отишао је да се тестира и био је позитиван. Срећом, његова клиничка слика је била веома лака, па је прошао са пар дана температуре, а чула су му се вратила после недељу дана - испричао је овај Београђанин који је остао негативан.

korona virus
корона вирус / Извор: Профимедиа

Ђ. В. даље прича да му уопште није било свеједно када је сазнао да његов близак пријатељ има корона вирус, а самоизолација му је тешко пала.

- Када ми је јавио да је позитиван, изоловао сам се у свом стану. Био сам убеђен да сам и ја то закачио и чекао сам да се појаве симптоми. Прошло је два-три дана, а ја нисам имао никакве тегобе. Опет, знам и да треба да прође период инкубације, па то може да траје и десет дана док се не појаве неки симптоми. После неког времена психички ми је тешко пала самоизолација. Не сама чињеница да седим у стану и не могу нигде да одем, него та неизвесност и ишчекивање да добијем температуру или изгубим чула или добијем упалу плућа... Пресекао сам и отишао да се тестирам. Тест је стигао и био је - негативан - прича овај младић и додаје да му није јасно како се то десило ни како никада није развио ниједан симптом.

Ове године се Ђ. В. нашао у сличној ситуацији.

- Прошле недеље мој отац се није најбоље осећао, тестирао се и био позитиван. Одмах смо се мајка и ја тестирали и обоје смо били негативни. Ипак, како сви живимо у истом стану мајка је после неколико дана почекла да развија симптоме и било јој је веома лоше. Опет смо отишли код лекара како би се тестирали и добили терапију. Међутим, ја сам опет био негативан иако је моја мајка била позитивна на ковид. Сви смо и даље у изолацији у истом стану. Њих двоје су прележали и температуру и малаксалост и главобољу и кашаљ, али ја и даље не осећам ниједан симптом, а и званично сам негативан. Ипак, за сваки случај ћу остати 14 дана у изолацији са њима, а и морам да им помогнем. Иначе, сви смо у кући смо комплетно вакцинисани, а мени је и пре неколико дана стигла порука да треба да примим трећу дозу - рекао је Ђ.В.